PSI Râmnicu Vâlcea (Prevenire și Stingere Incendii Râmnicu Vâlcea)

PSI Râmnicu Vâlcea (Prevenire și Stingere Incendii Râmnicu Vâlcea)

Incendiile în bucătării, în atenția PSI Râmnicu Vâlcea
Incendiile în bucătării, în atenția PSI Râmnicu Vâlcea

PSI Râmnicu Vâlcea (Prevenire și Stingere Incendii Râmnicu Vâlcea) vă ajută să reduceți semnificativ probabilitatea unui incendiu prin inspectarea proprietății pentru cele mai frecvente pericole de incendiu.

Să recunoaștem, nimănui nu îi place să se gândească la ideea unui incendiu în locuință. Cu toate acestea, incendiile de acest tip apar mai des decât își dau seama oamenii.

PSI Râmnicu Vâlcea (Prevenire și Stingere Incendii Râmnicu Vâlcea) oferă soluții pentru prevenirea incendiilor

De fapt, incendiile locuințelor se află pe locul trei în rândul cererilor de asigurare, după cele pentru daune cauzate de apă și vreme extremă.

Profesioniștii PSI Râmnicu Vâlcea vin cu o veste bună: aveți o mulțime de opțiuni pentru prevenirea incendiilor în locuințe. Cele mai importante sunt:

  • Trebuie să acordați mai multă atenție posibilelor surse de foc.
  • Puțin bun simț și grijă pot opri frecvent cele mai răspândite cauze ale incendiilor la domiciliu.
  • Urmăriți în permanență sursele de căldură.

A fi neglijent este o formulă pentru foc, fie că este ceva minuscul precum o lumânare sau ceva ca un aparat fierbinte. Lumânările trebuie stinse și aragazul trebuie oprit dacă trebuie să părăsiți camera.

Căutați pericolele electrice în bucătării sau în încăperi unde sunt amplasate sobe

Prelungitoarele și prizele de alimentare sunt frecvent utilizate pentru dispozitive în stilurile noastre de viață pentru a extinde numărul de prize electrice accesibile.

Electricienii autorizați ai PSI Râmnicu Vâlcea recomandă să vă asigurați că prizele de alimentare nu sunt supraîncărcate și cablurile nu sunt uzate în mod regulat pentru a preveni pericolele de incendiu.

  • Acordați o atenție deosebită bucătăriei

Bucătăria locuinței are cel mai mare grad de risc de incendiu. Nu trebuie să lăsați niciodată un arzător sau o flacără deschisă nesupravegheată.

Asigurați-vă că urmați procedurile de gătit în siguranță, mențineți funcționalitatea aparatelor electrice și păstrați combustibilii departe de arzătoarele aragazului.

  • Siguranța la incendiu, dacă folosiți un șemineu sau o sobă cu lemne

Coșul de fum trebuie să fie liber și fără obstacole. De acest lucru trebuie să vă asigurați înainte de a utiliza șemineul sau soba cu lemne.

Asigurați-vă că focul este complet stins și cenușa este rece înainte de a o curăța. Un incendiu în coșul de gunoi poate fi aprins chiar și cu un mic fragment de resturi arzând.

  • Luați măsuri de siguranță atunci când fumați

Fumatul dăunează sănătății în mai multe moduri. Fumatul în pat sau pe mobilierul tapițat sau lăsarea țigărilor nesupravegheate sunt cauze frecvente ale incendiilor.

În plus, asigurați-vă că brichetele și chibriturile nu sunt lăsate acolo unde copiii le pot găsi.

Energia electrică, printre cauzele producerii incendiilor

Firele, prizele, luminile și becurile sunt toate exemple de echipamente electrice care contribuie la aproape jumătate din toate incendiile la domiciliu.

Firele mai vechi care nu au fost concepute pentru a gestiona sarcina electrică a vieții moderne ar putea spori și mai mult riscul de incendiu, pe lângă cablurile uzate.

Un electrician autorizat al PSI Râmnicu Vâlcea ar trebui să inspecteze proprietatea pentru eventuale daune și să testeze sarcina electrică a sistemului electric dacă acesta este mai vechi de zece ani.

În plus, asigurați-vă că nu conectați prea multe dispozitive la o singură priză și verificați dacă aparatele electrice nu au fire uzate sau prizele sunt deteriorate.

Asigurați-vă că utilizați prelungitoare de priză cu dispozitive de protecție la supratensiune dacă le utilizați; vă vor proteja dispozitivele și vor reduce riscul de incendiu.

Discutați cu electricianul nostru despre adăugarea de prize suplimentare dacă folosiți adesea extensii de priză.

PSI Râmnicu Vâlcea finalizează lista de verificare a siguranței la incendiu

Obținerea și completarea unei liste de verificare pentru siguranța la incendiu la domiciliu este una dintre cele mai simple metode de a vă asigura că nu există pericol de incendiu în reședința dumneavoastră.

Asigurați-vă că locuința este echipată corespunzător cu detectoare de fum și stingătoare de incendiu, acordând o atenție specială zonelor cu risc mai mare de incendiu, cum ar fi bucătăria.

Faceți un plan de evadare pentru familia dumneavoastră folosind datele de pe listă și învățați-vă copiii cum să reacționeze la o alarmă de incendiu.

Pentru a vă asigura că sunteți în siguranță, verificați modul în care gătiți, utilizați dispozitive electrice și aprindeți încălzitoarele și lumânările doar sub atentă supraveghere.

Pentru detalii referitoare la siguranța la incendiu, dar și pentru asistență și colaborare, intrați în legătură cu unul dintre consilierii PSI Vâlcea!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii