PSI Botoșani (Prevenire și Stingere Incendii Botoșani)

PSI Botoșani (Prevenire și Stingere Incendii Botoșani)

PSI Botoșani (Prevenire și Stingere Incendii Botoșani).

PSI Botoșani (Prevenire și Stingere Incendii Botoșani) are drept prioritate implementarea unui plan de răspuns în caz de urgență în instituții pentru menținerea siguranței la incendiu.

Deși se speră că nu va exista un incendiu, fiecare instituție ar trebui să fie pregătită pentru unul, respectând standardele și liniile directoare de siguranță la incendiu.

PSI Botoșani vine în ajutorul companiilor

Pe lângă stingerea incendiilor, PSI Botoșani vine în ajutorul companiilor cu sisteme de stingere care urmăresc și protejarea regiunii înconjurătoare. Măsurile comune pentru protecția mediului includ acțiuni cum sunt:

  • Suprimarea chimică uscată, care stinge incendiile provocate de lichide combustibile sau inflamabile. Acesta este frecvent utilizat în încăperile mecanice, camerele cuptorului sau locațiile în care este păstrat lichid inflamabil.
  • Suprimarea chimică umedă inhibă reaprinderea materialelor prin crearea unui anumit tip de spumă de vapori. Este folosit în principal în bucătării.
  • Dioxid de carbon, care nu trebuie curățat ulterior și nici nu lasă reziduuri. Acestea sunt utilizate în principal în sălile de calculatoare și arhive.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Este obligatoriu ca angajații să poarte echipamente de protecție personală. Cu toate acestea, există EIP de protecție împotriva incendiilor disponibile pentru persoanele care operează în mod regulat în locuri în care există șanse mai mari de izbucnire a unui incendiu.

Majoritatea lucrătorilor nu au nevoie de această formă de EIP în timpul operațiunilor zilnice. Categoria de risc de pericol pentru îmbrăcămintea rezistentă la flacără este determinată de legislația PSI, Legea nr.307/2006 și este recomandată de inspectorii PSI Botoșani.

Pentru angajații care lucrează cu substanțe chimice inflamabile, în bucătărie, în timpul sudării sau cu ferăstraie și alte unelte care ar putea provoca scântei, sunt disponibile EIP rezistente la flacără. Gradul de protecție crește odată cu evaluarea riscurilor.

Specialiștii PSI Botoșani menționează că echipamentele de protecție nu trebuie confundate cu îmbrăcămintea ignifugă. EIP sunt create din materiale care sunt în mod natural rezistente la flacără, în timp ce îmbrăcămintea ignifugă cuprinde componente care au fost supuse unui tratament chimic.

Echipamentele de protecție individuale necesare trebuie purtate separat înainte de a efectua lucrări electrice, deoarece îmbrăcămintea ignifugă este evaluată pentru a proteja lucrătorii împotriva pericolelor arcului electric.

Primiți ajutor de la RSGE Botoșani

Fiecare angajat trebuie să știe ce să facă în caz de incendiu și cum să scape cât mai repede și în siguranță posibil. Este important ca lucrătorii să fie instruiți și despre locația ieșirilor și traseelor de urgență în timpul antrenamentelor.

Măsurile de siguranță ale RSGE Botoșani conțin hărți de evacuare și comunicare vizuală, astfel încât angajații să poată primi ajutor în caz de urgență. Hărțile trebuie descriu aspectul clădirii, iar locațiile ieșirilor de urgență trebuie să fie afișate în zonele aglomerate.

PSI Botoșani include în planul de urgență criterii importante pentru ieșirile de urgență. Instalațiile trebuie să aibă cel puțin două căi de evacuare, precum și ieșiri de urgență ușor vizibile, niciodată blocate și să conducă spre exteriorul structurii.

Utilizarea de articole care clarifică incertitudinea și accelerează evacuarea, cum ar fi bandă care strălucește în întuneric și semnalizare de navigație, poate ajuta la salvarea de vieți. Având în vedere că multe incendii duc la întreruperi de curent, semnalizările fosforescente ar putea fi utile.

Servicii oferite de echipa RSGE Botoșani

Echipa RSGE Botoșani oferă programe de formare pentru ca fiecare angajat să respecte standardele generale de instruire stabilite de legislația PSI, care includ următoarele subiecte:

-o conștientizare a surselor posibile din apropiere de aprindere și a pericolelor de incendiu. De obicei, acest lucru este primul într-un program de siguranță la incendiu.

-ieșiri pentru situații de urgență, locațiile ieșirilor, cum să le recunoașteți și care sunt cele mai apropiate de plasamentul obișnuit al unui angajat sunt acoperite în cursurile de formare.

-exercițiile despre practica stingerii focului. Menținerea regulată a acestora va permite angajaților să repete ce să facă și unde să meargă în cazul unui incendiu.

-stingătoarele pentru incendii sunt puse la dispoziția angajaților, iar angajatorul trebuie să opteze pentru cursurile de formare ale PSI Botoșani, astfel încât membrii personalului să cunoască funcționarea extinctorului și modul de utilizare al acestuia.

PSI Botoșani vă protejează afacerea

Angajații se bazează pe pregătirea oferită de echipa PSI Botoșani pentru a se menține în siguranță în cazul unui incendiu la locul de muncă. Programele de pregătire includ exerciții diverse în care sunt folosite sistemele de stingere incendii.

Fiecare muncitor ar trebui să fie instruit cu privire la tactici generale de prevenire și siguranță, astfel încât să înțeleagă cum să-și mențină mediul în siguranță, chiar dacă anumite locuri de muncă, cum ar fi sudorii și electricienii, necesită un nivel ridicat de pregătire.

Cursurile de instruire acoperă utilizarea stingătoarelor de incendiu în funcție de materialele folosite locurile de muncă și sunt oferite lucrătorului atunci când este angajat pentru prima dată, precum și o dată pe an.

Contactați PSI Botoșani pentru achiziția de sisteme de stingere incendii și consiliere pentru manipularea lor!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati