Protecția Muncii Botoșani, SSM Botoșani

Protecția Muncii Botoșani, SSM Botoșani
Protecția Muncii Botoșani, SSM Botoșani

Protecția Muncii Botoșani acordă consultanță, respectând prevederile Legii nr.319/2006 privind protecția muncii și Legii nr.307/2006 privind prevenirea și stingerea incendiilor, în orice problemă legată de securitatea și sănătatea în muncă.

Numărul de cazuri de boli și varietatea acestora ne arată nevoia urgentă de implementare de măsuri de protecție în conformitate cu legislația actualizată.

Protecția Muncii Botoșani și Evaluarea riscurilor Botoșani

Cel mai adesea, este dificil de determinat cauza bolilor profesionale. Uneori poate să dureze câțiva ani până ce boala începe să producă efecte în mod evident. După diagnosticare, poate fi prea târziu pentru a mai putea recupera starea de sănătate avută până la îmbolnăvire.

Alți factori, cum ar fi schimbarea locului de muncă sau comportamente precum fumatul sau consumul de alcool fac și mai dificilă stabilirea unei legături între expunerea la risc la locul de muncă și boală.

Protecția Muncii Botoșani vă poate consilia în evaluarea riscurilor pentru a preveni accidentele care afectează toate aspectele legate de condițiile de muncă.

Este esențial ca managerii afacerilor să fie preocupați de programele de securitate și sănătate în muncă. Evaluarea riscurilor Botoșani poate anticipa pericolele care pot apărea în unitatea dumneavoastră.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Botoșani

SSM Botoșani investighează cazurile de accidente și boli profesionale identificând sarcinile cu care acestea sunt asociate. Anumite boli profesionale sunt recunoscute de mulți ani.

Efectele variate asupra lucrătorilor sunt clasificate în funcție de natura riscului, modul de expunere sau doza. Dintre cele mai cunoscute, amintim:

-bolile provocare de azbest, care este frecvent utilizat ca material izolator;

-silicoza, frecvent întâlnită la mineri și activități de sablare;

-intoxicația cu plumb, frecventă în fabricile de baterii sau vopseluri;

-pierderea auzului cauzată de zgomotul puternic.

Majoritatea muncitorilor sunt expuși la mai multe tipuri de pericole prin expunerea simultană la substanțe chimice, utilaje nepăzite și zgomotoase, temperaturi ridicate sau podele alunecoase.

De aceea, SSM Botoșani organizează cursuri de formare ca parte esențială a programelor de securitate și sănătate.

Primiți ajutor de la RSGE

Poziția RSGE în ce privește problemele de siguranță este aceea de a se asigura că munca este mai puțin periculoasă după evaluarea riscurilor într-o unitate. În cele mai multe cazuri, riscurile sunt legate de locul de muncă prin modificarea postului de lucru și a metodelor.

Protecția Muncii Botoșani vă oferă soluția pentru reducerea riscurilor, nu pentru adaptarea lucrătorilor la condițiile periculoase. Obligarea personalului să poarte echipamente de lucru nepotrivite climatului sau forțarea acestora să lucreze în condiții insalubre sau periculoase nu sunt modalități de eliminare a incidentelor.

Accidentele mortale sunt mai frecvente în țările în curs de dezvoltare decât în țările industrializate, evidențiind necesitatea unor programe educaționale, cum sunt cele folosite de RSGE, care să pună accent pe prevenirea lor.

Servicii oferite de echipa RSGE

În orice loc de muncă sunt posibile pericole variate cauzate de condițiile de muncă periculoase, dar și alte riscuri mai puțin evidente. Cea mai eficientă măsură de prevenire începe în etapa de dezvoltare a metodelor de lucru.

Preocuparea managerilor trebuie să fie eliminarea tuturor pericolelor, nu doar a celor enumerate în reglementări. După o evaluare a riscurilor la locul de muncă, RSGE poate întocmi planul de măsuri SSM necesare începerii activităților.

Una dintre aceste măsuri este și organizarea de cursuri de calificare, recalificare sau de prim ajutor. Datorită pregătirii superioare, angajații pot anticipa pericolele, reducând astfel cazurile de accident.

Protecția Muncii Botoșani vă protejează afacerea

În general, costul majorității accidentelor sau bolilor legate de muncă este foarte mare pentru muncitori și angajatori. Implementarea măsurilor de siguranță necesită un angajament puternic al conducerii și participarea angajaților.

Protecția Muncii Botoșani poate dezvolta un program eficient de securitate și sănătate în muncă, astfel încât angajatorii și angajații să se implice în menținerea în siguranță a locurilor de muncă.

Completați formularul de ofertă și veți beneficia de asistență gratuită pe toată durata colaborării!

Contactați RSGE pentru oferta personalizată!

Efectuăm protecția muncii în următoarele localități din Botoșani:
Botoșani,

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii