Protecția Muncii Bacău, SSM Bacău

Protecția Muncii Bacău, SSM Bacău
Protecția Muncii Bacău, SSM Bacău

Protecția Muncii Bacău oferă servicii complete de SSM tuturor antreprenorilor din Bacău. Legea privind securitatea și sănătatea în muncă conferă tuturor drepturi, îndatoriri și responsabilități în asigurarea locurilor de muncă.

Lucrătorii se pot implica în multe moduri în prevenirea accidentelor. Riscurile identificate trebuie să fie relevante și legate de locurile de muncă. Din evaluarea riscurilor rezultă felurile de echipamente de protecție ce vor fi folosite.

Protecția Muncii Bacău și Evaluarea riscurilor Bacău

Protecția Muncii Bacău joacă un rol activ în prevenirea accidentelor și evaluarea riscurilor în toate tipurile de activități, prin intervenții de calitate la locul de muncă. Pe baza experienței acumulată de-a lungul anilor, SSM Bacău a constatat că succesul prevenirii incidentelor se bazează pe:

-angajamentul și sprijinul conducerii superioare;

-participarea lucrătorilor;

-responsabilitățile în SSM a managerilor și angajaților;

-organizarea prevenției;

-evaluarea performanței SSM a unității.

În ce privește măsurile SSM, Protecția Muncii Bacău a identificat patru mecanisme de corectare și control a riscurilor:

  • Programul de prevenire.
  • Programul de sănătate specific fiecărei organizații.
  • Comitetul de securitate și sănătate.
  • Reprezentantul de prevenire a incidentelor.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Bacău

În situațiile de muncă unde muncitorii sunt expuși situațiilor periculoase, angajatorul trebuie să identifice și să evalueze riscurile.

SSM Bacău efectuează evaluarea riscurilor pentru a defini măsurile prioritare de prevenire pentru a păstra securitatea și sănătatea angajaților. Aceste măsuri au ca obiectiv principal eliminarea sau reducerea riscurilor.

Protecția colectivă trebuie să fie prioritatea angajatorilor. Dacă analiza de risc arată că acest lucru este insuficient sau imposibil de implementat, managerii unităților trebuie să furnizeze angajaților echipamente de protecție adecvate.

Echipamentele de protecție sunt dispozitive sau mijloace de purtat deținute de o persoană pentru a fi protejată împotriva riscurilor care le-ar putea amenința sănătatea.

Ele pot avea mai multe forme, de la dopuri de urechi, ochelari de protecție până la dispozitive de protecție respiratorie sau sisteme de oprire a căderilor muncitorilor sau a diverselor materiale de lucru.

Utilizarea echipamentelor individuale de protecție sunt folosite după ce au fost luate alte măsuri de eliminare sau reducere a riscurilor.

Primiți ajutor de la RSGE

RSGE întreprinde acțiuni de identificare a riscurilor, alege măsurile corective și mijloacele de prevenire care sunt puse în aplicare. Primul pas ține de eliminarea pericolelor la sursă prin revizuirea echipamentului de lucru sau prin evitarea lucrului la înălțime.

Dacă nu este posibil, sunt luate măsuri suplimentare de protecție a muncitorilor.

SSM Bacău avertizează asupra necesității instalării de sisteme de ventilație, acolo unde se lucrează cu substanțe toxice. Eficientă este și instalarea de alarme sau indicatoare sonore în locurile unde se lucrează cu utilaje sau mașini (stivuitoare).

Firma noastră organizează cursuri pentru pregătirea muncitorilor și pentru stabilirea unor proceduri de lucru sigure. De asemenea, pune la dispoziția angajatorilor echipamente individuale de protecție, din magazinele cu profil SSM.

Ele vor fi folosite împreună cu măsuri care asigură manipularea corespunzătoare și întreținerea regulată.

Servicii oferite de echipa RSGE

În majoritatea cazurilor este necesară combinarea mai multor măsuri de control al riscurilor. După aplicarea măsurilor corective, RSGE se asigură că acestea rămân în vigoare și sunt eficiente.

Acest lucru nu scutește angajatorul de la a efectua o evaluare a riscurilor fiecărei situații de muncă pentru a determina măsurile de protecție individuală.

RSGE vă poate ajuta în prevenirea accidentelor și a bolilor profesionale, respectând reglementările Legii muncii (Legea nr.319/2006). Riscurile pentru siguranța lucrătorilor sunt cauzele problemelor de sănătate.

Protecția Muncii Bacău vă protejează afacerea

Protecția Muncii Bacău este acreditată să identifice și să evalueze pericolele la locul de muncă și să ia măsuri de protecție pentru reducerea pericolelor. Angajatorii sunt nevoiți să apeleze la ajutorul specialiștilor SSM și la serviciile medicilor de Medicina Muncii.

RSGE vă oferă soluții și asistență tehnică pentru orice problemă SSM cu care vă confruntați.

Contactați echipa RSGE completând formularul de ofertă sau accesând pagina noastră de contact!

Contactați RSGE pentru ofertă personalizată!

Efectuam protectia muncii in urmatoarele localitati din Bacau:
OnestiBacauMoinesti,

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii