Protectia muncii pentru barman: Ce reguli de protectia muncii sunt importante atunci cand vorbim despre meseria de barman, este un subiect si o preocupare prezenta in activitatea managerilor de restaurant si bar. Ce tip de echipament trebuie sa poarte barmanul, cum foloseste utilajele si instalatiile la locul de munca, sunt cateva dintre intrebarile pe care orice angajator si le adreseaza atunci cand doreste sa respecte normele de protectia muncii pentru barman.
Evaluarea riscurilor cu scopul implementarii celor mai potrivite masuri si metode de protectia muncii, vizeaza atat felul in care barmanul isi desfasoara activitatea, cat si conditiile de mediu si aparatele cu care acesta lucreaza. Activitatile principale ale barmanului, cum sunt servirea bauturilor sau a preparatelor spirtuoase si a unei game variate de amestecuri racoritoare si alcoolice, au reglementari specifice din punctul de vedere al protectiei muncii.In acest sens lucratorii vor fi instruiti in legatura cu potentialele pericole pe care le pot prezenta pentru sanatatea lor, substantele chimice pe care le acceseaza involuntar, precum si asupra masurilor de prevenire stabilite. De asemenea acestia vor trebui sa cunoasca masurile de autoprotectie prin care evita accidentarea si imbolnavirea profesionala si acordarea primului ajutor in caz de intoxicatie cu substante nocive.
Voie-buna si relaxare
Barurile si restaurantele isi gasesc locul in societatea moderna ca spatii destinate pentru petrecerea timpului pentru relaxare si voie buna. Destinderea este la ea acasa mai ales atunci cand s-au luat toate masurile necesare reducerii sau prevenirii accidentelor. In acest sens Reliable Solutions Group Experts va sta la dispozitie cu o gama variata si completa de servicii. In acest fel veti sti cum sa procedati pentru a respecta normele de protectia muncii care il privesc pe barman in mod direct, si care cotribuie la mentinerea starii de sanatate si siguranta in munca in restaurantul sau barul pe care il manageriati.
Robotul pentru prepararea cockteiluri-lor
Una dintre activitatile principale si frecvente pentru barman este prepararea de cockteil-uri. Din punctul de vedere al protectiei muncii aceasta activitate solicita prevederi clare, care contribuie la reducerea accidentelor. Inca de la achizitionarea robotului si aducerea in incinta, angajatorul va trebui sa se asigure ca amplasarea si punerea in functiune este facuta de personal calificat. Se vor respecta astfel toate cerintele referitoare la energia electrica si la verificarea acestuia care va arata daca a fost montat corect. Pentru reducerea riscului de accidentare, robotul pentru prepararea cockteil-urilor va fi supravegheat permanent de catre lucrator. Barmanului i se va efectua instructajul referitor la felul in care actioneaza robotul, precum si la scoaterea din functiune si curatirea acestuia. In vederea mentinerii starii de securitate si sanatate in munca in conformitate cu normele de protectia muncii, barmanul va fi instruit si asupra altor aparate si masini pe care le utilizeaza, cum sunt: expresorul de cafea, masina automata de spalat vase, storcatorul de fructe semi-automat, masa de flambaj. Foarte important in ceea ce priveste protectia muncii pentru barmani, este faptul ca acestia nu au voie sa efectueze interventii neautorizate la echipamentele si instalatiile electrice.
Alegerile pe care le facem astazi ne pot conduce la un maine cu totul diferit. Reliable Solutions Group Experts este o alegere inspirata care va conduce spre un parteneriat de incredere in care sa construiti siguranta afacerii dumneavoastra si a personalului angajat.