Planurile de acțiune pentru situații de urgență au drept scop fundamental luarea celor mai bune măsuri pentru a menține angajații în siguranță în cazul unei urgențe.
Situațiile de urgență pot apărea oricând. Cea mai bună metodă de a aborda dezastrele este de a le planifica dinainte prin elaborarea planurilor de acțiune pentru situații de urgență.
Planurile de acțiune pentru situații de urgență impun reguli companiilor
Multe companii sunt obligate de către legislația pentru securitate și sănătate în muncă să aibă planurile de acțiune pentru situații de urgență documentate. Echipa RSGE întocmește astfel de documentații în funcție de nevoile companiei.
Unele companii sunt supuse unor reguli din cauza rolului lor în infrastructura națională sau a manipulării mărfurilor periculoase. În plus, există și multe alte beneficii ale unui program puternic de pregătire.
Confuzia unei situații de urgență poate exacerba o situație deja periculoasă și poate pune vieți în pericol. Argumente suplimentare în favoarea necesității planurilor de acțiune pentru situații de urgență din punct de vedere pur comercial sunt prezentate de specialiștii RSGE.
Un dezastru natural sau un dezastru provocat de om poate avea drept rezultat ca până la 40% dintre întreprinderi să nu se redeschidă niciodată. Având în aplicare planuri de răspuns în caz de catastrofă, compania poate să treacă peste această perioadă dificilă.
Primirea serviciilor la timp este condiționată de actualizarea informațiilor
Este posibil ca o parte dintre clienți să nu fie conștienți de efectele dezastrului asupra companiei dumneavoastră. Ei vor conta în continuare pe primirea bunurilor sau serviciilor la timp. În cazul unei întârzieri substanțiale, aceștia ar putea opta pentru afaceri cu un rival.
Planurile de acțiune pentru situații de urgență includ mecanisme existente pentru a contacta rapid clienții și părțile interesate pentru a-i ține la curent cu ceea ce s-a întâmplat, chiar dacă o criză încetinește sau închide firma dumneavoastră.
Știrile se răspândesc rapid, iar impresiile se îndepărtează adesea de adevăr. Menținerea pasului cu fluxul de informații ajută la reducerea perspectivei nefavorabile.
Marile corporații solicită furnizorilor planuri de urgență
Firmele de asigurare oferă adesea doar un nivel minim de suport. Nu înlocuiesc toate pierderile și nu recâștigă clienții pierduți. Fără o strategie în vigoare (ex: planurile de acțiune pentru situații de urgență), compania ar putea fi achiziționată de o firmă rivală.
Nici pe resursele instituțiilor publice nu se poate conta pentru a oferi o soluție completă. Resursele lor pot fi suprasolicitate de o serie de dezastre, astfel încât chiar și atunci când asistența este disponibilă, s-ar putea să nu ajungă imediat.
Pentru a se asigura că propria lor firmă nu va fi prejudiciată dacă se întâmplă ceva cu o altă companie din lanțul de aprovizionare, multe corporații mari le solicită acum furnizorilor să aibă planurile de acțiune pentru situații de urgență în vigoare.
Prevenirea urgențelor, cea mai bună cale de acțiune
În funcție de locația companiei și de tipul de afacere, potențialele pericole se pot schimba. Planurile de acțiune pentru situații de urgență vor trebui să includă echipamentele de siguranță și vor trebui să abordeze problemele cu:
-materiale periculoase la îndemână;
-clădirile mai vechi care au fost construite la un standard mai scăzut de siguranță;
– strategii în vigoare pentru a se pregăti pentru dezastre naturale, cum ar fi uraganele, cutremure și tornade care sunt mai probabil să apară în anumite zone.
Unele dintre pregătirile fundamentale vor fi aceleași pentru diverse situații de urgență, chiar dacă multe lucruri vor varia în funcție de tipul de urgență pentru care vă pregătiți.
Ceea ce faceți în timpul unei tornade sau cutremur va fi foarte diferit de ceea ce faceți în timpul unui incendiu sau incident de violență la locul de muncă, de exemplu.
Sfaturile RSGE pentru abordarea situațiilor de urgență
- Aveți întotdeauna planurile de acțiune pentru situații de urgență în vigoare pentru a comunica cu toți cei care ar putea fi afectați.
- Implementați întotdeauna măsuri eficiente pentru a aduce oamenii în siguranță, indiferent dacă aceasta înseamnă adăpostirea sau evacuarea lor.
- Asigurați-vă că cercetați consecințele riscurilor pe care le puteți întâmpina, pe lângă cum să rămâneți în siguranță cât timp acestea există. Acest lucru ar trebui să clarifice factori precum:
-câți bani s-ar pierde și câți bani s-ar cheltui dacă afacerea dumneavoastră ar fi închisă pentru perioade diferite de timp;
-impactul clienților pierduți;
-amânarea unor noi inițiative de afaceri;
-alte repercusiuni în urma întreruperii serviciului.
Prevenirea unei urgențe este întotdeauna cea mai bună cale de acțiune. Trebuie să vă evaluați compania și să identificați orice potențiale amenințări înainte de a elabora planurile de acțiune pentru situații de urgență.
Inspectorii RSGE dețin toate informațiile de care aveți nevoie pentru a vă asigura că planurile de acțiune pentru situații de urgență sunt implementate și actualizate!