PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău)

PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău)

PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău)

PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău) oferă consiliere angajatorilor în stabilirea priorităților pentru supravegherea siguranței la incendiu. Una dintre priorități este desemnarea unei persoane responsabile cu respectarea măsurilor SSM/SU.

PSI Bacău vine în ajutorul companiilor

Atribuirea rolurilor de securitate la incendiu este una dintre obligațiile angajatorilor. Fiecare afacere ar trebui să găsească cel puțin o persoană care să-i servească în calitate de responsabil cu securitatea la incendiu.

Unii candidați care ar putea fi compatibili cu acest rol includ managerul de birou al companiei, managerul de unități, managerul de siguranță sau managerul de resurse umane.

Această persoană sau echipă ar trebui să dezvolte o înțelegere clară a condițiilor care ar putea duce la un incendiu la locul de muncă și a modului în care organizația se dezvoltă în prezent. Planificarea incendiilor poate deveni complicată.

Cineva trebuie să fie responsabil de eforturile generale de prevenire a incendiilor. RSGE Bacău recomandă construirea unei echipe de persoane responsabile care să-l ajute pe gardianul de pompieri la sarcinile importante.

PSI Bacău enumeră și alte sarcini de securitate la incendiu delegate membrilor echipei de siguranță:

 • Menținerea răspunderii persoanelor și raportarea către conducere.
 • Asigurați-vă că ușile de acces nu sunt blocate și căile de evacuare sunt libere.
 • Asistarea personalului cu mobilitate redusă.
 • Asigurați-vă că zonele afectate sunt libere.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Stingătoarele de incendiu sunt obligatorii în orice unitate. Acestea trebuie amplasate în locuri ușor accesibile lucrătorilor. Pe lângă marcajul unde sunt amplasate stingătoarele de incendiu, trebuie să vă asigurați că marcați următoarele:

 • Ieșirile de urgență. Marcarea ieșirilor de urgență este esențială pentru evacuarea cu succes a angajaților în timpul unui incendiu sau alte situații de urgență.

-Acest lucru se face de obicei cu indicatoare luminoase deasupra ușii, semne de perete care direcționează angajații către ieșire și chiar semne care strălucesc în întuneric în cazul în care se întrerupe curentul.

 • Rutele de evacuare în caz de urgență. Trebuie marcate culoarele și pasajele destinate a fi utilizate ca rute de evacuare de urgență. Aceste rute sunt solicitate de Legea nr. 307/2006 privind securitatea la incendii pentru ca instalațiile să aibă Planuri de Acțiune de Urgență documentate.

Pe lângă instruirea periodică a angajaților, efectuată prin colaborarea cu PSI Bacău, cu privire la protocolul de evacuare, implementarea marcajelor de podea îi vor ajuta în caz de situații de urgență.

Primiți ajutor de la RSGE Bacău

Uneori, unitățile trebuie să rearanjeze utilajele sau alte elemente pentru a îmbunătăți fluxul de lucru sau din alte motive. Când se întâmplă acest lucru, poate deveni necesar să fie mutat amplasamentul echipamentului de stingere incendii.

În acest caz, RSGE Bacău recomandă să fie o prioritate adăugarea de noi marcaje pe podea care să direcționeze oamenii către noua locație a echipamentului de stingere incendii.

PSI Bacău oferă consiliere pentru efectuarea corectă a marcajelor în timp ce stingătoarele sunt mutate, astfel încât să nu existe un punct în care oamenii din unitate să nu le poată găsi dacă este necesar.

Servicii oferite de echipa RSGE Bacău

Beneficiile acestor marcaje sunt enumerate de RSGE Bacău și includ următoarele:

 • Vizibilitate de la înălțime. Circulația cu orice vehicul sau utilaj este mult mai ușoară, marcajele fiind vizibile de la înălțime.
 • Durabilitate. Semnele de marcare a podelei, inclusiv cele pentru stingătoare, sunt făcute pentru a fi foarte durabile, chiar și în zonele cu trafic intens.
 • Instalare ușoară. Instalarea marcajelor de podea pentru stingător de incendiu este rapidă și ușoară, necesitând doar o suprafață curată pentru a finalizate.
 • Utilizare multiplă. Unitățile folosesc adesea marcaje pe podea cu săgeți ca direcții pentru a indica locația extinctorului. Acest lucru îi poate ajuta pe cei care au nevoie de ele către stingătorul în sine și îi poate avertiza împotriva blocării zonei.
 • Accesibil! Semnele de marcaj de podea pentru stingătoarele de incendiu sunt foarte accesibile fiind accesibile oriunde sunt necesare, cu un cost foarte mic.

Plasarea semnului „Nu blocați” pe podea lângă stingătorul în sine, cu săgeata îndreptată spre locul unde este montat stingătorul, este o modalitate excelentă de a alerta oamenii cu privire la locația acestuia.

PSI Bacău specifică faptul că textul adăugat „Nu blocați” le va reaminti angajaților sau altora din zonă să nu stivuiască inventar sau alte articole din zonă, astfel încât extinctorul să fie întotdeauna accesibil.

PSI Bacău vă protejează afacerea

Afacerile pot fi protejate cu ajutorul semnelor de bază ale stingătoarelor de incendiu care transmit un mesaj clar despre locul unde se află stingătoarele. Semnul de siguranță la incendiu poate fi plasat fie direct sub stingător, fie într-o altă zonă din apropiere.

Există și alte opțiuni pentru marcarea podelei pe care orice companie le poate lua în considerare. Unele companii vor folosi șabloane și vopsea pentru marcarea podelei pentru a transmite mesajul necesar.

Personalizați semnele de marcare a podelei cu ajutorul serviciilor PSI Bacău pentru a răspunde nevoilor oricărei situații!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Bacau:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii