Protecția Muncii Pitești, SSM Pitești

Protecția Muncii Pitești, SSM Pitești

Protecția Muncii Pitești, SSM Pitești Protecția Muncii Pitești, SSM Pitești anunță angajatorii că sunt responsabili cu oferirea unui loc de muncă fără pericole pentru securitatea și sănătatea muncitorilor.

Din cauza specificului unor anumite operațiuni de lucru, angajații pot fi expuși contactului cu agenți chimici și fizici potențial periculoși. În unitățile unde se lucrează în condiții toxice și gradul de risc este ridicat.

Protecția Muncii Pitești și Evaluarea riscurilor Pitești

Legea 319/2006 privind securitatea și sănătatea în muncă prevede ca obligație pentru angajatori efectuarea de controale la locurile de muncă. Scopul acestor controale este acela de a proteja lucrătorii de expunerea la substanțe periculoase.

Tipul de controale depinde de natura substanțelor, tipul de expunere și modul în care acestea pătrund în organism (inhalare, absorbție prin piele sau ingerare). Cele mai bune metode de control al pericolelor sunt cele de eliminare a materialelor toxice sau înlocuirea lor cu altele mai puțin toxice.

Protecția Muncii Pitești acordă asistență unităților în organizarea și efectuarea diferitelor măsurători ale factorilor de producție nocivi și periculoși. Siguranța echipamentelor specializate va fi evaluată corespunzător.

Activitățile serviciului de protecție a muncii din cadrul RSGE Pitești asigură asistență în formarea de liste de posturi și profesii. Fiecare salariat va fi supus unui control medical prealabil, dar și unui control medical periodic obligatoriu.

Examenele de Medicina Muncii sunt obligatorii și mai ales necesare pentru angajații care prestează muncă grea sau îndeplinesc sarcini în condiții periculoase sau vătămătoare.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Pitești

RSGE Pitești propune efectuarea de controale administrative, controale tehnice și înlocuirea echipamentului de protecție individuală uzat. Controalele administrative utilizate cuprind următoarele măsuri:

-modificarea procedurilor de lucru;

-orele reduse de expunere la substanțe periculoase;

-angajarea de personal suplimentar;

-furnizarea de echipament de protecție personală (inclusiv mănuși, ochelari, aparate respiratorii și îmbrăcăminte de unică folosință).

Cecetarea sursei de toxicitate, din cauza căreia contaminarea ajunge la muncitori, oferă informații despre luarea de măsuri de control protectoare.

Implementarea controalelor inginerești (tehnice) sunt metode de proiectare care previn expunerea muncitorilor la substanțele periculoase.

Primiți ajutor de la RSGE Pitești

RSGE Pitești vă poate furniza echipamente de protecție pentru condițiile de lucru periculoase. Cea mai ieftină metodă de protecție a angajaților este folosirea acestor echipamente care funcționează eficient în reducerea pericolelor la locul de muncă.

SSM Pitești recomandă folosirea ochelarilor de protecție cu sau fără ecrane faciale, căștile pentru urechi sau dopurile, mănuși, salopete, șorțuri și cizme. Pentru protecția pielii sunt folosite creme și loțiuni, iar pentru căile respiratorii sunt folosite măștile împotriva prafului sau aparate respiratorii de purificare a aerului.

Toate echipamentele de protecție trebuie verificate înainte de utilizare, pentru a afla dacă acestea funcționează sau nu corespunzător. Totuși, echipamentele individuale de protecție sunt recomandate după implementarea mai multor proceduri de protecție.

Servicii oferite de echipa RSGE Pitești

Activitățile echipei RSGE Pitești includ măsuri de protecția muncii, inclusiv:

-coordonarea activităților în vederea menținerii condițiilor de muncă sigure;

-îmbunătățirea managementului în domeniul SSM;

-introducerea celor mai bune practici privind protecția și igiena muncii, promovarea securității muncii;

-furnizarea de consultanță angajatorilor și angajaților prin serviciile de informare.

Instruirea și testarea cunoștințelor (organizate de SSM Pitești) privind protecția muncii includ măsuri de organizare și furnizarea de îndrumări metodologice pentru păstrarea siguranței la locul de muncă și pentru monitorizarea implementării măsurilor SSM.

Protecția Muncii Pitești vă protejează afacerea

Protecția Muncii Pitești îndeplinește cerințele de securitate și sănătate în muncă. Prin măsurile adoptate sunt respectate legislația și actele normative privind securitatea muncii.

O bază largă de acte juridice indică cerințele de reglementare pentru securitatea industrială, sanitar-epidemiologică, sanitară și la incendiu. Echipa RSGE Pitești are o bază de date care include orice document pentru serviciul de protecție a muncii din organizație.

Prin încheierea unui contract de colaborare cu firma noastră veți fi în legalitate, evitând și penalizările sub forma amenzilor.

Contactați specialiștii SSM Pitești pentru obținerea formularului de ofertă!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii