Protecția Muncii Suceava, SSM Suceava

Protecția Muncii Suceava, SSM Suceava

Protecția Muncii Suceava, SSM Suceava

Protecția Muncii Suceava a cercetat problemele majore, cu consecințe grave, din industria minieră a cărbunelui, reprezentate de gazele de mină, incendii, praful și explozia de cărbune. Este necesară dezvoltarea continuă de tehnologii și tehnici pentru a atenua aceste pericole pentru a proteja sănătatea și siguranța lucrătorilor.

Protecția Muncii Suceava și Evaluarea riscurilor Suceava

Riscul de incendii și explozii este o problemă majoră de siguranță în minele de cărbune subterane, cu consecințe catastrofale dacă nu sunt instituite măsuri de monitorizare și control robuste pentru a face față acestui pericol complex.

Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor reglementează activitățile de prevenire și stingere a incendiilor. Din cauza amestecului de gaz, energie și oxigen prezent în minele de cărbune subterane, riscul de incendiu și explozie rămâne întotdeauna o problemă semnificativă de siguranță.

Pentru a minimiza riscul de explozie, Protecția Muncii Suceava recomandă reducerea nivelurilor de concentrație a gazelor în zonele de lucru. Pentru a minimiza riscul de incendii în zonele unde cărbunele a fost îndepărtat, este esențial să se reducă nivelul de oxigen.

Această problemă complexă depinde de câțiva parametri minieri foarte variați, dar îmbunătățirea continuă a înțelegerii științei este esențială pentru a dezvolta tehnologii de control și strategii proactive.

Evaluarea riscurilor Suceava implementează măsuri de siguranță pentru a ajuta la prevenirea incendiilor și exploziilor în minele de cărbune, îmbunătățind siguranța lucrătorilor. Am urmat un program amplu de cercetare de mulți ani pentru a reduce riscul de incendii și explozii în minele de cărbune subterane.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Suceava

SSM Suceava se implică în diferite acțiuni pentru a se asigura că minele noi de cărbune sunt dezvoltate cu o siguranță mult mai bună prin cercetare și dezvoltare avansată în următoarele domenii:

-instrumente și tehnologii de modelare pentru a prezice în mod fiabil exploziile de gaz și cărbune și pentru a dezvolta tehnologii de prevenire și control a izbucnirilor;

-știința mecanicii fluxului de gaze și a tehnologiilor de drenaj pentru a gestiona emisiile mari de gaze în suprafețele lungi și mai largi și în minele de cărbune de adâncime;

-strategii de inertizare pentru prevenirea și controlul arderilor spontane, încălzirilor și incendiilor în minele de cărbune;

-știința modelelor de curgere a prafului și a pulverizării cu apă în fețele de producție;

-tehnologii și strategii de control al prafului pentru gestionarea acestuia în minele moderne;

-tehnici de modelare pentru a prezice influența stresului și a structurilor geologice și tehnologii noi pentru a monitoriza riscul de explozie a cărbunelui;

-instrumente pentru a minimiza impactul gazului asupra siguranței, productivității și eficienței în minele de cărbune subterane;

-noi metode și noi nanomateriale funcționale pentru monitorizarea prafului respirabil și analiza conținutului de silice;

-facilități și instrumente de laborator avansate pentru prelevarea de probe de praf, caracterizarea prafului, analiza chimică și sinteza și caracterizarea materialelor.

Primiți ajutor de la RSGE Suceava

Gazele de mină, arderea spontană, incendiile, praful și explozia de cărbune sunt considerate riscuri care pun viața în pericol în minerit, în special în mineritul cărbunelui. Aceste probleme afectează securitatea și sănătatea muncitorilor și pot avea o influență semnificativă asupra viabilității financiare a unei mine de cărbune.

Conform evaluărilor efectuate de RSGE Suceava, aceste probleme sunt greu de controlat. Mediul minier este complex și geologia sa naturală îl poate face în mod inerent periculos.

Pentru a înțelege și a atenua aceste riscuri, minele au nevoie de instrumente de modelare mai bune, cu un accent mai mare pe analizele integrate și tehnologiile de control.

Servicii oferite de echipa RSGE Suceava

Programul de cercetare al RSGE Suceava pentru controlul incendiilor miniere include lucrări în desfășurare privind:

-studii de teren pentru monitorizarea amănunțită a distribuției gazelor;

-studii de modelare a dinamicii fluidelor computerizate;

-dezvoltarea unor strategii optime de inertizare pentru prevenirea și controlul arderii spontane, exploziilor și incendiilor în minele de cărbune;

-investigații detaliate de teren și studii demonstrative în minele de cărbune subterane pentru a evalua eficacitatea diferitelor strategii proactive.

Protecția Muncii Suceava vă protejează afacerea

Cercetările în cazul minelor de cărbune au integrat studii ample de teren cu modele de dinamică computerizată a fluidelor pentru a dezvolta strategii de prevenire și control a arderii spontane și a incendiilor în minele de cărbune.

Managementul gazelor este deosebit de critic pentru îmbunătățirea siguranței și a productivității în minele de cărbune subterane. Lucrând cu specialiștii în protecția muncii ai Protecția Muncii Suceava, pot fi dezvoltate continuu capacități științifice și inovații care ajută industria minieră să îmbunătățească siguranța și productivitatea.

Identificați problemele cheie din minele de cărbune, cu ajutorul inginerilor SSM Suceava, prin observarea și monitorizarea riscurilor la locul de muncă!

Efectuam protectia muncii in urmatoarele localitati din Suceava:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii