Medicina muncii

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Medicina muncii este acum un departament special dezvoltat pentru companiile preocupate de performanta psihica si eficienta fizica a angajatilor lor. Medicul de medicina muncii evalueaza capacitatea de munca in raport cu starea de sanatate si promoveaza adaptarea muncii la posibilitatile angajatilor.

Contractul individual de munca incheiat fara certificat medical, respectiv fara avizul medicului de medicina muncii, atrage nulitatea contractului de munca.

Medicina Muncii include:

– Examenul medical la angajare stabilirea aptitudinii profesionale;

– Propuneri ale medicului de medicina muncii privind adaptarea postului de munca la caracteristicile angajatului;

– Includerea in circuitul operational al persoanelor care necesita supraveghere medicala deosebita.

Controlul periodic anual

Medicina Muncii, vine in ajutorul companiilor

Medicina Muncii este un serviciu absolut necesar pentru pastrarea sanatatii muncitorilor prin prevenirea riscurilor de boli profesionale si a concediilor medicale.

Sănătatea este profesia și pasiunea noastră, iar scopul RSGE este acela de a îmbunatati calitatea vietii fiecarui pacient prin asigurarea prevenirii, diagnosticarii si managementului bolilor profesionale, precum si promovarea sanatatii angajatului. In conformitate cu prevederile legale, efectuăm:

  • Examen medical la angajare;
  • Examen medical la adaptare;
  • Examen medical regulat;
  • Examen medical pentru reluarea activitatii.

Ce servicii ofera RSGE Medicina Muncii?

Serviciile oferite in cadrul Departamentului de Medicina Muncii se remarca prin profesionalismul echipei, dotarea moderna, flexibilitatea ofertelor si serviciile strict adaptate nevoilor clientilor nostri.

De obicei examenele medicale sunt efectuate la sediile companiilor prin unitati mobile sau cabinete cuprinzand:

– inregistrarea evenimentelor medicale dintre controalele medicale anuale;

– examene medicale pentru angajatii care lucreaza in conditii de expunere sau fara expunere la factori de risc profesional;

– finalizarea concluziei, prin completarea fisei de aptitudine de catre medicul specialist. Pentru muncitorii care revin la serviciu dupa o pauza de cel putin 90 de zile din motive medicale, respectiv 180 de zile din oricare alte motive, efectuam examene medicale complete.

– evidenta bolilor profesionale si a celor legate de profesie consemnate in dosarele medicale ale angajatilor. Participarea la cercetarea accidentelor de munca inregistrate in unitatile angajatorului;

– asigurarea asistentei / consultanta in cadrul controalelor de specialitate din partea autoritatilor;

– examinari, teste de laborator si diagnostic necesare stabilirii aptitudinii, gradului de afectare a capacitatii muncii datorat unor afectiuni cronice sau acute ale angajatilor.

Participarea la evaluarea riscurilor de imbolnavire profesionala

– indrumarea activitatii de reabilitare profesionala dupa boala profesionala, boala legata de profesie, accident de munca sau boala cronica;

– comunicarea riscului catre toti factorii implicati.

Intocmirea raportului de risc maternal de catre medicul de medicina muncii

Angajatorul impreuna cu medicul de medicina muncii efectueaza evaluarea privind riscurile la care este supusa salariata la locul ei de munca, intocmesc si semneaza Raportul de evaluare privind riscurile la care este supusa salariata la locul ei de munca, denumit in continuare Raport de evaluare, intocmit conformart. 5 alin. (2) din Ordonanta de Urgenta.

Sănătatea poate avea implicatii importante pentru siguranta muncii. Si in acest sens, examenul medical este una dintre armele pe care le au companiile pentru a preveni riscurile profesionale.

Examenul medical inainte de angajare este obligatoriu si conteaza ca timp de lucruEste folosit pentru a determina caracterul potrivit sau nepotrivit dumneavoastră pentru postul în cauză. Trebuie să aibă loc înainte de data intrării în serviciu, in special in cazul unei poziții cu risc ridicat.

La finalul controlului medical, medicul de sanatate a muncii declara daca salariatul este sau nu apt pentru locul de munca si poate pronunta observatii sau restrictii. Examinarile pot fi apoi solicitate în mod regulat de catre angajator, practicianul de sanatate a muncii sau de catre dumneavoastra.

RSGE va ofera ajutor pentru toti angajatii

Scopul conceptului de medicina muncii este eliminarea sau diminuarea factorilor de risc de accidentare si/sau imbolnavire profesionala pentru toti angajatii existenti in sistemul de munca.

RSGE va poate ajuta cu servicii complete de medicina muncii pentru toti angajatii companiilor.

Ne puteti contacta accesand pagina noastra de contact sau completand formularul de oferta!

 

Ultimele noutati