Protecția Muncii Arad, SSM Arad

Protecția Muncii Arad, SSM Arad
Protecția Muncii Arad, SSM Arad

Protecția Muncii Arad este specializată în respectarea și implementarea măsurilor de protecția muncii prevăzute de Legea nr.319/2006.

Dreptul la muncă este un drept al oamenilor, iar angajatorul este obligat să asigure securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă, astfel cum sunt prevăzute în legislația muncii.

Protecția Muncii Arad și Evaluarea riscurilor Arad

Prin urmare, este de sarcina angajatorului să ia toate măsurile necesare pentru protejarea securității și sănătății lucrătorilor, inclusiv măsuri de prevenire a riscurilor profesionale, informare și formare, precum și să înființeze o organizație și mijloace necesare pentru a asigura respectarea acestor obligații.

Protecția Muncii Arad vine în ajutorul angajatorilor care doresc externalizarea serviciilor de protecția muncii.

Evaluarea riscurilor Arad întocmește planul de măsuri în domeniul securității și sănătății în muncă, evaluează riscurile de accidente, verifică echipamentele de lucru și orice este nevoie în domeniul SSM.

Angajatorul trebuie să aibă nu numai o evaluare a riscurilor la adresa securității și sănătății la locul de muncă, ci și recomandări în alegerea echipamentului de lucru, a substanțelor sau preparatelor chimice și în amenajarea locului de muncă.

Ei au și obligația să stabilească măsurile de protecție care trebuie luate și, dacă este necesar, echipamentul de protecție care trebuie utilizat.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Arad

SSM Arad este compania delegată de angajatori să instruiască salariații în domeniul securității și sănătății în muncă. Acest program de formare trebuie să aibă loc cu ocazia:

-angajării de forță de muncă;

-unui transfer sau a unei schimbări de funcție;

-schimbării echipamentului de lucru;

-introducerii de noi tehnologii.

Pregătirea efectuată cu ajutorul SSM Arad este axată în mod specific pe postul de lucru sau pe funcția îndeplinită de angajat și este repetată periodic, dacă este necesar.

Primiți ajutor de la RSGE

De asemenea, este responsabilitatea angajatorului să se asigure că facilitățile puse în aplicare fac posibilă garantarea muncii în deplină siguranță, în special în ceea ce privește echipamentele de lucru, iluminatul și ventilația încăperilor, protecția împotriva influențelor mediului, instalațiile electrice.

RSGE acordă o atenție deosebită construirii în siguranță a instalațiilor electrice pentru a nu ajunge să fie surse de incendii sau explozii.

În prezent, multe stații de lucru sunt echipate cu computere. Pentru a preveni și a limita efectele asupra sănătății legate de munca pe ecran, angajatorul trebuie să fie vigilent la posturile de lucru, la alegerea echipamentului și la afișarea informațiilor pe ecran.

Departamentul de medicina muncii din cadrul RSGE acordă atenție acestor angajați, fiecare beneficiind de un control ocular și vizual la intervale regulate.

Servicii oferite de echipa RSGE 

Angajatorul este obligat să ia măsurile necesare pentru a proteja nu numai sănătatea fizică a angajaților, ci și sănătatea psihică a acestora. Este important de precizat că legislația SSM prevede dreptul la deconectare al angajaților, acordând pauze regulate în timpul programului de lucru.

Accesibilitatea permanentă, precum și estomparea granițelor dintre timpul de lucru și viața privată sunt un fenomen care este în continuă creștere.

RSGE respectă dreptul de deconectare al angajatului și nu încurajează angajatorii să solicite servicii de la angajații lor în afara orelor de lucru contractuale.

În vederea protecției psihologice a salariaților, angajatorul are obligația de a institui un program pentru a lua măsuri care vizează în special evitarea exercitării de presiune nejustificată asupra angajaților în ceea ce privește timpul de lucru și accesibilitatea acestora.

Protecția Muncii Arad încurajează menținerea legăturilor sociale între angajați. Angajatorul este astfel obligat să adopte în mod regulat politici interne menite să comunice angajaților strategia generală de sănătate mintală.

Protecția Muncii Arad vă protejează afacerea

Dacă obligația de a asigura securitatea și sănătatea lucrătorilor revine în mod esențial angajatorului, și angajații au responsabilitățile lor.

Protecția Muncii Arad  instruiește muncitorii să se îngrijească, în măsura posibilului, de securitatea si sănătatea lor, precum și a celorlalte persoane afectate de deciziile greșite luate la locul lor de muncă, în conformitate cu pregătirea lor și cu instrucțiunile date de angajator.

Solicitați oferta SSM Arad și veți beneficia de programe de formare și informare la cel mai înalt nivel!

 

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii