Poluarea fonică ar trebui să fie cât mai mică posibil la locurile de muncă pentru ca activitățile acestora să se desfășoare în condiții de siguranță, iar productivitatea muncii să fie eficientă.
Comunicarea este o provocare atunci când lucrați într-o zonă cu mult zgomot, deoarece strigătul este singura modalitate de a auzi ceea ce spune cineva, ceea ce încordează vocea vorbitorului.
Poluarea fonică duce la indiferența lucrătorilor față de informații critice
Poluarea fonică ridică întrebarea dacă oamenii pot face ceva pentru a comunica clar într-un cadru cu mult zgomot de fundal, cum ar fi o fabrică sau un șantier de construcții.
Informațiile critice sunt trecute cu vederea ca urmare a întreruperii comunicării rezultată de zgomotele puternice.
Există, de fapt, multe strategii pentru a obține o bună comunicare în timpul activităților, dar unele dintre ele necesită mai multă muncă în general.
Specialiștii RSGE explică ce face un loc zgomotos, modul în care zgomotul afectează învățarea și comunicarea și sfaturi practice pentru a face antrenament și a comunica eficient în medii zgomotoase.
Recunoașterea mediilor zgomotoase, primul pas pentru siguranța muncii
Un contaminant iritant și neplăcut este zgomotul ambiental, ceea ce duce la poluarea fonică.
De obicei, se măsoară în exterior, aproape de fațadele structurilor, cum ar fi instalațiile industriale și alte locații, cum ar fi zonele de călătorie (avioane și trafic) și activități de agrement.
Datorită efectelor sale dăunătoare asupra sănătății, situațiile cu zgomot ridicat au fost supravegheate îndeaproape de ani de zile. Legislația SSM stabilește restricții privind volumul și durata sunetului.
După cum probabil știți, sănătatea este o stare de bunăstare atât fizică, cât și psihică, aceasta din urmă luând în considerare calitatea vieții.
Cu toate acestea, nivelurile ridicate de zgomot au frecvent un impact asupra calității vieții oamenilor.
Reducerea zgomotului minimizează stresul
Inspectorii RSGE spun că evitarea sau reducerea semnificativă a zgomotului este cea mai bună metodă de a minimiza stresul.
Oamenii trebuie să folosească abordări și instrumente tehnice de ultimă oră pentru a reduce poluarea fonică. Aceasta implică:
-utilizarea de echipamente și utilaje care produc mai puțin zgomot;
-crearea de drumuri și automobile mai silențioase;
-utilizarea de materiale de producție mai bune;
-punerea în aplicare a reglementărilor aplicabile.
Poluarea fonică, prin zgomotul puternic, afectează oamenii și are o varietate de consecințe dăunătoare asupra animalelor de pe uscat și de pe mare.
De aceea, societatea dumneavoastră ar trebui să fie conștientă de importanța modificării comportamentului individual și colectiv pentru a evita efectele negative asupra sănătății.
Poluarea fonică și efectele zgomotului asupra învățării și comunicării
Zgomotul este o barieră care împiedică comunicarea de succes. Atât emițătorul, cât și receptorul pot produce zgomot, ceea ce face comunicarea dificilă.
Setările organizaționale și de grup, întâlnirile față în față și alte circumstanțe contribuie toate la zgomotul de comunicare, care are un impact mare asupra modului în care oamenii comunică.
Zgomotul interferează cu comunicarea reușită între canale, indiferent dacă are loc într-un birou, într-un cadru industrial sau în timpul participării la o conferință sau la o sesiune de formare.
Poluarea fonică îngreunează partajarea informațiilor și instrucțiunilor și nimănui nu-i place să ceară cuiva să se repete pe un subiect din cauza zgomotului de fundal.
Este imposibil de evaluat impactul negativ al mediului zgomotos
Deoarece indivizii nu pot renunța brusc la operarea vehiculelor, producerea de bunuri, construirea de structuri și participarea la activități recreative, aceste impacturi continuă să se agraveze.
În consecință, dacă există zgomot într-un mediu de învățare, creierul trebuie să-și schimbe focalizarea și să sorteze numeroasele sunete pentru a decide la ce să acorde mai multă atenție.
Învățarea devine mai dificilă ca urmare a utilizării abilităților cognitive ale creierului de a suprima zgomotul pentru a face acest lucru.
Deși comunicarea este necesară în orice context organizațional, sfaturile menționate de inspectorii RSGE pot ajuta la asigurarea faptului că locurile de muncă cu mult zgomot pot fi eficiente.
Solicitați consiliere din partea inspectorilor SSM pentru probleme ce țin de poluarea fonică, iar activitățile vor decurge în mod normal în cadrul organizației dumneavoastră!