COR ocupatii subgrupa majora 4

Introdu o ocupatie sau un cod COR in campul de mai jos

COR 2022 Clasificarea ocupatiilor din Romania

4 - Functionari administrativi

4 subgrupe majore

COR-ocupatii-subgrupa-majora-4

COR ocupatii subgrupa majora 4 cuprinde ocupatii cum sunt functionarii administrativi. Indatoririle acestora sunt: inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, evalueaza si realizeaza prelucrarea informatiilor, efectueaza lucrari de secretariat privind operatiunile financiare (de casa), aranjamente de calatorie, solicitari de informatii si intalniri.

COR ocupatii subgrupa majora 4

COR ocupatii subgrupa majora 4 inseamna functionari cu atributii in diverse domenii, de la oparatori masini de scris, la serviciul cu publicul, contabilitate sau suport in domeniul administrativ. RSGE va ofera lista cu aceste ocupatii:

41 – Functionari cu atributii generale inclusiv operatori la masini de scris/calcul

Functionarii cu atributii generale, inclusiv operatorii la masini de scris si de calcul, inregistreaza, organizeaza, arhiveaza, prelucreaza informatiile si desfasoara diferite sarcini de secretariat si administrative in conformitate cu procedurile stabilite.

42 – Functionari in serviciul cu publicul

Functionarii in serviciul cu publicul trateaza cu clientii in legatura cu organizarea de calatorii, operatiunile financiare (monetare), cererile de informatii, programarea intalnirilor, operarea centralelor telefonice si se ocupa de intervievarea pentru anchete sau pentru completarea aplicatiilor de eligibilitate pentru servicii.

43 – Functionari in serviciile de evidenta contabila si financiara

Functionarii in serviciile de evidenta contabila si financiara obtin, intocmesc si prelucreaza date contabile, statistice, financiare si alte date numerice si se ocupa de tranzactiile in numerar ce apar intamplator in domeniul afacerilor.

44 – Alti lucratori in servicii suport in domeniul administrativ

Alti lucratori in servicii-suport din domeniul administrativ indeplinesc sarcini de redactare (birou) in ziare, instante de judecata, biblioteci si oficiile postale, indosariaza documente, pregatesc informatii pentru prelucrare, tin evidenta dosarelor de personal, verifica materialul pentru a stabili conformitatea cu sursa originala a materialului si scriu in numele persoanelor analfabete.

Solicitati ajutor de la RSGE!

Obtineti mai multe informatii despre COR ocupatii subgrupa majora 4 accesand pagina de contact a RSGE!