PSI Timiș (Prevenire și Stingere Incendii Timiș)

PSI Timiș (Prevenire și Stingere Incendii Timiș)

Strategie de evacuare, PSI Timiș
Strategie de evacuare, PSI Timiș

PSI Timiș (Prevenire și Stingere Incendii Timiș) asigură o strategie amănunțită de evacuare în caz de incendiu înainte de a trimite rezidenții clădirii spre ieșiri la auzul sunetului unui sistem de alarmă.

O cerință a inspectorilor PSI, și poate cea mai importantă, este ca toți membrii personalului să înțeleagă importanța exercițiilor de incendiu și a siguranței la incendiu.

PSI Timiș (Prevenire și Stingere Incendii Timiș) creează strategii de evacuare la incendii

Ar trebui să vă gândiți la o varietate de scenarii ca parte a efectuării exercițiilor în caz de urgență, spun inspectorii PSI Timiș, inclusiv:

 • Unde poate începe un incendiu în clădirea dumneavoastră?
 • Există părți ale structurii, cum ar fi substanțele chimice ale depozitului sau echipamentele din bucătărie, care sunt deosebit de predispuse să ia foc?
 • Sunt incendiile de vegetație o amenințare pentru compania dumneavoastră în timpul verii?
 • Care este ocuparea maximă permisă de codul de incendiu pentru clădirea dumneavoastră?

Planul de evacuare împotriva incendiilor

Următoarele sunt punctele principale ale strategiei de evacuare relevante atunci când efectuați un plan de evacuare împotriva incendiilor pentru companie:

 • Stabiliți rolurile și responsabilitățile echipei de evacuare a incendiilor, inclusiv ale pompierilor.
 • Creați protocoale amănunțite de exerciții de incendiu.
 • Creați o strategie de comunicare (folosind un sistem redundant, multicanal, de comunicare în masă, recomandat de specialiștii PSI Timiș, pentru a face acest lucru ușor).
 • Creați planuri și hărți pentru ieșirile de urgență, rutele de evacuare și protocoalele de evacuare.
 • Asigurați-vă că știți să manipulați echipamentele PSI, inclusiv detectoare de fum, alarme și stingătoare de incendiu.
 • Exercițiile de incendiu ar trebui să fie practicate de cel puțin două ori pe an.
 • Utilizați un sistem modern de notificare a angajaților pentru a urmări și a raporta orice incident, astfel încât să puteți evalua securitatea tuturor angajaților.

Tehnici de exerciții de incendiu utilizate de PSI Timiș

Experții în prevenirea incendiilor din cadrul PSI Timiș vă recomandă să vă asigurați că toată lumea este prezentă încă de la începutul exercițiului de incendiu, apoi începeți simularea.

Strategia dumneavoastră de evacuare în caz de incendiu trebuie pusă în aplicare, astfel încât angajații să fie familiarizați cu rutele de evacuare.

Dar a merge la cea mai apropiată stație de tragere și a seta alarma de incendiu nu este la fel de simplu.

În primul rând, asigurați-vă că toți cei din echipa de lucrători sunt pregătiți pentru simulare, primind instruire pentru scenariul de evacuare.

Strategia folosită la exercițiul de incendiu trebuie cunoscută de toți angajații

Comunicarea între lucrători și inspectorii PSI Timiș este esențială pentru ca un exercițiu de incendiu la locul de muncă să se desfășoare fără probleme.

Exercițiul ar trebui anunțat din timp oriunde îl vor vedea angajații, inclusiv portaluri pentru angajați, intranet-uri, site-uri web, buletine informative și mesaje SMS.

Echipa de securitate la incendiu ar trebui să decidă obiectivele și reperele pentru practică. Vă puteți strădui să le aduceți îmbunătățiri în exercițiile ulterioare.

În funcție de timpul primului exercițiu, pentru a-i scoate pe toți afară în siguranță, puteți descoperiți că sunt persoane care folosesc toaleta sau vorbesc la telefon, stabiliți timpul celui de-al doilea.

Efectuați repetiții din ce în ce mai complexe

Responsabilii cu securitate la incendiu ar putea efectua un exercițiu în masă în care comunică planul de evacuare gardianului de pompieri pentru a exersa mai întâi „pe hârtie”.

Grupul ar trebui să discute despre modul în care s-au comportat într-un exercițiu simulat de foc și să evalueze orice zone în care s-au simțit confuzi sau slăbiți.

Următorul pas este o repetiție completă cu cât mai mulți membri ai personalului. Pentru a evita întârzierile operațiunilor, organizațiile mari ar putea prefera să facă acest lucru în incinta clădirii.

Exercițiul de incendiu ar trebui să fie efectuat fizic de liderii de securitate la incendiu după ce aceștia au înțeles sarcinile lor.

Aici intervin inspectorii PSI Timiș cu soluții pentru cele mai complete cursuri de pregătire pentru prevenirea și stingerea incendiilor la locurile de muncă.

Solicitați oferta de colaborare cu specialiștii noștri!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Timis:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii