COR ocupatii subgrupa majora 1

Introdu o ocupatie sau un cod COR in campul de mai jos

COR 2022 Clasificarea ocupatiilor din Romania

COR ocupatii subgrupa majora 1 

1 - Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

COR ocupatii subgrupa majora 1 cuprinde 4 subgrupe majore

 

COR ocupatii subgrupa majora 1 este alcatuita din membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori in domeniul administrativ si comercial, conducatori de unitati din industrie si servicii și conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii.

COR ocupatii subgrupa majora 1

Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

Executivii politici sunt oficiali guvernamentali care participă la determinarea și direcția politicii guvernamentale. Același lucru este valabil și pentru majoritatea sistemelor politice avansate, deoarece elaborarea și implementarea politicii guvernamentale necesită instituții executive și administrative foarte mari.

11 – Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

COR ocupatii subgrupa majora 1, cuprinde conducatori ai administratiei publice.

Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

12 – Conducatori in domeniul administrativ si comercial

Conducatorii din domeniul administrativ si comercial fac parte din COR ocupatii subgrupa majora 1.

Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

13 – Conducatori de unitati din industrie si servicii

Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie.

Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

14 – Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.
Nivelul de instruire: nedefinit de COR; in functie de alte reglementari.

Pentru orice alte informatii despre aceste subgrupe, contactati echipa RSGE prin formularul de oferta!