Protecția Muncii Baia Mare, SSM Baia Mare

Protecția Muncii Baia Mare, SSM Baia Mare

Protecția Muncii Baia Mare, SSM Baia Mare

Protecția Muncii Baia Mare oferă servicii de protecția muncii companiilor din Baia Mare. Despre industria auto se știe că a fost una dintre primele care au dezvoltat lanțuri de aprovizionare, iar acele lanțuri de aprovizionare au continuat să devină mai complicate. 

Provocările de siguranță nu dispar, ci necesită actualizări în funcție de progresul unităților în tehnologie.

Protecția Muncii Baia Mare și Evaluarea riscurilor Baia Mare

Într-o industrie de automobile, Protecția Muncii Baia Mare a constatat că podelele fabricii sunt locuri aglomerate și pline de muncitori, de roboți de producție și echipamente. Locurile de muncă conțin utilaje în mișcare, iar muncitorii lucrează în colaborare cu ele. Este o provocare să fie menținut acest lanț de aprovizionare complex. De aceea, securitatea și sănătatea angajaților se află în fruntea agendei.

Evaluarea riscurilor Baia Mare extinde acoperirea serviciilor de protecția muncii la toate nivelurile organizațiilor. Industriile, la nivel primar, pot efectua măsuri de control pentru a reducerea pericolelor. În urma analizei de risc efectuate, sunt elaborate măsurile de securitate și sănătate la locurile de muncă:

 • Angajații sunt bine pregătiți în activități de ridicare și manipulare manuală.
 • Utilizarea dispozitivelor mecanice de schimbare a sarcinii (macarale, palanuri de materiale, stivuitoare de mână și stivuitoare) pot evita încărcăturile incomode.
 • Atelierele trebuie să încurajeze utilizarea echipamentelor individuale de protecție, a mașinilor de șlefuit și a mașinilor similare care ar trebui să aibă ghiduri de protecție a mașinilor.
 • Rotația lucrătorilor printr-o varietate de sarcini asigură faptul că lucrătorii nu execută sarcini repetitive pentru perioade mai lungi.
 • Existența dispozitivelor de protecție împotriva stropilor, precum și de jachete și pantaloni de protecție, efectuarea de evaluări scrise ale riscurilor pentru a identifica substanțele periculoase și a controla riscurile.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Baia Mare

Conform SSM Baia Mare, angajații și lucrătorii din industria auto se confruntă zilnic cu o varietate de pericole. Cele primare sunt:

 • Manipularea manuală înseamnă acțiuni ale muncitorului de îndoire, atingere, întindere, tragere sau ridicare a echipamentelor de lucru. Pozițiile fixe pentru perioade lungi de timp, atunci când se face o intervenție la compartimentul motor dăunează sănătății pe termen lung. Prin manipularea în forță a uneltelor de mână, muncitorii pot fi ușor răniți.
 • A fi lovit de sau prins între obiecte. Acțiunile de șlefuire și curățare a pieselor produc particule fine de praf ce pot afecta ochii sau alte părți ale corpului. Echipamentele de lucru sau piesele și uneltele se pot mișca în timpul manipulării și pot afecta muncitorii.
 • Alunecări, împiedicări și căderi. Petele de ulei de pe podele pot provoca alunecări ale angajaților, mai ales atuci când aceștia lucrează cu părțile uleioase ale mașinilor. De asemenea, există șanse de a vă împiedica de unelte și echipamente de lucru.

Primiți ajutor de la RSGE Baia Mare

RSGE Baia Mare vine în ajutorul muncitorilor pentru a nu fi afectați de expunerea la zgomot, vibrații, incendiu și alte condiții periculoase. Urechile pot fi afectate de asurzire din cauza zgomotelor și a vibrațiilor. Lucrătorii sunt, de asemenea, expuși la substanțe și substanțe chimice periculoase, cum sunt: benzina, solvenții, degresanții, vopsele și alte produse de curățare.

Protecția Muncii Baia Mare a abordat protecția muncii cu o strategie diferită, în funcție de profilul activității. În fiecare unitate, echipele de angajați sunt sfătuiți să se întâlnească și să discute despre siguranță, bunăstare, calitate, eficiență și alte valori. Sunt dezbătute orice probleme de siguranță, vătămare sau îmbunătățiri ale procesului.

De asemenea, instruirile oferite de SSM Baia Mare îi ajută să construiască o cultură a securității și sănătății la nivel de grup, de la bază. În centrul fiecărei fabrici, există o celulă dedicată antrenamentului de siguranță și oferă posibilitatea de a lucra cu sistemele de la prima mână, înainte de a intra în producție.

Servicii oferite de echipa RSGE Baia Mare

RSGE Baia Mare autorizează muncitorii acordându-le permis de lucru pentru a se asigura că munca este efectuată în siguranță și eficient. Printre recomandările făcute în domeniul protecției muncii, amintim:

 • Dezvoltarea, implementarea și menținerea unui regim de servicii.
 • Procedurile de blocare-etichetare să fie efectuate cu sârguință.
 • Trebuie avută grijă ca nivelurile de zgomot să nu extindă expunerea peste standardele naționale, iar testele audiometrice să fie efectuate atunci când este necesar.
 • Exercițiile de evacuare împotriva incendiilor să se efectueze periodic.
 • Există un sistem care confirmă că lucrătorii au mijloace de comunicare în timp ce lucrează singuri și în caz de urgență.

Protecția Muncii Baia Mare vă protejează afacerea

Siguranța ar trebui învățată încă din prima zi de lucru, chiar înainte ca angajații să aibă șansa de a se familiariza cu procesul real de fabricație. Protecția Muncii Baia Mare vă oferă o experiență unică, un proces continuu care promite sănătatea și bunăstarea angajaților prin implementarea celor mai bune măsuri de protecția muncii.

Profitați de oferta SSM Baia Mare pentru a obține ajutor în elaborarea procedurilor și instrucțiunilor specifice de lucru!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii