PSI Ialomița (Prevenire și Stingere Incendii Ialomița)

PSI Ialomița (Prevenire și Stingere Incendii Ialomița)

Cauze ale incendiilor stabilite de PSI Ialomița
Cauze ale incendiilor stabilite de PSI Ialomița

PSI Ialomița (Prevenire și Stingere Incendii Ialomița) a constatat că eroarea umană este una dintre principalele cauze ale incendiilor la locurile de muncă.

Persoanele pot aprinde incendii la locul de muncă în mai multe moduri, dar unele dintre cele mai frecvente accidente implică adesea:

-manipularea incorectă a substanțelor chimice;

-depozitarea necorespunzătoare a produselor combustibile;

-accidentele provenite din gătitul alimentelor.

PSI Ialomița (Prevenire și Stingere Incendii Ialomița) recomandă instruirea personalului

Din cauza erorilor umane, este esențial ca membrii personalului dumneavoastră să fie instruiți în domeniul siguranței de bază la incendiu și să știe ce să facă în caz de incendiu.

Specialiștii PSI Ialomița organizează ședințe pentru instruirea personalului despre cum să folosească în siguranță echipamentul companiei și cum să depoziteze și să îndepărteze produsele periculoase.

Comunicarea este una dintre cele mai bune strategii de a opri incendiile. Exercițiile regulate de incendiu vă învață cum să ieșiți în siguranță și calm din clădire într-o situație stresantă.

Pentru a vă asigura că angajații dumneavoastră sunt pregătiți atunci când trebuie, vă sfătuim să urmați atât exercițiile de incendiu programate, cât și improvizate.

Practica și instruirea adecvată sunt doar o parte a comunicării

O ieșire clară și o cale către siguranță sunt menționate ca parte a comunicării. Inspectorii RSGE, experți în elaborarea măsurilor de siguranță, menționează primele trei cerințe pentru securitatea la incendiu:

  • Cercetarea efectuată asupra focului
  • Protecția activă împotriva focului
  • Protecția pasivă împotriva focului

Pentru a împiedica răspândirea incendiului sau uciderea altor persoane, sistemele de protecție împotriva incendiilor funcționează în mod concertat.

În timpul creării unei structuri, este esențial să respectați toate codurile de construcție și, în mod similar, atunci când instalați un sistem de prevenire a incendiilor.

Este esențial să aveți instalate sisteme de protecție împotriva incendiilor atât active, cât și pasive pentru a vă menține clădirea și, mai important, forța de muncă în siguranță.

Ce este protecția activă la incendiu?

Un sistem de protecție activă împotriva incendiilor este unul în care un fel de activitate este în desfășurare. Aceste sisteme se activează la detectarea incendiului, fumului sau căldurii, fie manual sau automat.

Aceste sisteme sunt făcute pentru a lupta împotriva incendiului și pentru a ajuta la stingerea acestuia. Avem nevoie de următoarele sisteme active de prevenire a incendiilor:

Instalarea acestor sisteme active de protecție împotriva incendiilor depinde adesea de o serie de factori legali, inclusiv dimensiunea clădirii și gradul de ocupare.

Zonele cu pericol mai mare, cum ar fi cele aflate lângă flăcări sau echipamente de gătit, ar avea nevoie de dispozitive active suplimentare pentru securitate sporită.

Ce este protecția pasivă împotriva incendiilor?

Sistemele de materiale staționare cunoscute sub numele de protecție pasivă împotriva incendiilor sunt destinate să oprească răspândirea focului și a fumului, explică specialiștii PSI Ialomița.

Aceste tehnologii ajută la stingerea incendiului în zona afectată, împiedicând răspândirea acestuia în întreaga structură.

Combinația dintre tehnologiile active și pasive de protecție împotriva incendiilor poate ajuta la stingerea mai rapidă a incendiilor și la prevenirea daunelor ulterioare.

Acestea pot fi utilizate pentru a direcționa flăcările departe de structură.

Când sunt instalate dispozitive pasive de protecție împotriva incendiilor, este mai simplu să stingi orice incendiu care începe.

Majoritatea clădirilor au sistemele pasive de protecție împotriva incendiilor deja instalate

Pentru a garanta că imobilul dumneavoastră are aceste caracteristici pasive de siguranță la incendiu, este necesară o planificare meticuloasă atunci când vă gândiți să reconstruiți sau să construiți pe o proprietate.

Pentru a asigura siguranța clădirii, personalul RSGE recomandă ca la proiectarea și planificarea construcției dumneavoastră să folosiți pereți specifici blocurilor înalte.

Pereții convenționali cu cadru din lemn, pot ajuta la reținerea flăcărilor. După construire, mai pot fi adăugate și alte sisteme pasive.

După terminarea construcției, pot fi amplasate structuri precum detectoarele de fum, ușile de incendiu și pereții din sticlă rezistente la foc.

Cu servicii de securitate și sănătate în muncă, cerințe unice de pericol, întreținere prin inspecție și întreținere preventivă, echipele noastre interne vă pot ajuta!

La PSI Ialomița ne facem timp pentru a înțelege pe deplin cerințele dumneavoastră specifice de afaceri!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Ialomita:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii