PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău)

PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău).

PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău).

PSI Bacău (Prevenire și Stingere Incendii Bacău) menționează că amenințarea majorității incendiilor la locul de muncă ar putea fi eliminată cu mult înainte de scânteia inițială. De fapt, există o varietate de factori care supun o afacere la un risc mai mare de apariție a unui incendiu.

PSI Bacău vine în ajutorul companiilor

Prevenire și Stingere Incendii Bacău enumeră unele dintre cele mai comune cauze ale incendiilor la locul de muncă într-un efort de a educa fiecare angajat. Deși următoarea listă nu este completă, ea acoperă cele mai frecvente pericole de incendiu la locul de muncă:

  • Aparate de gătit
  • Cablaj electric
  • Prize de alimentare (supraîncărcate)
  • Echipamente de iluminat
  • Aparate de încălzire
  • Incendiere
  • Materiale pentru fumat
  • Expunere
  • Echipamente de birou/divertisment

Agenții PSI Bacău efectuează o analiză amănunțită a structurii organizației, păstrând un ochi critic asupra zonelor cu risc ridicat. Odată ce un pericol potențial a fost identificat, aceștia elaborează planuri pentru a remedia problema.

Programele de instruire oferite de RSGE Bacău educă angajații cu privire la utilizarea corectă a echipamentelor de lucru pentru a elimina complet riscul.

Deoarece există factori diferiți de la o industrie la alta, nu există un tipar de măsuri pentru siguranța împotriva incendiilor care să funcționeze peste tot. Există doar zone comune în multe medii de lucru convenționale care ar trebui privite ca riscuri mai mari.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

O mare parte dintre incendiile apărute au început într-o bucătărie de birou sau într-o zonă de gătit. Orice structură cu o bucătărie care conține un cuptor cu prăjitor de pâine, un cuptor cu microunde sau un aparat de încălzire este vulnerabilă.

În timp ce o parte dintre incendii au început în zona tavanului/mansardei unui loc de muncă, acele incendii au fost responsabile pentru mare parte din daunele directe aduse proprietății.

Fiecare zonă a punctelor de lucru ar trebui să primească o atenție egală, însă PSI Bacău insistă pe zonele predispuse la incendiu din spațiul de lucru și verifică punctele de origine care produc cele mai multe daune.

Măsurile de precauție trebuie implementate în fiecare companie pentru a reduce impactul în cazul în care se produce un incendiu.

Acestea includ reducerea la minimum a hârtiei libere în cazul birourilor, depozitarea adecvată a materialelor inflamabile și instruirea tuturor angajaților cu privire la prevenirea și protocolul de intervenție la incendiu.

Primiți ajutor de la RSGE Bacău

Încă există companii care nu au efectuat niciodată o inspecție adecvată de siguranță. Un sfat important îl acordă RSGE Bacău în cazul utilizării echipamentelor de lucru:

  • Mențineți aparatele funcționale și efectuați inspecții electrice de rutină pentru a ajuta la atenuarea riscului de apariție a unui incendiu!

Conform PSI Bacău, pierderea de vieți sau daunele materiale ar fi putut fi eliminate dacă instalațiile de lucru ar fi fost echipate cu un sistem adecvat de stingere a incendiilor, ieșiri funcționale și un plan de evacuare actualizat.

Întreprinderile necesită măsuri de siguranță specifice ale industriei când vine vorba de siguranța la incendiu. În industria alimentară, un stingător cu dioxid de carbon, probabil nu ar exista în afara unui mediu de producție alimentară sau de restaurant.

Industria bancară, cu un mediu de birouri dispersate, va avea mai multe ramuri de luat în considerare. Pe lângă casierii și angajații băncilor, băncile vor trebui să protejeze clienții în cazul unui incendiu structural.

Servicii oferite de echipa RSGE Bacău

Înțelegerea riscurilor de incendiu specifice industriei cu care se confruntă locul de afaceri este esențială pentru menținerea unui mediu de lucru sigur.

RSGE Bacău oferă ajutor organizațiilor, în funcție de industria specifică și de materialele periculoase prezente, să urmeze regulile stricte de siguranță. Fiecare organizație trebuie să ofere un mediu de lucru sigur. Și asta începe cu educația.

În plus, întreprinderile au o obligație de grijă față de angajații lor. Această responsabilitate legală și morală necesită ca angajatorii să facă tot ce le stă în putere pentru a-și ține oamenii departe de pericol.

Liniile directoare ale Legii nr. 307/2006 privind prevenirea incendiilor pot ajuta companiile să-și îndeplinească datoria de grijă și să instruiască angajații cu privire la prevenirea și siguranța incendiilor.

PSI Bacău vă protejează afacerea

Planul de prevenire a incendiilor al fiecărei organizații este întocmit de PSI Bacău în scris, cu recomandarea de a fi afișat vizibil la locul de muncă și pus la dispoziția tuturor angajaților. O componentă cheie inclusă în plan este prezentarea clară a pericolelor majore de incendiu.

Protejarea afacerii dumneavoastră de incendiile la locul de muncă începe cu înțelegerea riscurilor cu care se confruntă organizația. Sarcina poate fi copleșitoare, motiv pentru care o listă de verificare simplificată este un loc de plecare excelent.

Scăpați de grija întocmirii și revizuirii planului de prevenire a incendiilor accesând site-ul PSI Bacău!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati