Fiecare manager de restaurant, de dimensiuni mai mici sau mai mari trebuie sa fie constient de importanta cunoasterii si respectarii normelor de protectia muncii de catre bucatarul sau. Indiferent de specificul pe care il are restaurantul, bucatarul este intodeauna cel care da nota definitorie, am putea spune chiar cel care face diferenta. Clientii multumiti se intorc pentru a manca in acelasi loc si pentru ca respectivul loc devine familiar si sunt primiti cu caldura, iar ospatarii cunosc deja tipul de vin pe care il prefera, insa ce cantareste cel mai mult in decizia revenirii, este faptul ca mancarea este preparata doar in acel loc in felul cum le place, de un anumit bucatar.
Istoria scrisa in bucatarie
Arta culinara si maiestria unui bucatar talentat pot face dintr-un restaurant un adevarat spatiu istoric, frecventat de mai multe generatii. Dar la fel de important este insa ca pregatirea preparatelor sa se desfasoare in conditiile respectarii normelor de protectie a muncii pentru bucatar. Pentru acesta, bucataria poate fi ca panza pentru pictor, sau precum campul de lupta pentru erou, de aceea maiestria dedicarii sale, trebuie sa fie insotita de asigurarea celor mai bune conditii de lucru si de luarea masurilor necesare pentru prevenirea accidentelor si a imbolnavirii profesionale. Printre accidentele minore care pot aparea sunt arsurile si oparirile, insa vatamarile si accidentele pot fi diverse, cu atat mai mult cu cat deseori ori se lucreaza sub presiunea timpului. De aceea este bine ca bucatarul sa foloseasca instrumente automate de coborare a alimentelor, sa poarte echipamentul individual de protectie corespunzator, sa se asigure ca recipientele sunt de dimensiuni potrivite si vor rezista temperaturilor ridicate. Pentru ca masinile de feliat, amestecatoarele si cutitele sunt foarte des prezente in bucatarie si accidentele provocate de utilizarea acestora, cum sunt taieturile, se pot produce frecvent. De aceea pentru marirea gradului de protectie si diminuarea riscului, bucatarul va trebui sa fie instruit corespunzator in conformitate cu normele de protectia muncii.
Caldura mare mon cher
Lucrul in bucatarie face ca mediul sa fie cald si umed, iar vara conditiile pot fi si mai dificile. De aceea angajatorul se va asigura ca a luat din timp toate masurile necesare de protectie a muncii pentru bucatar si personalul din bucatarie. Pentru ca expunerea frecventa la mediul foarte cald poate provoca o varietate de afectiuni, pot aparea efecte de solicitare la caldura, eruptiile cutante si lesinul fiind indicatori des intalniti pentru aceasta stare. Pentru a se evita epuizarea din cauza caldurii si crampelor, expunerea la caldura trebuie tratata din fazele incipiente.Este necesara evaluarea riscurilor si implementarea planului de masuri de reducere sau eliminare a incidentelor de acest tip. Aparatele de ventilare generala, aerul conditionat sau sistemele de racire locala a aerului, pot fi utile si se recomanda instalarea lor.
De asemenea asigurarea rezervelor de apa rece, pe langa numeroasele beneficii, poate fi o solutie si in acest caz. Pauzele in locuri racoroase, sunt de asemenea recomandate. Aromele delicioaselor ingrediente ii rasfata pe clienti si intreaga atmosfera poate deveni de poveste, pentru ca gustul face diferenta. De aceea asigurarea conditiilor de siguranta pentru lucratori este absolut necesara, deoarece in felul acesta se elimina riscul de imbolnavire profesionala si indirect se asigura cadrul adecvat petrecerii unor momente placute dedicate mesei.
Ingredientul care conteaza pentru siguranta afacerii dumneavoastra este preocuparea constanta pentru adoptarea masurilor de protectie a muncii. Contactati specialistii Reliable Solutions Group si in cel mai scurt timp vom incepe sa ne preocupam impreuna de gasirea celor mai potrivite solutii.