PSI Mogoșoaia (Prevenire și Stingere Incendii Mogoșoaia)

PSI Mogoșoaia (Prevenire și Stingere Incendii Mogoșoaia)

PSI Mogoșoaia (Prevenire și Stingere Incendii Mogoșoaia)

PSI Mogoșoaia (Prevenire și Stingere Incendii Mogoșoaia) amintește angajaților din companii că dezordinea și gunoiul sunt posibile surse de combustibil. Un spațiu de lucru curat va împiedica pornirea și răspândirea incendiilor.

PSI Mogoșoaia vine în ajutorul companiilor

PSI Mogoșoaia vine în ajutorul companiilor cu câteva îmbunătățiri ușoare pentru a preveni incendiile. Totul se rezumă la utilizarea unor tehnici adecvate de menaj la locul de muncă.

Regulile de siguranță spun că pubelele de gunoi trebuie golite des, iar coșurile puse în aer liber trebuie să fie în siguranță, la 5 metri distanță de structură, goale și colectate în mod obișnuit.

Blocarea căilor de ieșire din incinta unității va împiedica o evacuare rapidă și sigură sau va promova răspândirea incendiului prin utilizarea obiectelor drept combustibil, conform specialiștilor PSI Mogoșoaia.

Ca măsură de siguranță amintim că nu trebuie utilizată niciodată o zonă de depozitare ca ieșire de incendiu sau cale de evacuare. Sunt folosite punctele de întâlnire, neobstrucționate și ușor de atins, care fac vizibile ieșirile de incendiu.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Deși siguranța la incendiu trebuie respectată în timpul proiectării noilor structuri, există măsuri de precauție suplimentare pe care le puteți lua ulterior. Luați în considerare atât măsurile agresive, cât și cele pasive.

PSI Mogoșoaia sugerează ca o persoană sau un declanșator automat să fie utilizat pentru a activa o măsură activă, precum:

-alarme de fum;

-iluminare de urgență;

-rețele de sprinklere automatizate.

Este nevoie de cineva pentru a utiliza furtunuri de incendiu, stingătoare de incendiu și pături de incendiu. Alarmele de incendiu pot fi declanșate atât manual, cât și automat.

Măsurile de siguranță pasivă în jurul unei clădiri sunt puse în aplicare folosind: semne de avertizare pentru ieșirile de incendiu, căi de evacuare predeterminate și zone de refugiu.

Primiți ajutor de la RSGE Mogoșoaia

Specialiștii RSGE Mogoșoaia amintesc cauzele principale ale flăcărilor:

-echipamente electrice defecte sau supraîncărcate;

-tehnici de lucru la cald (cum ar fi sudarea);

-gătitul;

-încălzitoarele personale;

-menajul și acumularea de gunoi;

-fumatul în locuri interzise;

-incendierea.

Ajutorul RSGE Mogoșoaia constă în consilierea angajaților pentru a înțelege comportamentul incendiului și a preveni cauzele acestora la locul de muncă. Toată lumea ar trebui să lucreze în condiții de căldură la locul de muncă.

Evitarea încălzitoarelor electrice portabile este o măsură bună de siguranță la incendiu. Dacă sunt necesare, poate fi instalat un buton de sincronizare pe încălzitor, astfel încât acesta să se oprească atunci când este programat să facă acest lucru.

Nu trebuie așezat niciodată nimic lângă sau direct pe un încălzitor, în special o sursă de combustibil, cum ar fi un coș de gunoi. Evitați poziționarea încălzitorului într-o zonă în care poate deveni o barieră sau poate cădea.

Servicii oferite de echipa RSGE Mogoșoaia

Fumatul continuă să fie un factor major în multe incendii la locul de muncă, chiar dacă o interdicție de fumat, introdusă în Legea nr.307/2006 privind securitatea la incendiu, a redus acest pericol.

RSGE Mogoșoaia recomandă ca toate adăposturile pentru fumat, care permit fumatul, să fie făcute cunoscute membrilor personalului. Adăposturile pentru fumat ajută la reducerea nevoii de a fuma la locul de muncă.

Un alt pericol pentru declanșarea unui incendiu este apariția unei scântei electrice. Majoritatea problemelor electrice pot fi găsite doar prin verificări ale:

-cablurilor care au fost deteriorate și cablajelor expuse;

-prizelor;

-deteriorării ștecherului aparatelor sau utilajelor. Urmele de arsuri și plasticul care s-a topit sau s-a distorsionat sunt indicii că ștecherul s-a supraîncălzit.

Toate aceste defecțiuni pot fi descoperite de specialiștii PRAM ai PSI Mogoșoaia în timpul testărilor anuale. Electricienii noștri autorizați verifică mai atent oricare dintre aceste posibile cauze de incendiu, cu recomandările:

  • Verificați supraîncărcarea echipamentelor electrice asigurându-le cu protecții împotriva incendiilor.
  • Evitați supraîncărcarea prizelor electrice sau a prelungitoarelor, care le-ar putea face să depășească curentul nominal.
  • Asigurați-vă că toate ștecherele au siguranțe adecvate și deconectați orice echipament electric care nu este utilizat.

PSI Mogoșoaia vă protejează afacerea

Afacerile dumneavoastră vor fi protejate dacă țineți cont de principala cauză a incendiilor la locul de muncă, incendierea. Deși comportamentul uman nu poate fi prezis, există măsuri care pot fi luate pentru a descuraja provocarea incendiilor.

Măsurile de securitate implementate de inspectorii PSI Mogoșoaia vor împiedica intrarea neautorizată în incinta locurilor de muncă. Pentru aceasta, următoarele sfaturi vă pot fi de folos:

  • Angajarea agenților de securitate, montarea gardurilor sau iluminarea exterioară.
  • Materialele inflamabile vor fi ținute cât mai departe de ferestre și uși, încuiate și păstrate la minimum cinci metri distanță de pereți.

Nu încercați niciodată să rezolvați problemele pe cont propriu și nu le ignorați!

Echipa PSI Mogoșoaia vine cu o ofertă de colaborare pentru servicii din domeniul prevenirii și stingerii incendiilor. Accesați pagina noastră de contact!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati