Strategia de siguranță la incendiu trebuie dezvoltată în cadrul companiilor, aceasta fiind o motivație mai bună pentru a vă salva viața dumneavoastră și viețile angajaților, dar și a afacerii.
Indiferent de dimensiunile locuinței sau biroului dumneavoastră, prioritatea numărul unu trebuie să fie siguranța la incendiu, atât în interiorul spațiilor, cât și în afara lor.
Strategia de siguranță la incendiu include echipamente anti incendiu
Specialiștii RSGE vin cu argumente suplimentare care să vă convingă că aveți nevoie de strategia de siguranță la incendiu. Echipamentul anti incendiu este inclus în planurile de securitate la incendiu.
Poate că faptul că lucrați dintr-un birou mic cu puțini angajați vă face să vă îndoiți de necesitatea unui plan de siguranță la incendiu.
Devine evident că doar o singură persoană este necesară pentru a porni un incendiu, dacă vă faceți timp pentru a evalua cât de des se produc incendiile în casă.
Dar dacă se întâmplă, puteți reduce daunele prin utilizarea echipamentelor pentru stingerea incendiului.
Sistemele de sprinklere, stingătoarele de incendiu și alarmele de incendiu puternice sunt câteva dintre acestea.
Oamenii, în timpul unui incendiu, intră în mod natural în panică
Forța de muncă trebuie să ia în serios strategia de siguranță la incendiu, deoarece chiar și un singur pas greșit poate duce la decese.
Atunci când locul de muncă este echipat cu măsuri de protecție împotriva incendiilor și a vieții, le puteți folosi pentru a reduce daunele și pentru a pleca în siguranță.
Panica este un lucru natural pentru oameni atunci când își văd casele sau afacerile în flăcări, de aceea trebuie să ținem cont de acest aspect.
Cel mai simplu plan de siguranță la incendiu poate oferi personalului instrucțiuni despre unde să meargă și ce să facă. Fără o strategie de siguranță, fiecare persoană este pe cont propriu.
Oamenii suferă accidente ca urmare a acestui fapt. Evacuările pregătite inadecvat pot implica călcarea în picioare, poticnirea și împingerea.
Strategia de siguranță la incendiu vă ajută să evacuați oamenii în siguranță
Strategia de siguranță la incendiu include un plan de siguranță la incendiu, dar, și așa, nu este sigur că toată lumea se va conforma.
Pentru a fi siguri de reacția angajaților atunci când lucrurile devin haotice, un lider ar trebui desemnat de către angajator pentru o mai bună organizare.
În mod ideal, acest lider ar trebui să fie un manager reputat, cu experiență fie în managementul siguranței la incendiu, fie în managementul sănătății și securității în muncă.
Chiar și oamenii în general sensibili pot face greșeli în situații de mare stres sau periculoase, dar greșelile sunt inevitabile atunci când nimeni nu știe sigur ce face.
Instruirea angajaților este obligatorie
Indiferent dacă lucrați într-un complex mare de birouri sau într-un birou mic de sine stătător, strategia de siguranță la incendiu este esențială.
Angajatorii sunt obligați de legislația în domeniul protecției muncii să instruiască imediat personalul dacă nu sunt familiarizați cu ce să facă în cazul unui incendiu. Astfel:
- Când un coechipier observă un incendiu, ar trebui să sune alarma de incendiu, să informeze alți angajați și să ofere asistență, dacă poate.
- Dacă este fezabil, membrii echipei ar trebui să oprească echipamentul de lucru când aud alarma, să iasă din clădire pe scări și să încuie toate ușile după ei.
Toți lucrătorii trebuie să fie conștienți de rolul lor în companie
Chiar dacă aveți o hartă cu instrucțiuni despre ce să faceți într-o situație de urgență, asta nu garantează că toată lumea știe cine este responsabil de ceea ce urmează.
După cum au menționat inspectorii RSGE, selectarea unui lider este crucială. Fiecare plan de securitate la incendiu specifică responsabilitățile managerului și ale fiecărui membru al echipei.
Dacă ați angajat o persoană cu dizabilități, aceasta ar putea avea nevoie de asistență sau îngrijire suplimentară.
Toți angajații cu dizabilități ar trebui să aibă un însoțitor ales special pentru a-l avea în grijă. Persoanele care suferă de epilepsie ar trebui să fie supravegheate în cazul în care stresul le provoacă o criză.
Contactați inspectorii în protecția muncii/evaluare risc pentru a vă ajuta să elaborați strategia de siguranță la incendiu!