Protecția Muncii Gheorgheni, SSM Gheorgheni

Protecția Muncii Gheorgheni, SSM Gheorgheni

Protecția Muncii Gheorgheni, SSM Gheorgheni

Protecția Muncii Gheorgheni a constatat, în urma cercetărilor făcute în diferite întreprinderi, că majoritatea riscurilor profesionale sunt inactive sau au un potențial scăzut de apariție efectivă. Cu toate acestea, angajatorii trebuie să fie pregătiți să le facă față, deoarece un pericol care devine activ poate genera o situație de urgență.

Protecția Muncii Gheorgheni și Evaluarea riscurilor Gheorgheni

Evaluarea riscurilor Gheorgheni explică ce înseamnă lucrul în pădure mergând pe teren denivelat. Forma de relief este variată: dealuri, denivelări, rădăcini expuse, roci și diferite tipuri de sol. Toate acestea ar putea face ca lucrătorii să se împiedice sau să alunece.

Cel mai bun mod de a controla aceste pericole este de a asigura încălțăminte adecvată și de a îndemna angajații să meargă mai încet și mai precaut.

Terenul nu este o problemă doar pentru cei care merg pe jos. Operatorii de mașini grele trebuie să-și facă griji că se blochează, mai ales în timpul sau după o ploaie abundentă. Protecția Muncii Gheorgheni recomandă prudența în aceste scenarii.

Pericolele pot apărea în multe circumstanțe profesionale. Unele pericole sunt acute și reprezintă un pericol imediat pentru sănătatea și integritatea fizică a lucrătorului sau a oaspeților din sediu.

Altele durează mai mult timp să se materializeze și pot avea un efect cumulativ, cum este cazul anumitor substanțe chimice, vapori, praf și radiații care pot duce la afecțiuni medicale cronice în urma expunerii repetate sau prelungite.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Gheorgheni

Deoarece lucrul în pădure este diferit de cel dintr-o clădire climatizată, muncitorii se confruntă cu temperaturi extrem de calde sau extrem de reci. Manipularea se referă la a avea echipamentul adecvat, lucrătorii să fie îmbrăcați pentru orice tip de vreme și să aibă tot ce le trebuie în cazul în care vremea se schimbă.

În cazul în care vremea devine umedă, SSM Gheorgheni recomandă lucrătorilor să aibă îmbrăcăminte de schimb, inclusiv echipament individual de protecție. Deoarece nu există o sursă curată de apă curentă în pădure, Protecția Muncii Gheorgheni îndrumă muncitorii să planifice din timp stocarea de cantități de lichide pentru hidratare pentru întregul echipaj.

Primiți ajutor de la RSGE Gheorgheni

Pentru muncitorii care manipulează drujbe, RSGE Gheorgheni a pregătit câteva detalii importante:

  • Ferăstrăul cu lanț este cel mai bun prieten al lucrătorului forestier, dar poate fi și cel mai mare dușman al lor. Reculul este unul dintre cele mai comune pericole pentru utilizatorii de ferăstrău cu lanț.
  • Oboseala este, de asemenea, o problemă pentru operatorii de ferăstrău cu lanț. Nu este un echipament ușor și poate fi puțin dificil de manevrat uneori. Lucrătorii trebuie să fie instruiți corespunzător, astfel încât să știe cum să opereze ferăstrăul cu lanț fără a se epuiza sau a provoca leziuni musculare.
  • Ferăstraiele cu lanț nu sunt cel mai silențios echipament. Deoarece este un instrument de mână, oricine folosește un ferăstrău cu lanț riscă pierderea auzului. Lucrătorii au nevoie de dopuri pentru urechi sau căști de urechi care sunt evaluate pentru a proteja împotriva acestui nivel de zgomot.

Servicii oferite de echipa RSGE Gheorgheni

Cel mai dezastruos pericol de care trebuie să-și facă griji lucrătorii forestieri este un incendiu de pădure. Controlul incendiului este o prioritate de top pentru RSGE Gheorgheni, care recomandă arderile controlate, creând spargeri de incendiu și implementând alte măsuri de control.

În cazul unui incendiu de pădure, riscurile nu sunt doar arderea, ci și suferința de epuizare din cauza căldurii, inhalarea fumului sau vaporilor toxici și iritarea ochilor din cauza fumului. În plus, există stres extrem, oboseală și lipsă de vizibilitate.

Din cauza direcțiilor de schimbare ale vântului și a caracterului imprevizibil al incendiilor, a fi în apropierea unui incendiu de pădure necesită o conștientizare constantă a împrejurimilor și un plan de lucru în cazul în care incendiul se mișcă mai repede decât se anticipa.

Inspectorii SSM ai Protecția Muncii Gheorgheni pot întocmi planuri de siguranță pentru aceste cazuri de pericol.

Protecția Muncii Gheorgheni vă protejează afacerea

Lucrătorii forestieri au nevoie de o înțelegere clară a riscurilor și a pericolelor care vin odată cu cariera aleasă. Natura este frumoasă, dar poate fi și mortală, așa că pregătirea este cheia.

A avea echipamentul de siguranță potrivit, a face antrenamentul adecvat și a rămâne vigilent și conștient în mod constant sunt toate esențiale pentru siguranța muncitorilor.

Contactați echipa Protecția Muncii Gheorgheni pentru programe de formare și informare a muncitorilor din industria forestieră!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii