Protecția Muncii Moinești, SSM Moinești

Protecția Muncii Moinești, SSM Moinești

Protecția Muncii Moinești, SSM Moinești Protecția Muncii Moinești asigură implementarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă pentru toate domeniile de activitate. Dintre acestea, o categorie de muncitori este expusă la numeroase riscuri profesionale. Este vorba despre șoferii de vehicule grele de marfă. În timpul transportului se pot întâmpla accidente rutiere, dar și incidente legate de încărcarea și descărcarea vehiculului.

Protecția Muncii Moinești și Evaluarea riscurilor Moinești

Șoferii de vehicule grele de marfă (sau șoferii de camioane) pot fi expuși inhalării de substanțe toxice, atunci când transportă mărfuri periculoase. Riscul producerii de accidente grave este foarte mare, iar consecințele pot fi deosebit de periculoase în urma scurgerilor, exploziilor, incendiilor sau a împrăștierii norului toxic. Sunt înregistrate pagube atât în rândul conducătorilor auto, cât și în rândul publicului, dar și daune materiale aduse infrastructurii și mediului.

Evaluarea riscurilor Moinești enumeră câteva dintre condițiile de muncă ce agravează factorii de risc specifici conducerii vehiculelor. Stilul de viață este unul nesănătos, în special alimentația, turele de noapte, distanța față de casă. Numeroși factori socio-profesionali sunt vinovați de apariția accidentelor de muncă. SSM Moinești vă recomandă câteva măsuri preventive:

  • Întreținerea regulată a mașinilor.
  • Alegerea vehiculelor cu toate echipamentele de siguranță.
  • Conducerea camionului într-o poziție ergonomică.
  • O bună organizare a ritmului de lucru și planificarea transportului.
  • Respectarea protocoalelor de siguranță.
  • Controale medicale periodice, cu acordarea de atenție dietei, consumului de alcool sau substanțelor psihotrope.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Moinești

Prevenirea riscurilor rutiere înseamnă o bună pregătire a șoferilor. Conducătorii auto trebuie să aibă abilități fizice necesare conducerii vehiculelor grele de marfă și să respecte un stil de viață sănătos. SSM Moinești evaluează riscul rutier ținând seama de mulți factori de risc: evenimentele meteo, lucrările pe șosele, ambuteiaje, avarii mecanice sau orice alt tip de abateri.

Accidente de muncă în care sunt implicați camionagii apar destul de des în timpul încărcării și descărcării mărfurilor, atunci când camionul este staționat. Mărfurile transportate pot implica multe produse periculoase, cum ar fi: petrol, chimicale, care sunt inflamabile, toxice, explozive, corozive sau radioactive.

Primiți ajutor de la RSGE Moinești

Datorită experienței în domeniul măsurilor SSM, RSGE Moinești a constatat cauzele producerii accidentelor la șoferii de vehicule grele de marfă. Starea proastă a vehiculului, greșelile de conducere ale șoferilor, condițiile proaste ale drumurilor sau vremea nefavorabilă pot pune la încercare conducătorii auto. Ca măsuri preventive, sunt recomandate: cunoașterea și starea traseelor, a lucrărilor sau a condițiilor atmosferice. Vehiculele trebuie să fie adaptate, echipate și întreținute.

La încărcarea vehiculelor se poate întâmpla un accident între șoferii care supraveghează manipularea mărfurilor și stivuitoarele care încarcă. Aproape toate companiile de producție folosesc mașini și roboți la încărcarea mărfurilor în camioane.

RSGE Moinești vă avertizează asupra mașinilor care prezintă un potențial pericol de siguranță pentru muncitori. Toate vehiculele trebuie să fie sigure și protejate. Ca măsură de siguranță, SSM Moinești recomandă instalarea grilelor de securitate cu bariere de trafic în jurul utilajelor, pentru a ține pietonii la distanță de zonele în care se lucrează.

Servicii oferite de echipa RSGE Moinești

RSGE Moinești autorizează calificarea muncitorilor, indiferent de specializare. Legea nr.319/2006 reglementează măsurile de securitate și sănătate pentru orice angajat.

SSM Moinești dă autorizații pentru calificări în manipularea stivuitoarelor, a macaralelor mobile, macaralelor turn, platformelor aeriene sau palanelor.

O importanță deosebită acordăm echipamentului individual de protecție care include salopete de lucru, mănuși de manipulare, încălțăminte de protecție antiderapantă. Acestea și multe altele le găsiți în magazinul nostru cu profil SSM.

Protecția Muncii Moinești vă protejează afacerea

Misiunea noastră este aceea de a promova în cadrul companiilor acțiunile care ajută la prevenirea riscurilor pentru persoane, bunuri sau mediu.

La încheierea unui contract cu firma noastră, veți primi consiliere gratuită pe toată durata colaborării.

Solicitați oferta pusă la dispoziție pe site-ul nostru!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati