Îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică poate fi obținută prin măsuri de bună practică implementate în întreprinderi. Aflați despre cele mai bune măsuri de bune practici consultând site-ul https://protectiamuncii-evaluarerisc.ro/contact.html
Îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică în companii
Este o idee bună să luați în considerare cele mai bune practici din industrie ori de câte ori doriți să vă modernizați compania. Cele mai bune practici sunt metode testate pe care multe tipuri diferite de instituții le-au folosit cu succes.
Puteți învăța din experiența profesioniștilor în domeniu, chiar dacă nicio practică nu va fi în întregime fără cusur. După ce găsiți și puneți în aplicare cele mai bune practici, puteți să continuați să căutați modalități pentru îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică.
Câteva măsuri de bună practică sunt recomandate de specialiștii RSGE și includ:
-efectuarea de audituri;
-asigurarea de către angajatori de echipamente de protecție pentru lucrările electrice;
-sfaturi de comunicare vizuală;
-pregătirea electrică pentru angajați.
Strategii pentru buna funcționare a companiilor
Probabil că există multe posibilități disponibile atunci când căutați cele mai bune practici pentru multe lucruri diferite, inclusiv rularea cablurilor, furnizarea de servicii electrice, purtarea EIP și echipament de siguranță, fabricarea firelor electrice și multe altele.
Ar putea fi dificil să alegeți care dintre aceste strategii va funcționa cel mai bine pentru instituție, dar echipa RSGE vă spune că efortul merită. Aproape întotdeauna veți putea evalua cele mai bune practici electrice pentru a determina dacă acestea sunt sau nu aplicabile.
Învățarea despre cele mai bune practici de comunicare vizuală este crucială, deoarece majoritatea unităților vor folosi instrumente precum semne de siguranță și etichete (puteți afla mai multe despre ele în magazinul nostru cu profil SSM).
Sfatul RSGE: efectuați un audit!
Efectuați o examinare amănunțită a sistemelor dumneavoastră electrice în mod regulat pentru a le spori siguranța. Un audit complet al sistemelor electrice vă permite să vă concentrați asupra anumitor locații în care ar putea exista riscuri.
Deși auditarea propriei instalații poate fi utilă, se recomandă ca auditurile electrice să fie efectuate de o firmă specializată, imparțială, terță. Acest tip de audit poate fi efectuat o dată pe an de către inspectorii RSGE în majoritatea întreprinderilor pentru a vă asigura că totul funcționează în siguranță.
Mașinile, cablajele și alte elemente ale sistemului electric pot fi testate folosind tehnici și echipamente sofisticate pe care le avem ca firmă specializată în audit electric. Veți primi o listă cu domeniile în care vă puteți concentra pentru îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică atunci când auditul este terminat.
Puteți utiliza acest lucru pentru a decide unde să vă folosiți resursele cel mai eficient. În multe circumstanțe, auditorii noștri vă pot oferi și sugestii pentru potențiale modificări pentru îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică.
Este recomandat să aveți întotdeauna EIP pentru lucrările electrice
Fără abordarea echipamentului personal de protecție, niciun ghid de siguranță nu ar fi complet. Pentru a menține oamenii în siguranță, majoritatea unităților vor avea la îndemână o mare varietate de EIP pentru îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică.
Aceasta include mănuși de protecție, căști dure și echipamente de protecție respiratorie și oculară. În timpul lucrului cu sistemele electrice, sunt necesare frecvent o cască dură, ochelari de protecție și haine rezistente la flacără.
Specialiștii RSGE se pot asigura că aveți EIP adecvat în unitățile dumneavoastră pentru îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică pentru condițiile pe care le poate întâlni personalul dumneavoastră.
Oferirea de EIP care nu va oferi suficientă protecție pentru o anumită lucrare ar putea crește probabilitatea unui incident. Acest lucru se datorează posibilității ca persoanele să creadă în mod eronat că sunt ferite de orice risc electric.
Comunicarea vizuală și pregătirea electrică pentru angajați
Pentru echipamentele electrice, comunicarea vizuală poate lua forma etichetelor și marcatoarelor de cabluri, semnelor de siguranță la incendiu, indicatoarelor de avertizare și multe altele, care pot informa muncitorii despre specificul tensiunii electrice.
Puneți o pancartă mare la intrările sau ieșirile din zonă pentru a avertiza oamenii de gradul de pericol. Ulterior, puteți crea etichete despre numeroasele tipuri de echipamente de protecție personală necesare în timpul vizitei în zonă.
Nu există nicio regulă pentru instruirea angajaților atunci când vine vorba de menținerea persoanelor în siguranță în jurul riscurilor electrice. RSGE vă oferă cursuri de formare pentru a alege cele mai bune alternative de informare pentru angajații dumneavoastră pentru îmbunătățirea continuă pentru siguranța electrică.
Dacă veți dori să vă asigurați că obțineți o formare specializată, puteți alege variante alternative de formare formală, în conformitate cu Legea nr.319/2006 privind securitatea și sănătatea la locul de muncă.
Instruiți-vă personalul despre când și unde să utilizeze echipamentul de protecție personală la locul de muncă, apoi instruiți-i cum să citească și să înțeleagă orice semne de siguranță afișate, cu ajutorul instructorilor noștri!