Recicleaza ambalajele si scapi de plata, insa nu si de raportari AFM !
Detii sau administrezi o societate comerciala care produce sau utilizeaza ambalaje?
Cine se ocupa de intocmirea rapoartelor pentru AFM (Administatia Fondului de Mediu) privind gestionarea ambalajelor si a deseurilor din ambalaje?
De ce Reliable Solutions Group?
RSGE va ofera servicii de intocmire a documentatiilor necesare si redactare a rapoartelor complete catre Administratia Fondului de Mediu, respectand termenele prevazute legal.
Raportarile AFM desfasurate de echipa RSGE sunt:
Echipa RSGE va usureaza intreaga munca, executand rapid declaratiile asupra tuturor tipurilor de ambalaje introduse noi in piata, identificarea produselor noi si a greutatii ambalajelor aferente acestora.
Te intrebi de ce ai avea nevoie de aceste rapoarte?
Deoarece este o obligatie legala de a tine evidenta ambalajelor nou introduse pe piata din Romania, fie ca producator sau ca importator.
Ai intrebari despre reciclarea sau revalorificarea ambalajelor introduse pe piata?
Aveti la dispozitie experti care pot elabora si planuri aplicate de prevenire a generarii de deseuri de ambalaje prin utilizarea ambalajelor intr-un mod efficient.
Informatii utile
Societatile care au obligatia legala de a raporta ambalajele / deseurile produse sunt agentii economici care introduc pe piata produse ambalate (producatori sau importatori).
De asemenea aici se incadreaza cei care supra-ambaleaza produse ambalate individual in vederea revanzarii/ redistribuirii si cei care introduc pe piata ambalaje de desfacere (producatori sau importatori).
Acestea sunt responsabile pentru deseurile generate de ambalajele primare, secundare si tertiare folosite, informatii ce sunt prinse in raportari AFM.
Producatorii de ambalaje trebuie, de asemenea, sa utilizeze un sistem de marcare si identificare pentru ambalaje, facilitandu-se astfel procesul de recuperare si reciclare a deseurilor de ambalaje.
Conform legislatiei in vigoare, trebuie raportate toate tipurile de ambalaje, plecand de la identificarea si clasificarea corecta a acestora.
Nerespectarea prevederilor legale atrage amenzi cu valori plecand de la 500 lei pana la 1.000 lei, pentru persoane fizice si de la 1.000 lei pana la 5.000 lei, pentru persoane juridice, potrivit Ordonantei 31/2013.
Adresa sediului AFM Bucuresti unde se depun declaratii este:
Splaiul Independentei nr. 294, Corp A, Sector 6 Bucuresti, cod postal: 060031, iar programul de lucru este de luni– joi intre orele 08:00 – 16:30 si vineri intre orele 08:00 – 14:00.
Raportarile catre AFM se redacteaza lunar si se depun pana pe data de 25 a fiecarei luni.
Daca ceea ce ai gasit mai sus este printre nevoile tale,
solicita oferta de pret Raportari AFM RSGE, iar expertii nostri vor fi la dispozitia ta
in cel mai scurt timp.