PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea)

PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea)

PSI Tulcea controlează incendiile
PSI Tulcea controlează incendiile

PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea) atrage atenția asupra numărului mare de incendii de clădiri declanșate din cauza substanțelor inflamabile sau combustibile în interiorul locuințelor.

Deși poate fi dificil de imaginat, unele dintre cele mai inflamabile materiale din locuințe sunt lichidele, iar un număr mare de incendii au fost tratate anual de serviciile locale de pompieri.

PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea) oferă sugestii pentru evitarea incendiilor

Dacă sunt depozitate necorespunzător, articolele de uz casnic, inclusiv solvenți, uleiuri, produse pe bază de alcool, cutii de aerosoli și produse cosmetice, pot pune în pericol siguranța familiei dumneavoastră.

Consultați sugestiile specialiștilor PSI Tulcea, în pagina de contact a site-ului, despre cum să depozitați substanțele inflamabile în casă în siguranță.

Într-o locuință, substanțele combustibile, inflamabile, corozive, iritante, otrăvitoare sau sensibilizatoare puternice corespund unor elemente precum:

 • Cutii de aerosoli, benzină, uleiuri și lubrifianți, diluant, spirt, ulei de in, dezinfectant mâini, acetonă, produse eliminatoare de pete, fixativ și produse de înfrumusețare, ulei de gătit și altele.

Atunci când evaluați riscul pentru proprietatea dumneavoastră, luați în considerare produsele păstrate în garaje atașate și decomandate, magazii sau clădiri anexe.

Cum să depozitați în siguranță lichide combustibile și inflamabile acasă

V-ați săturat să păstrați materiale de curățenie posibil periculoase în reședința dumneavoastră?

Utilizarea unui serviciu profesional de curățenie la domiciliu poate reduce semnificativ cantitatea de substanțe chimice și produse de curățare pe care trebuie să le țineți la îndemână.

Este greu de imaginat să trăiești fără niciunul dintre lucrurile combustibile menționate mai sus. Cheia pentru depozitarea în siguranță a substanțelor inflamabile sau combustibile este reducerea riscului.

Riscul dumneavoastră de incendiu poate fi redus prin implementarea tehnicilor de depozitare în casa dumneavoastră. Specialiștii PSI Tulcea dau ca exemplu:

Alegeți un loc de depozitare cu ventilație suficientă, cât mai în spatele proprietății

Experții în evaluarea riscurilor de incendiu ai PSI Tulcea vă oferă soluția achiziționării unui dulap pentru depozitarea lichidelor inflamabile împreună cu alte măsuri de siguranță necesare:

 • Uleiurile și lubrifianții ar trebui păstrate într-o zonă bine ventilată din garaj sau, în mod ideal, într-o magazie izolată.
 • Păstrați o listă cu toate lichidele potențial periculoase din casă, astfel încât să știți întotdeauna ce este acolo, cât este acolo și unde este.
 • Asigurați-vă că detectoarele de fum și stingătoarele de incendiu din locuința dumneavoastră sunt operaționale, iar bateriile detectoarelor sunt schimbate la timp.
 • Goliți containerele cât mai curând posibil în locuri speciale de colectare, aruncați cârpele care au fost acoperite cu ulei sau agent de curățare în siguranță și multe altele.
 • Păstrați orice substanțe chimice și lichide periculoase departe de copii și animale.

Regulile PSI Tulcea pentru evitarea incendiilor în timpul depozitării

Câte măsuri pentru siguranța la incendiu sunt precizate de PSI Tulcea, prin intermediul specialiștilor în prevenirea și stingerea incendiilor. Aceștia spun:

 • Nu păstrați substanțe inflamabile lângă orice ar putea lua foc, inclusiv aparate de bucătărie, scule electrice, chibrituri și brichete, uscătoare sau orificii de ventilație și nu le expuneți niciodată la soare.
 • Evitați să păstrați lichide inflamabile în același spațiu cu articolele care conțin materiale combustibile, cum ar fi hârtie, pânză sau alte substanțe ușor de aprins.
 • Nu păstrați mărfuri periculoase sau inflamabile în depozite. O vânzare reușită nu este o scuză pentru a vă aproviziona cu materiale în exces, potențial periculoase.
 • Nu depozitați niciodată benzina într-un alt recipient decât unul care a fost autorizat.

Cum să curățați o scurgere de lichid inflamabil

Dacă ați vărsat neintenționat un produs de curățare inflamabil în locuință, pentru a păstra spațiul în siguranță, curățarea trebuie făcută rapid și în siguranță.

Echipa de profesioniști a PSI Tulcea explică cum tipul de lichid vărsat va determina procedurile precise de curățare. Pentru scurgeri minore, proprietarii de case sunt sfătuiți să:

 • Pentru a îmbunătăți fluxul de aer, deschideți ferestrele și ușile.
 • Purtați echipament de siguranță, cum ar fi mănuși de plastic și ochelari de protecție.
 • Pentru a absorbi fluidele, utilizați o substanță absorbantă, nereactivă, cum ar fi rumegușul sau așternutul pentru pisici.
 • Aruncați în siguranță substanța înmuiată (modul de a face acest lucru poate varia în funcție de ceea ce a fost vărsat).
 • Folosiți săpun și apă fierbinte pentru a îndepărta eventualele pete rămase din deversare.
 • Pentru curățarea imediată a scurgerilor majore, apelați un service profesionist.

Accidentele pot apărea în continuare chiar și cu implementarea procedurilor de depozitare în siguranță.

Experții de la PSI Tulcea vă pot ajuta cu servicii de prevenire și stingere a incendiilor, inclusiv soluții pentru îndepărtarea mucegaiului și a daunelor provocate de incendiu.

Specialiștii noștri în PSI sunt de gardă non-stop pentru a vă ajuta în orice situație de urgență și pentru a vă ajuta să vă păstrați locuințele în siguranță!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii