COR ocupatii subgrupa majora 2

Introdu o ocupatie sau un cod COR in campul de mai jos

COR 2022 Clasificarea ocupatiilor din Romania

2 - Specialisti in diverse domenii de activitate

6 subgrupe majore

COR ocupatii subgrupa majora 2

COR ocupatii subgrupa majora 2 este formata din cateva specializari din diferite domenii. Stiinta si inginerie, sanatate sau juridic, social si cultural sunt doar cateva exemple de domenii ale specialistilor.


Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

COR ocupatii subgrupa majora 2

Stiinta si inginerie domeniu inclus in COR ocupatii subgrupa majora 2

21 – Specialisti in domeniul stiintei si ingineriei
Specialistii in domeniul stiintei si ingineriei efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, ori aplica cunostinte stiintifice referitoare la domenii precum fizica, astronomie, meteorologie, chimie, geofizica, geologie, matematica, statistica, informatica, arhitectura, inginerie si tehnologie. Stiinta si inginerie este un domeniu inclus in COR ocupatii subgrupa majora 2.

Sanatate

22 – Specialisti in domeniul sanatatii
Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

COR ocupatii subgrupa majora 2 are in componenta aceasta gruupa de activitati.

Invatamant

23 – Specialisti in invatamant
COR ocupatii subgrupa majora 2 este formata si din specialistii din invatamant care predau teoria si practica uneia sau mai multor discipline la diferite niveluri de invatamant, coordoneaza cercetari si imbunatatesc ori dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la disciplinele specifice proprii si realizeaza lucrari stiintifice si carti.

Administrativ-comercial

24 – Specialisti in domeniul administrativ-comercial
Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor.

Acesti specialisti (COR ocupatii subgrupa majora 2) coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

Informatii si telecomunicatii

25 – Specialisti in tehnologia informatiei si comunicatiilor
Specialistii in tehnologia informatiei si comunicatiilor efectueaza cercetari, planifica, proiecteaza, testeaza, furnizeaza consiliere si imbunatatesc sistemele de tehnologia informatiei, componentele de calculator (hardware, software), programele informatice si conceptele conexe pentru aplicatii informatice specifice.

De asemenea, elaboreaza documentatia corespunzatoare, incluzand principiile, politicile si procedurile, proiecteaza, dezvolta, controleaza, mentin si sprijina bazele de date si alte sisteme de informatii, pentru a asigura o performanta optima, precum si integritatea si securitatea datelor in COR ocupatii subgrupa majora 2.

Juridic, social si cultural

26 – Specialisti in domeniul juridic, social si cultural
Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

COR ocupatii subgrupa majora 2 cuprinde si acesti specialisti. Pentru mai multe informatii despre aceste domenii de munca, accesati pagina de contact al RSGE!