PSI Neamț (Prevenire și Stingere Incendii Neamț)

PSI Neamț (Prevenire și Stingere Incendii Neamț)

PSI Neamț atenționează asupra arderii întreținute
PSI Neamț atenționează asupra arderii întreținute

PSI Neamț (Prevenire și Stingere Incendii Neamț) previne angajatorii, angajații, clienții și colaboratorii asupra unui fenomen care se întâmplă atunci când o substanță:

-poate fi încălzită prin oxidare;

-poate produce suficientă căldură pentru a menține procesul de ardere.

Este vorba despre arderea autoîntreținută, care este un proces prin care un material se autoîncălzește și se aprinde fără a fi necesară prezența unei surse externe de căldură.

PSI Neamț (Prevenire și Stingere Incendii Neamț) elaborează măsuri de precauție adecvate

Arderea autoîntreținută poate avea loc în anumite materiale, cum ar fi cărbunele, lemnul, unele uleiuri vegetale și alte materiale organice, atunci când sunt depozitate în condiții prielnice arderii.

Specialiștii PSI Neamț dau drept exemplu încăperile fără ventilație suficientă, cu un mediu umed sau cu expunere la lumina soarelui.

Acest proces poate fi periculos deoarece poate duce la incendii spontane care pot fi dificil de stins.

Prin urmare, este important să se acorde atenție condițiilor de depozitare a materialelor care prezintă riscul de a se aprinde prin arderea autoîntreținută și să se ia măsuri de precauție adecvate.

Metodele recomandate pentru a stopa arderea autoîntreținută

Oprirea fenomenului de ardere autoîntreținută poate fi dificilă și poate necesita o abordare adecvată, în funcție de circumstanțe. În general, cele mai bune metode pentru a stopa arderea autoîntreținută includ:

  • Izolarea materialului

Dacă este posibil, materialul arzător trebuie izolat de alte materiale combustibile. Acest lucru poate reduce cantitatea de oxigen disponibilă pentru ardere și poate reduce astfel intensitatea focului.

  • Întreruperea aprovizionării cu aer

Întreruperea aprovizionării cu aer poate opri acest fenomen, declară experții în prevenirea și stingerea incendiilor din PSI Neamț.

Acest lucru poate fi realizat prin etanșarea recipientului în care se află materialul arzător sau prin închiderea oricăror găuri de ventilare din jurul materialului.

  • Utilizarea unui agent de stingere adecvat

Utilizarea unui agent de stingere adecvat poate ajuta la stoparea arderii autoîntreținute.

În funcție de materialul arzător, pot fi utilizate diferite tipuri de agenți de stingere, cum ar fi apă, spumă sau pulbere chimică.

  • Eliminarea materialului arzător

Dacă este posibil, materialul arzător trebuie îndepărtat din încăperea în care se află. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să fie depozitat într-un loc bine ventilat și securizat, departe de alte materiale combustibile.

Echipamente folosite pentru stingerea eficientă a incendiilor

Există mai multe tipuri de echipamente de stingere a incendiilor care pot fi utilizate în funcție de tipul de incendiu și de mediul în care se află.

Experții PSI Neamț prezintă câteva dintre cele mai comune echipamente de stingere a incendiilor, inclusiv pentru incendii provocate de arderea autoîntreținută:

  • Sistemele de sprinklere sunt sisteme de stingere a incendiilor care sunt instalate în tavan și sunt activate atunci când detectează fum sau căldură.

Pot fi utilizate pentru a stinge incendiile de tip A, B, C și D și pot fi folosite în clădiri de birouri, depozite sau în spații publice.

  • Robinetul de incendiu este o sursă de apă care este utilizată pentru stingerea incendiilor în stadiu incipient.

Aceste echipamente sunt de obicei instalate în exteriorul clădirilor și pot fi utilizate în combinație cu o pompă pentru a furniza o presiune mai mare de apă.

  • Sistemele de stingere a incendiilor cu spumă sunt utilizate pentru a stingerea incendiilor de tip A și B și implică eliberarea unei spume speciale care acoperă și izolează sursa de incendiu.
  • Sistemele de stingere cu gaz sunt utilizate pentru a stinge incendiilor de tip B și C și implică eliberarea unei concentrații speciale de gaz care împiedică arderea combustibilului.

Evitați pagubele materiale și rănirea oamenilor adoptând măsurile de securitate la incendiu

Inspectorii PSI Neamț amintesc cât este de important să se acorde atenție condițiilor de depozitare a materialelor care prezintă riscul de a se aprinde prin arderea autoîntreținută.

În cazul în care arderea autoîntreținută a dus la un incendiu, trebuie să se ia măsuri de urgență adecvate pentru a evita rănirea sau pagubele materiale.

Puteți profita de sfaturile echipei PSI Neamț, pentru a vă asigura siguranța angajaților și a societății, accesând site-ul nostru: https://protectiamuncii-evaluarerisc.ro/servicii/prevenire-si-stingere-incendii.html

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Neamt:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii