PSI Mehedinți (Prevenire și Stingere Incendii Mehedinți)

PSI Mehedinți (Prevenire și Stingere Incendii Mehedinți)

PSI Mehedinți amintește importanța alarmelor de incendiu
PSI Mehedinți amintește importanța alarmelor de incendiu

PSI Mehedinți (Prevenire și Stingere Incendii Mehedinți) amintește importanța alarmelor de incendiu care oferă avertizare auditivă și/sau vizuală a unui focar de incendiu în orice clădire sau zonă.

Un dispozitiv individual sau o rețea completă de dispozitive plasate într-o structură sau într-o zonă poartă denumirea de alarmă de incendiu.

PSI Mehedinți (Prevenire și Stingere Incendii Mehedinți) recomandă dispozitivele de protecție pasivă

Clădirile sunt împărțite în compartimente prin instalarea de sisteme pasive de prevenire a incendiilor pentru a ajuta la oprirea răspândirii incendiului și a fumului dintr-o cameră în alta.

Aceste sisteme oferă locuitorilor clădirii mai mult timp pentru a fugi și ajută la reducerea cantității de daune cauzate structurii clădirii.

Câteva exemple de sisteme pasive de prevenire a incendiilor sunt după cum urmează:

-alarmele de fum și flacără;

-sprinklere de incendiu;

-extinctoarele pentru incendiu.

Alarma de incendiu – Explicația oferită de PSI Mehedinți

Un program de prevenire a incendiilor de succes trebuie să includă alarmele de incendiu alături de celelalte echipamente PSI și trebuie să sublinieze importanța:

-creșterii gradului de conștientizare a publicului cu privire la cauzele incendiului;

-învățării oamenilor despre cum să reacționeze eficient în cazul unui incendiu.

Alarmele de incendiu sunt de obicei semnale sonore, vizibile, mecanice sau electrice sau informații care semnalează un incendiu și necesită acțiuni imediate, inclusiv:

– stingerea incendiilor;

-serviciile de urgență;

-evacuarea dintr-o structură sau zonă afectată.

În funcție de tehnologie, specialiștii PSI Mehedinți spun că alarmele de incendiu pot fi complet automate, semi-automate sau manuale.

Clădirile, instalațiile industriale, piețele, birourile, locuințele, spațiile publice și unele forme de transport trebuie să aibă toate sisteme de alarmă de incendiu.

Trebuie respectate instrucțiunile furnizate de producător

În funcție de nevoile companiilor, sistemul de alarme de incendiu trebuie privit ca o soluție atotcuprinzătoare, ținând cont de tipul de detectoare adecvate riscului fiecărei locații specifice.

Inspectorii RSGE avertizează că trebuie respectate instrucțiunile furnizate de producător pentru fiecare dintre tipurile de detectoare de incendiu care sunt disponibile de obicei pe piață.

În funcție de locație, de oamenii care locuiesc acolo, de nivelul de zgomot, de cerințele legale și de alți factori, există numeroase tipuri diferite de alarme de incendiu și combinații.

Câteva exemple despre tipurile care pot fi folosite individual sau în combinații sunt oferite de experții PSI Mehedinți:

  • Clopot sau gong – manual sau electric
  • Sirenă electrică
  • Sisteme de comunicații de alarmă vocală de urgență electrice
  • Lumini de avertizare intermitente sau rotative electrice

Un sistem de alarmă de incendiu este format din trei etape principale:

  • Detecție manuală (la observarea flăcării sau a fumului și a mirosului de ars) sau automată (detectoare de căldură sau de fum). Cu detectarea automată, există posibilitatea de alarme false.
  • Inițierea semnalului manual (electric sau manual cu tragere sau împingere), semi-automat (panou de sistem cu confirmare manuală) sau automat (există șanse de alarme false).
  • Manual, semi-automat (detecție automată, confirmare manuală și notificare) sau notificare automată a ocupanților (există șanse de alarme false).

Unele alarme de incendiu dublează semnalele de avertizare a chiriașilor și de evacuare deoarece sunt integrate cu sistemele automate de stingere a incendiilor.

Vă ajutăm să găsiți soluții adecvate în privința alarmelor de incendiu

Cel mai bun tip de alarmă de utilizat va depinde de zona care trebuie protejată și de tipul de pericol care există acolo.

Un sistem de detectare a incendiilor este alcătuit din diferite tipuri de detectoare, fiecare dintre acestea fiind proiectat pentru a detecta una sau mai multe forme de foc, fum sau căldură.

Am fi bucuroși să vă ajutăm în evaluarea nevoilor dumneavoastră și în găsirea unei soluții adecvate în privința alarmelor de incendiu sau a altor echipamente de prevenire și stingere incendii.

Contactați echipa PSI Mehedinți dacă aveți nevoie de asistență în selectarea celui mai bun sistem de detectare a incendiilor sau a unui tip de detector pentru clădirea dumneavoastră!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Mehedinti:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii