Protecția Muncii Fălticeni, SSM Fălticeni

Protecția Muncii Fălticeni, SSM Fălticeni

Protecția Muncii Fălticeni, SSM Fălticeni

Protecția Muncii Fălticeni consideră că pădurile sunt esențiale pentru un mediu sănătos. Copacii stabilizează solul pădurii, îmbunătățesc fertilitatea acestuia, reduc viteza vântului, protejează bazinul de apă și reduc cantitatea de carbon eliberată în atmosferă.

Protecția Muncii Fălticeni și Evaluarea riscurilor Fălticeni

Atunci când pădurile sunt exploatate dincolo de capacitatea lor de a se regenera, cercul vicios al degradării mediului ar putea fi pus în mișcare. Un studiu de analiza riscurilor a fost efectuat de Evaluarea riscurilor Fălticeni în fabricile de prelucrare a lemnului pentru a determina factorii de risc prevenibili pentru rănire.

Variabilele asociate cu riscul de accidentare au fost încărcarea fizică mare, munca în ritm de mașină sau incapacitatea de a face o pauză, lipsa de pregătire, absența unui program de blocare/etichetare, vechimea scăzută în muncă.

Cu toate acestea, constatările rezultate din analiza riscurilor efectuată de Protecția Muncii Fălticeni oferă dovezi că multe leziuni la locul de muncă care apar în prelucrarea lemnului ar putea fi prevenite prin aplicarea principiilor ergonomice și prin îmbunătățirea organizării muncii.

Factorii de risc ergonomici, atât fizici, cât și organizatori, în fabricarea produselor din lemn sunt la fel de diverși, precum:

-dimensiunea mânerelor sculelor, deschiderile de protecție ale mașinii și cerințele pentru echipamentele de protecție;

-greutatea și locația încărcăturilor manipulate manual;

-munca în schimburi și orele suplimentare;

-ritmul de lucru, repetitivitatea și ritmul mașinii.

În general, munca grea și mișcările repetitive au fost studiate în primul rând în ceea ce privește tulburările musculo-scheletice sau suprasolicitarea organismului la efort.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Fălticeni

Problemele de poluare a mediului în industriile forestiere includ eliminarea deșeurilor solide, emisia în aer de particule toxice și netoxice, emisia de uscător de furnir și eliminarea deșeurilor de lipici.

SSM Fălticeni a evaluat zgomotul generat în timpul funcționării mașinilor, care constituie o sursă serioasă de pericol pentru sănătatea lucrătorilor din industria forestieră.

În transformarea buștenilor rotunzi în cherestea, fabricile de cherestea au generat cantități mari de scoarță, rumeguș și așchii. Deșeurile din lemn masiv pot fi utilizate în producția de plăci aglomerate, în timp ce scoarța poate fi folosită ca și combustibil sau în depozitarea deșeurilor.

Problema eliminării deșeurilor de lipici poate fi rezolvată prin reținerea apei uzate în rezervoarele de decantare unde sedimentele solide sunt îndepărtate. Apele uzate din industriile celulozei și hârtiei sunt reținute în iazurile de tratare pentru o perioadă de timp pentru a asigura descompunerea reziduurilor chimice.

Pentru emisia de praf și particule în timpul prelucrării industriale a lemnului, Protecția Muncii Fălticeni a găsit soluția prin colectarea în saci cu filtre, colectoare cu cicloni și scrubere umede.

Primiți ajutor de la RSGE Fălticeni

RSGE Fălticeni poate furniza echipamente individuale de protecție lucrătorilor pentru a rezolva problema poluării fonice. Reducerea zgomotului ar putea fi realizată și prin instalarea unei carcase de amortizare a zgomotului în jurul mașinii.

Astfel, deși industria produselor din lemn are rate ridicate de leziuni acute și cronice ale lucrătorilor, există doar dovezi limitate cu privire la factorii de risc prevenibili pentru aceste leziuni. Protecția Muncii Fălticeni specifică detalii despre studiul epidemiologic al rănilor raportate în rândul lucrătorilor din aceste fabrici.

Obiectivul studiului a fost să identifice factorii ergonomici și alți factori de mediu de lucru care au fost asociați cu apariția rănilor și care au oferit potențialul de prevenire, în special prin controale inginerești.

Obiectivele secundare au fost de a compara factorii de risc pentru leziuni acute și supraeforturi și de a determina dacă factorii de risc au variat în funcție de sectorul de fabricație a produselor din lemn.

Servicii oferite de echipa RSGE Fălticeni

Diferențele dintre caracteristicile locului de muncă au fost examinate pentru companiile care au contribuit atât cu cazuri, cât și controale, companiile care au contribuit doar cu cazuri și companiile care nu au participat.

Concluziile acestui studiu oferă dovezi pentru natura prevenibilă a multor leziuni legate de muncă ce apar în fabricile de cherestea și alte fabrici de prelucrare a lemnului.

RSGE Fălticeni a făcut primul pas în prevenirea incidentelor, urmând identificarea celor mai importanți factori de risc de accidentare pentru a prioritiza punctele de intervenție.

Sarcina de lucru fizică mare, inclusiv cerințele de ridicare și stresul poziției de lucru, sunt abordate de Protecția Muncii Fălticeni prin numeroase controale inginerești și administrative, de la dispozitive de manipulare a materialelor, la instalarea de dispozitive de fixare pentru unelte și materiale, până la rotația lucrărilor.

Protecția Muncii Fălticeni vă protejează afacerea

Pentru a face față noilor probleme de SSM, Protecția Muncii Fălticeni stabilește noi concepte de „muncă decentă” și standardizează reglementările, care se aplică întreprinderilor din Fălticeni.

Specialiștii SSM Fălticeni urmăresc să dezvolte sănătatea publică ca serviciu SSM, să monitorizeze evenimentele și rețelele emergente SSM în rândul lucrătorilor independenți.

Dacă doriți să vă atingeți potențialul maxim, veniți alături de inginerii RSGE Fălticeni pentru a deveni experți SSM responsabili pentru noile probleme de protecția muncii!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii