Protecția Muncii Maramureș, SSM Maramureș

Protecția Muncii Maramureș, SSM Maramureș
Protecția Muncii Maramureș, SSM Maramureș

Protecția Muncii Maramureș evaluează pericolele care afectează industria din Maramureș. Specialiștii în protecția muncii au raportat că industria prelucrării lemnului, care include producția de mobilă, are una dintre cele mai mari rate de accidente din toate industriile de producție.

Protecția Muncii Maramureș și Evaluarea riscurilor Maramureș

Majoritatea accidentelor grave sunt cauzate de contactul cu mașinile în mișcare prin pază inadecvată. Protecția Muncii Maramureș a stabilit că aceste incidente au reprezentat un procent destul de mare din toate accidentele majore, precum și unul din două decese din industria prelucrării lemnului.

Prima și cea mai importantă măsură pentru a evita o rănire prin manipularea manuală este finalizarea unei evaluări a riscurilor pentru a determina dacă manipularea manuală este necesară în primul rând. Soluția ar fi ca sarcina să poată fi mutată prin mijloace mecanice în locul celor fizice.

Evaluarea riscurilor Maramureș înștiințează angajatorii că sunt obligați să respecte reglementările stricte de securitate și sănătate în muncă, menite să protejeze atât angajații, cât și mediul în general.

Aceste reglementări sunt aplicate prin lege, spre deosebire de sisteme voluntare, iar consecințele oricăror încălcări sunt potențial foarte grave.

Cu toate acestea, bunele practici de protecția muncii nu sunt doar o cerință legală, asigurarea faptului că angajații sunt protejați de răniri demonstrează că sunteți un producător responsabil și poate duce la creșterea eficienței și la reducerea absenteismului.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Maramureș

Fie că sunteți o organizație mare și aveți nevoie să implementați un sistem de management formal sau un mic producător și aveți nevoie de asistență pentru a înțelege pașii necesari pentru a respecta legislația și pentru a vă proteja afacerea împotriva potențialelor probleme, atunci SSM Maramureș poate personaliza serviciile pentru a se potrivi afacerii dumneavoastră.

Unele dintre celelalte pericole majore care afectează industria de fabricare a mobilei includ manipularea manuală. Activitățile tipice din industria de prelucrare a lemnului și de fabricare a mobilierului care pot provoca leziuni includ:

-manipularea lemnului și a materialelor din scândură;

-prelucrarea și asamblarea;

-manipularea și depozitarea produsului finit.

SSM Maramureș a constatat că manipularea manuală poate duce la leziuni ale spatelui, entorse și încordări, precum și lacerații sau fracturi.

Primiți ajutor de la RSGE

Dacă ridicarea manuală este singura opțiune pentru muncitorii manipulatori, atunci există o serie de lucruri care pot fi făcute pentru a reduce riscul, făcând sarcina mai mică sau mai ușoară și mai ușor de ridicat.

RSGE recomandă să vă asigurați că persoana care face ridicarea a primit instruire și înțelege cum să ridice cât mai sigur posibil.

Industria mobilei poate fi unul dintre cele mai zgomotoase medii în care se poate lucra. Expunerea la niveluri ridicate de zgomot poate provoca pierderea temporară a auzului, precum și daune permanente atunci când este expusă pentru perioade lungi.

Prin urmare, este foarte important ca un producător să controleze riscurile de afectare a auzului la locul de muncă, fie prin măsuri de eliminare completă, fie de reducere cât mai scăzută la sursă, ținând cont de eventualele limite de expunere la zgomot.

Servicii oferite de echipa RSGE 

Prelucrarea și finisarea produselor de mobilier pot duce la expunerea la praful de lemn, precum și la vopsele, lacuri și cleiuri, ceea ce poate duce la probleme respiratorii sau alte afecțiuni precum dermatita.

În special praful de lemn poate cauza probleme de sănătate foarte grave. Praful de lemn de esență tare poate provoca, de asemenea, cancer, în special la nivelul nasului.

Alte substanțe periculoase, cum ar fi unele lacuri, vopsele, diluanți și pete, pot provoca leziuni hepatice sau renale, precum și defecte ale sistemului nervos central.

RSGE deține un departament de medicina muncii, cu ajutorul căruia poate evalua riscurile și poate face recomandări pentru protecția muncitorilor.

Unele dintre măsurile de control care pot fi folosite pentru atenuarea riscurilor de praf de lemn sunt: ​​instalarea de aspiratoare de praf, utilizarea de aparate respiratorii la lucrul cu lemn, finalizarea supravegherii periodice a sănătății angajaților expuși în mod regulat la praful de lemn.

Protecția Muncii Maramureș vă protejează afacerea

Incidențele de securitate și sănătate pot fi foarte costisitoare de tratat. Protecția Muncii Maramureș investighează la timp incidentele pentru evitarea amenzilor sau reclamațiilor. Este logic ca producătorii de mobilă să se asigure că au un sistem robust de securitate și sănătate.

SSM Maramureș oferă consultanță industriei mobilei, servicii complete, personalizate pentru fiecare societate în parte. Aceste servicii includ documentația pentru furnizarea de echipamente de protecție, a echipamentelor de lucru, reguli de igienă sau analiza riscurilor la locurile de muncă.

Solicitați oferta noastră și aflați cum Protecția Muncii Maramureș vă poate sprijini afacerea!

Efectuam protectia muncii in urmatoarele localitati din Maramures:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii