PSI Arad (Prevenire și Stingere Incendii Arad)

PSI Arad (Prevenire și Stingere Incendii Arad)

PSI Arad (Prevenire și Stingere Incendii Arad)

PSI Arad (Prevenire și stingere incendii Arad) atenționează în privința cauzelor care ar putea provoca un incendiu și recomandă asumarea responsabilității de a raporta orice zone cu probleme pentru a putea fi corectate.

PSI Arad vine în ajutorul companiilor

Prevenirea incendiilor este treaba tuturor. Sistemele de protecție, prevenire și stingere a incendiilor sunt toate fundamentale pentru a proteja o clădire de incendiu. Cu toate acestea, unii oameni pot fi nesiguri cu privire la modul în care aceste sisteme pot diferi.

PSI Arad explică ce important este să se înțeleagă cum funcționează împreună sistemele de protecție, prevenire și stingere a incendiilor și modul în care toate funcționează în tandem pentru a menține atât clădirile, cât și oamenii în siguranță.

Scopul unui sistem de protecție împotriva incendiilor este de a proteja ocupanții unei clădiri și de a minimiza daunele asociate incendiului. În general, scopul este acela de a oferi cea mai largă fereastră posibilă pentru o evacuare în siguranță, reducând în același timp potențialele costuri de reparație.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Sistemele de protecție împotriva incendiilor pot fi clasificate ca active sau pasive.

În timp ce sistemele active sunt concepute pentru a ajuta la combaterea incendiilor (cum ar fi alarmele de incendiu și sprinklerele), protecția pasivă la incendiu descrie măsurile structurale care împiedică trecerea flăcărilor și a fumului.

PSI Arad a identificat mai multe fațete ale protecției pasive împotriva incendiilor. Pe lângă prevenirea răspândirii incendiului, ajută și la menținerea integrității structurale a unei clădiri. Principalele diferențe dintre protecția, prevenirea și stingerea incendiilor sunt:

  • Minimizarea posibilelor pericole de incendiu prin folosirea sistemelor de prevenire a incendiilor.
  • Reducerea daunelor și evacuarea în siguranță a clădirilor se face folosind protecția împotriva incendiilor.
  • Sistemele de stingere a incendiilor sunt destinate stingerii flăcărilor.

Primiți ajutor de la RSGE Arad

Reglementările de siguranță la incendiu (Legea nr.307/2006) explică cum o clădire trebuie să fie compartimentată în zone gestionabile. Pentru a împiedica trecerea fumului prin aceste zone, specialiștii RSGE Arad recomandă instalarea de uși antifoc, pereți și bariere de cavitate.

Plăcile de protecție împotriva incendiilor sunt, de asemenea, o parte importantă a compartimentării. Sunt proiectate să absoarbă căldura mai degrabă decât să o conducă și nu se micșorează atunci când sunt expuse la temperaturi ridicate.

Soluțiile de oprire a incendiului sunt utilizate pentru a etanșa în jurul pătrunderilor de serviciu. Dacă izbucnește un incendiu într-un anumit compartiment, integritatea la foc și izolarea compartimentului din jur ajută la limitarea temperaturilor ridicate și a fumului în zona specifică.

Prevenire și stingere incendii Arad descrie cum compartimentarea ajută la reținerea eficientă a căldurii, focului și fumului. Acest lucru asigură protejarea căilor de evacuare esențiale, mai ales atunci când pompierii sosesc la fața locului.

Servicii oferite de echipa RSGE Arad

RSGE Arad subliniază că protecția împotriva incendiilor nu oprește neapărat un incendiu. În schimb, este vorba despre reducerea daunelor și asigurarea unui plan de ieșire rapid și sigur pentru ocupanții unei clădiri.

Trebuie să fim întotdeauna vigilenți la orice potențial pericol de incendiu, iar o mare parte din acest lucru este îndeplinită prin efectuarea de inspecții regulate de securitate la incendiu și evaluări de risc.

Nu este necesară pregătirea în meseria de tehnician de securitate la incendiu pentru a cunoaște pericolele fumatului în interior sau ale blocării ieșirilor de incendiu.

Unicul obiectiv al unui sistem de stingere a incendiilor este de a stinge un incendiu cât mai repede posibil. Odată ce lucrătorii sunt alertați cu privire la prezența unui incendiu, sistemul de stingere incendii va începe să emită o substanță concentrată pentru a suprima flăcările.

Natura exactă a acestei substanțe poate varia, în funcție de mediul pe care sistemul este proiectat să îl protejeze. Exemplele comune includ dioxid de carbon și gaz inert, precum și o gamă de agenți chimici lichizi și uscați.

PSI Arad vă protejează afacerea

Una dintre caracteristicile definitorii ale sistemelor de stingere a incendiilor este că nu folosesc apă. Din acest motiv, sistemele de stingere a incendiilor sunt adesea utilizate în spații care sunt deosebit de susceptibile la deteriorarea apei, cum ar fi încăperile cu echipamente electrice.

PSI Arad specifică faptul că sistemele de stingere a incendiilor tind să fie instalate și în galerii și muzee, deoarece de obicei conțin materiale foarte valoroase și fragile. Stingerea incendiului este ultima măsură pusă în aplicare pentru a combate răspândirea incendiului.

În acest context, RSGE Arad înțelege prevenirea, protecția și stingerea incendiilor ca un proces în trei etape, fiecare etapă conținând măsuri specifice pentru prevenirea și combaterea incendiilor.

Contactați echipa PSI Arad pentru a revizui și evalua în mod regulat fiecare parte a sistemului de stingere incendii, astfel încât să putem identifica rapid riscurile și să remediem orice daune sau neglijență!

Solicita oferta

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Arad:

Arad,
icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii