Protecția Muncii Tulcea, SSM Tulcea.

Protecția Muncii Tulcea, SSM Tulcea.
Protecția Muncii Tulcea, SSM Tulcea.

Protecția Muncii Tulcea se concentrează în această perioadă asupra condițiilor de muncă și a efectelor asociate asupra sănătății întâlnite în rândul lucrătorilor care își desfășoară munca în aer liber.

Echipamentul individual de protecție (EIP) este considerat a fi o „ultimă soluție” pentru a proteja angajații de temperatura extremă la locul de muncă.

Protecția Muncii Tulcea și Evaluarea riscurilor Tulcea

Pentru munca în aer liber, controalele administrative sunt cele mai bune metode de protecție implementate de Evaluarea riscurilor Tulcea. Utilizarea practicilor administrative de lucru este deosebit de importantă în condiții de căldură extremă și umiditate ridicată.

Deoarece stresul termic depinde de cantitatea de căldură pe care corpul o produce în timpul unei sarcini, reducerea cantității de muncă fizică necesară sau a duratei timpului de lucru va reduce potențialul de stres termic. Asigurarea de pauze periodice de odihnă este obligatorie.

Pauzele de odihnă permit corpului să scape de excesul de căldură, să reducă producția de căldură internă și să asigure o mai bună circulație a sângelui pe piele. Angajatorii sunt sfătuiți să distribuie uniform munca pe parcursul schimbului, împărțind perioadele lungi de muncă în cicluri mai scurte de muncă-odihnă.

Muncitorilor care lucrează în medii în care apar temperaturi extreme li se oferă instruire SSM de către inspectorii SSM ai Protecția Muncii Tulcea. Programele de instruire răspund preocupărilor de securitate și sănătate menționate anterior și sunt sponsorizate de angajator.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Tulcea

Lucrul la temperaturi ridicate poate duce la creșterea numărului de accidente, îmbolnăviri, stres la locul de muncă, nemulțumire la locul de muncă și scăderea productivității muncii. Sesiunile și materialele educaționale abordează diferite grade de stres termic, adaptarea la medii calde și tehnici de control.

Pentru a se asigura că muncitorii sunt angajați în locuri de muncă sigure și sănătoase, inginerii SSM Tulcea sfătuiesc angajatorii ca principala lor preocupare să fie reducerea și controlul temperaturilor extreme.

Muncitorii angajați ca șoferi pe diferite mașini și utilaje, instalatori, tehnicieni de service, agenți de trafic, lucrători de radiodifuziune și alte locuri de muncă care implică muncă în exterior sunt expuși în mod obișnuit și pot suferi expuneri potențial periculoase la temperaturi calde.

Primiți ajutor de la RSGE 

Temperaturile extreme pot afecta negativ organismul. Medicii de medicina muncii ai RSGE menționează că, pentru a menține temperaturile interne în limite de siguranță, organismul trebuie să scape de căldura în exces atunci când temperatura aerului este ridicată sau sarcina fizică este foarte grea.

Pe măsură ce temperatura aerului se apropie de temperatura normală a pielii, organismul se răcește mai greu. Perioadele de umiditate ridicată agravează problema. În aceste condiții, munca fizică grea devine mai dificil de efectuat.

Protecția Muncii Tulcea a constatat, în urma analizei riscurilor, că munca într-un astfel de mediu poate duce la o creștere a numărului de accidente, îmbolnăviri și decese ale lucrătorilor, precum și o scădere a sănătății, eficienței și capacităților de performanță ale lucrătorului afectat.

Servicii oferite de echipa RSGE

RSGE completează controalele administrative cu recomandări asupra echipării angajaților cu îmbrăcămintea adecvată. În lumina puternică a soarelui, trebuie asigurată îmbrăcăminte largă care să umbrească pielea, dar care să permită circulația aerului.

În condiții de umiditate scăzută și lumina puternică a soarelui, este nevoie de îmbrăcăminte de protecție adaptată activităților, dar trebuie avută grijă pentru a preveni arsurile solare. De asemenea, angajații ar trebui să aibă rezerve adecvate de lichide pentru a înlocui lichidele corporale pierdute.

Protecția Muncii Tulcea se asigură că angajatorii mențin locurile de muncă sigure și sănătoase. Cheia pentru a face locul de muncă sigur este păstrarea comitetelor de securitate și sănătate puternice și active. Comitetul poate identifica condițiile periculoase la locul de muncă și le poate discuta cu conducerea.

Protecția Muncii Tulcea vă protejează afacerea

Supravegherea sănătății sau depistarea medicală poate fi necesară pentru personalul care are cerințe speciale din cauza sarcinii, a anumitor boli, dizabilități și/sau poate lua medicamente. Acest lucru este deosebit de relevant atunci când se lucrează la temperaturi extreme.

Obiceiurile de lucru și practicile curente trebuie revizuite periodic și schimbate, la nevoie, pentru a controla riscurile apărute din cauza condițiilor de lucru în temperaturi extreme.

SSM Tulcea oferă servicii de consiliere companiilor, în conformitate cu Legea nr. 319/2006 privind securitatea și sănătatea la locul de muncă.

Dacă este necesar, puteți solicita sfatul medicilor din cadrul departamentului de medicina muncii al Protecția Muncii Tulcea!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii