Protecția Muncii Arad, SSM Arad

Protecția Muncii Arad, SSM Arad
Protecția Muncii Arad, SSM Arad

Protecția Muncii Arad consideră că primul scop al dreptului la muncă este acela de a reechilibra relația dintre un angajator și un angajat.

Din punct de vedere legal, un contract de muncă are ca obiect și efect relația prin care un angajat este în subordinea unui angajator care îi dă directive, controlează executarea lor și sancționează sau răsplătește rezultatele.

Protecția Muncii Arad și Evaluarea riscurilor Arad

Protecția Muncii are ca strategie de prevenire a accidentelor Legea bunăstării la locul de muncă. Asta presupune ca angajatorul să asigure securitatea și sănătatea muncitorilor. Pentru aceasta, trebuie implementate principii generale de prevenire sau management al riscurilor. Principiile cele mai importante sunt:

-evitarea riscurilor;

-evaluarea riscurilor ce nu pot fi evitate;

-eliminarea riscurilor la sursă;

-adaptarea activităților în funcție de calificarea angajaților.

Pentru a realiza astfel de politici este necesară o analiză a riscurilor. Strategiile folosite țin de managementul riscurilor ocupaționale și tulburările musculo-scheletare. Riscurile specifice sunt considerate zgomotul, iluminarea, agenții biologici sau lucrul pe ecrane (monitoare).

Seria tulburărilor musco-scheletare includ manuale practice pentru prevenirea durerilor de spate pentru lucrătorii din diferite sectoare de activitate. Recomandările făcute sunt pentru angajatori, dar și pentru medicina muncii.

Evaluarea riscurilor Arad previne aceste tipuri de evenimente prin măsuri luate sau planificate în activitatea întreprinderii pentru evitarea sau reducerea riscurilor.

Securitatea și Sănătatea în Muncă în Arad

În cazul noilor angajați, angajatorul trebuie să organizeze o sesiune de instruire prin care siguranța muncitorului să fie pusă pe primul loc. Instrucțiunile de securitate și sănătate și cunoașterea metodelor bune de lucru fac parte din programul de instruire.

Protecția Muncii organizează cursuri de instruire pentru diferite domenii de activitate. Angajații sunt învățați să asigure securitatea la locul de muncă pentru ei și pentru toți cei din jurul lor.

SSM poate instrui lucrătorii și despre oferirea primului ajutor în caz de urgență, despre echipamentele de prim ajutor și primesc și instrucțiuni despre cum trebuie să ofere ajutorul celor implicați în incidente.

Protecția Muncii, în colaborare cu angajații și cu managerul de securitate al firmelor, informează angajatorii despre problemele legate de securitatea și sănătatea în muncă.

Primiți ajutor de la RSGE

Domeniile de competență ale RSGE în problemele SSM fac referire la îndrumările pentru aspecte legate de clauzele contractuale referitoare la securitatea și sănătatea în muncă a muncitorilor și managerilor lor. Verificările făcute la locurile de muncă țin de respectarea reglementărilor Legii 319/2006 (Legea SSM).

RSGE verifică dacă muncitorii au o pregătire suficientă pentru îndeplinirea în siguranță a sarcinilor de serviciu și dacă condițiile de lucru sunt conforme cu legislația SSM.

În cazul controalelor de la ITM sau Inspecția Muncii, firma noastră poate pune la dispoziție documentele necesare verificărilor. Deficiențele constatate vor fi remediate de către angajator.

Servicii oferite de echipa RSGE

Conform legislației SSM (Codul Muncii actualizat prin Legea nr.53/2003 și Legea nr.213/2020), angajatorul mai este obligat să ofere servicii medicale ocupaționale tuturor angajaților.

Scopul este acela de a preveni bolile și accidentele de muncă prin asigurarea siguranței muncitorilor și menținerea sănătății lor pe timpul carierei profesionale.

Protecția Muncii Arad reprezentată de RSGE organizează, pe lângă medicina preventivă a muncii, servicii medicale pentru angajații unităților de muncă.

Medicina Muncii este asigurată de asistenți medicali de sănătate publică, medici de medicina muncii, psihologi ai muncii și, la nevoie, chiar de fizioterapeuți.

SSM Arad garantează secretul profesional al celor investigați pentru motive de sănătate. Medicii de medicina muncii din cadrul RSGE nu împărtășesc informațiile despre starea sănătății fără consimțământul dumneavoastră. În schimb, își pot exprima părerile în legătură cu capacitatea de a muncii.

Protecția Muncii Arad vă protejează afacerea

Protecția Muncii vă oferă servicii complete constând în consultanță, documentație și echipamente SSM. Acoperim, astfel, toate nevoile dumneavoastră în domeniul securității și sănătății în muncă și al situațiilor de urgență.

Pentru informații detaliate, ne puteți contacta la adresa [email protected] sau solicitați oferta noastră!

Efectuam protectia muncii in urmatoarele localitati din Arad:
Arad

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii