PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea)

PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea)

PSI Tulcea, despre incendii de ulei
PSI Tulcea, despre incendii de ulei

PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea) vine cu informații despre incendiile cu ulei, declanșate de obicei în bucătării sau alte locuri unde se utilizează uleiuri sau grăsimi în timpul gătitului.

Este important să fiți conștienți de riscurile asociate cu utilizarea uleiurilor la gătit și să luați măsuri de precauție adecvate pentru a reduce riscul de incendii.

PSI Tulcea (Prevenire și Stingere Incendii Tulcea) avertizează asupra riscurilor incendiilor cu ulei

Uleiurile și grăsimile pot lua foc rapid și arde foarte intens, astfel încât incendiile cu ulei pot fi foarte periculoase și pot provoca daune semnificative.

Este important să fiți pregătiți pentru orice situație de urgență, inclusiv pentru incendii cu ulei. Un stingător de incendiu trebuie să îl aveți la îndemână în bucătărie și trebuie să știți cum să îl utilizați corect.

Specialiștii PSI Tulcea vă atenționează să fiți atenți la riscurile asociate cu utilizarea uleiurilor la gătit și să luați din timp măsuri adecvate pentru a reduce riscul de incendii.

Recomandări pentru stingerea unui incendiu cu ulei

Pentru a stinge un incendiu cu ulei, trebuie să acționați rapid și să utilizați măsuri adecvate de stingere a incendiului. Iată câteva recomandări utile:

  • Opriți sursa de căldură. Încetați să mai aduceți combustibilul la temperaturi ridicate. Închideți aragazul sau plita dacă este necesar.
  • Acoperiți suprafața incendiată cu un capac metalic sau o tavă de copt pentru a împiedica accesul oxigenului. Nu folosiți apă sau alte lichide pentru a acoperi flacăra, acestea pot declanșa o explozie.
  • Dacă flacăra nu se stinge, îndepărtați rapid recipientul de ulei de pe sursa de căldură și mutați-l într-un loc sigur, departe de obiecte inflamabile.
  • Utilizați un stingător de incendiu de tip ABC, poate fi eficient în stingerea unui incendiu de ulei. Asigurați-vă că aveți un stingător de incendiu la îndemână și că sunteți pregătit să-l utilizați.
  • Sunați la serviciul de urgență, dacă nu puteți stinge incendiul, pentru ajutor. Nu încercați să stingeți un incendiu care este prea mare sau care se răspândește rapid.

Riscul de incendii cu ulei este existent și în bucătării casnice

Riscul de incendii de ulei este mai mare în locuri unde se utilizează cantități mari de ulei sau grăsimi, cum ar fi restaurante, bucătării industriale, fast-food-uri și alte unități alimentare comerciale.

În aceste locuri, există adesea un volum mare de mâncare prăjită sau gătită în ulei fierbinte, iar un accident sau o greșeală în utilizarea aparatelor de gătit poate declanșa un incendiu.

De asemenea, riscul de incendii de ulei poate fi mai mare în gospodării, în special în bucătăriile casnice, dacă uleiul este supraîncălzit sau lăsat nesupravegheat pe aragaz sau pe altă sursă de căldură.

Inspectorii PSI Tulcea precizează câteva măsuri de siguranță care pot include:

-supravegherea atentă a uleiului în timp ce este încălzit;

-utilizarea unui termometru de gătit pentru a asigura temperatura corectă a uleiului;

-evitarea stropirii uleiului pe suprafețe fierbinți.

Incendiile cu ulei NU sunt stinse cu agenți de spumă!

În cazul în care apare un incendiu de ulei, este important să acționați rapid și să luați măsuri adecvate pentru a-l stinge într-un mod sigur.

NU, incendiile cu ulei NU sunt stinse cu agenți de spumă!

În cazul incendiilor cu ulei, cum ar fi cele care implică ulei de gătit sau combustibil, agenții de spumă pot fi ineficienți și pot chiar agrava situația.

Aceasta se datorează faptului că agenții de spumă se bazează pe formarea unei bariere între combustibil și sursa de oxigen, împiedicând astfel arderea.

Cu toate acestea, în cazul incendiilor cu ulei, combustibilul poate fi prea fierbinte și poate arde prin spumă, punând în pericol echipa de intervenție.

Inspectorii PSI Tulcea recomandă utilizarea unui stingător de pulbere ABC

Inspectorii PSI Tulcea recomandă pentru incendiile cu ulei utilizarea unui stingător special, cum ar fi un stingător cu pulbere ABC sau un stingător cu CO2.

Aceste tipuri de stingătoare sunt capabile să stingă incendiile cu ulei prin împiedicarea combustiei, fără a agrava situația. Este important să se ia în considerare faptul că:

-stingătoarele trebuie utilizate cu precauție;

-în cazul unui incendiu mai mare, trebuie să se apeleze imediat la serviciile profesionale de intervenție în caz de urgență.

Inspectorii PSI Tulcea sunt specialiști în prevenirea și stingerea incendiilor. Solicitați oferta de servicii din pagina de contact!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Tulcea:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii