Protecția Muncii Nuci, SSM Nuci

Protecția Muncii Nuci, SSM Nuci
Protecția Muncii Nuci, SSM Nuci

Protecția Muncii Nuci este acreditată  să ofere informații despre cum să reducă riscurile lucrului cu substanțe periculoase. Substanțele periculoase sunt substanțe care pot dăuna sănătății oamenilor. Pot fi solide, lichide sau gazoase.

Implicarea angajaților noștri în probleme de sănătate și siguranță poate avea ca rezultat un loc de muncă mai sigur. De aceea, consultarea este o parte importantă a managementului riscului.

Protecția Muncii Nuci și Evaluarea riscurilor Nuci

În anumite situații, angajatorii trebuie să se consulte cu angajații și cu reprezentanții SSM cu privire la problemele de sănătate și siguranță.

Protecția Muncii Nuci poate să ofere instruire adecvată și instrucțiuni scrise la locul de muncă și, dacă este cazul, să afișeze anunțuri care să conțină procedura care trebuie urmată în cazul manipulării substanțelor periculoase.

Dacă angajații sunt expuși la anumite substanțe periculoase care pot avea un efect negativ asupra sănătății lor, trebuie monitorizată sănătatea și păstrată o evidență a rezultatelor.

Legea privind sănătatea și securitatea în muncă, Legea nr.319/2006, stabilește obligații în legătură cu sănătatea și securitatea la locul de muncă. Reglementările SSM au obligații specifice cu privire la substanțele periculoase.

În plus, angajatorul trebuie să furnizeze informații oricărui angajator al altor angajați sau oricărei persoane care desfășoară o activitate independentă care ar putea fi afectată de expunerea la un agent periculos rezultat din întreprinderea sa.

Reglementările SSM au stabilit măsuri specifice de control al riscurilor. Codul muncii conține informații care vă ajută să verificați dacă aveți substanțe periculoase și conține detalii despre pericole, riscuri și controale.

Auditarea substanțelor de la locul de muncă și verificarea etichetelor vă va ajuta să găsiți pericolele legate de substanțele periculoase la locul de muncă. Apoi, Evaluarea riscurilor Nuci cercetează pentru respectarea măsurilor de securitate și sănătate.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Nuci

SSM Nuci vă recomandă să efectuați monitorizarea atmosferică pentru a verifica dacă pericolele din aer depășesc limitele de expunere. Aflați astfel cât de mult risc există la lucrul cu o substanță periculoasă.

Riscul depinde de forma, concentrația, gradul de toxicitate, efectele asupra sănătății și proprietățile fizice și chimice ale substanțelor. Mai contează cum o utilizați sau manipulați, cantitățile și căile de expunere.

Dacă nu puteți elimina riscul asociat cu o substanță periculoasă, izolarea sau utilizarea controalelor tehnice pot reduce efectele asupra muncitorilor. Dacă există riscuri în continuare, puteți utiliza controale administrative pentru a reduce riscul în raport cu modul în care se desfășoară munca.

Primiți ajutor de la RSGE

Substanțele periculoase sunt considerate:

-toxinele acute, cum ar fi cianura;

-substanțele nocive după expunere repetată sau prelungită, cum ar fi mercurul și silicea;
-corozive, precum acidul sulfuric și soda caustică;

-iritanți, precum amoniacul;

-agenți de sensibilizare, precum izocianați;

-substanțe cancerigene (carcinogene), precum benzenul și clorura de vinil.

Puteți inhala substanțe periculoase sau le puteți absorbi prin piele. Ele pot provoca probleme de sănătate imediate și pe termen lung. Efectele asupra sănătății includ intoxicații, iritații, arsuri chimice, sensibilizare, cancer și malformații congenitale.

Substanțele periculoase pot provoca, de asemenea, boli ale organelor precum pielea, plămânii, ficatul, rinichii și sistemul nervos.

RSGE vă ajută să găsiți pericolele și să evaluați riscurile. Cea mai bună opțiune este eliminarea completă a substanței periculoase. De exemplu, ați putea folosi un proces fizic mai degrabă decât un proces chimic pentru a curăța ceva.

Servicii oferite de echipa RSGE

Dacă există vreun risc la manipularea substanțelor periculoase, puteți utiliza echipament de protecție pentru a reduce riscul. RSGE vă recomandă aparatele de respirație.

Conform reglementărilor SSM, aveți nevoie de licență pentru a utiliza anumite substanțe cancerigene. SSM Nuci organizează cursuri de formare a anagajaților pentru domeniul dumneavoastră de activitate.

Supravegherea sănătății angajaților trebuie efectuată în conformitate cu principiile și practicile medicinei muncii. După caz, medicul responsabil care efectuează supravegherea sănătății ar trebui să cunoască condițiile sau circumstanțele de expunere ale fiecărui angajat.

RSGE a înființat departamentul de Medicina Muncii, tocmai pentru a fi mai aproape de nevoile întreprinderilor.

Protecția Muncii Nuci vă protejează afacerea

Protecția Muncii Nuci verifică controalele de risc pentru a vă asigura că funcționează corect. Periodic, echipa noastră efectuează teste suplimentare, în lumina celor mai recente cunoștințe de care dispune medicina muncii, la sfatul medicului responsabil.

Organizații precum SSM Nuci pot oferi informații și sfaturi despre cum să reduceți riscurile lucrului cu substanțe periculoase.

Contactați echipa RSGE pentru detalii suplimentare completând formularul de ofertă!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii