PSI Miercurea Ciuc (Prevenire și Stingere Incendii Miercurea Ciuc)

PSI Miercurea Ciuc (Prevenire și Stingere Incendii Miercurea Ciuc)

PSI Miercurea Ciuc (Prevenire și Stingere Incendii Miercurea Ciuc)
PSI Miercurea Ciuc (Prevenire și Stingere Incendii Miercurea Ciuc)

PSI Miercurea Ciuc (Prevenire și Stingere Incendii Miercurea Ciuc) vine cu clarificări despre tipurile de stingătoare de incendiu împreună cu sfaturi despre utilizarea lor la locurile de muncă.

Acestea sunt obiecte portabile de dimensiuni mici până la mijlocii, care adesea sunt vopsite în roșu și sunt folosite pentru a stinge incendiile în faza de început.

Există diferite tipuri de stingătoare de incendiu, iar anumite stingătoare sunt mai eficiente împotriva anumitor tipuri de incendii.

PSI Miercurea Ciuc vine în ajutorul companiilor

Specialiștii PSI Miercurea Ciuc vin în ajutorul companiilor și explică definiția incendiului: când trei elemente se unesc într-un anumit fel, rezultă un incendiu. Aceste trei elemente sunt:

 • Orice fel de combustibil (acesta poate fi lichid, solid combustibil sau gaz)
 • Oxigen (acesta va reacționa cu combustibilul)
 • Căldură (aceasta trebuie să fie suficientă pentru a trece un element peste temperatura sa de ardere, ceea ce îl va face să se aprindă dacă există și ceilalți doi factori)

Deoarece aceste trei substanțe alimentează incendiile, este logic că trebuie să eliminați doar una (sau mai multe) dintre ele pentru a stinge focul.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

În majoritatea situațiilor, cauzele incendiilor pot fi combătute, oprirea căldurii sau a combustibilului fiind cea mai ușoară soluție, deși acest lucru ar putea fi dificil în situații precum incendiile de pădure.

Toate tipurile de stingătoare de incendiu funcționează similar, de aceea, toate încearcă să separe aceste trei componente una de alta pentru a stinge flăcările.

Un stingător cu dioxid de carbon, de exemplu, elimină oxigenul din foc și îl înlocuiește cu dioxid de carbon (care va stinge focul).

Nu trebuie să vă faceți griji prea mult cu privire la utilizarea stingătoarelor de incendiu atunci când vine vorba de tipurile de stingătoare. Experții PSI Miercurea Ciuc organizează programe de instruire pentru utilizarea lor.

Primiți ajutor de la RSGE Miercurea Ciuc

Specialiștii RSGE vă oferă detalii despre câteva dintre principalele tipuri de stingătoare de incendiu:

 • Extinctorul cu apă

Eticheta roșie cu mesajul „apă” de pe aceste stingătoare de incendiu este de obicei la fel de roșie ca și recipientul pentru a o face mai vizibilă.

Având în vedere că utilizați apă, trebuie avută prudență la orice echipament electric. Electricitatea și apa nu se amestecă, nici măcar în timpul unui incendiu!

Stingătorul de incendiu cu apă presurizată cu aer este un pistol de pulverizare masiv și greu care utilizează un amestec de apă de la robinet sub presiune pentru a stinge incendiile.

Acest stingător special, care este o formă de stingător cu apă, încearcă să elimine „căldura” din cele trei componente. În efortul de a stinge focul, folosește apă ca agent de răcire.

 • Extinctorul cu pulbere uscată

Dacă ați văzut vreodată un stingător de incendiu, probabil că a fost unul care folosea chimicale uscate. Acesta este cel mai răspândit tip de stingător.

Aceste extinctoare pot fi denumite „substanță chimică uscată” sau „pulbere uscată”, deși sunt în esență același lucru.

Aceste tipuri speciale de stingătoare de incendiu conțin frecvent bicarbonat de sodiu, ceea ce explică motivul pentru care se dispersează sub formă de pulbere albă.

Servicii oferite de echipa RSGE Miercurea Ciuc

Stingătoarele din substanțe chimice uscate sunt recomandate de echipa RSGE pentru a stinge flăcările din lemn, hârtie, benzină, grăsime sau electricitate care ar putea izbucni frecvent într-o reședință.

Extinctoarele chimice uscate urmăresc să acopere combustibilul cu un material solid care nu se va combina cu celelalte elemente și nu încearcă să facă un gaz inert (oxigenul), astfel încât să nu poată interacționa cu combustibilul și căldura.

Solidul inert seamănă cu nisipul (excelent pentru stingerea acestor tipuri de incendii), este compus din bicarbonat de sodiu sau o substanță foarte asemănătoare acestuia, solidul acoperind combustibilul și stingând flăcările.

PSI Miercurea Ciuc vă protejează afacerea

Despre stingătoarele cu apă specialiștii noștri în prevenire și stingere incendii vin cu recomandări pentru a evita utilizarea lor în:

 • Incendii cu lichide inflamabile
 • Incendii electrice
 • Incendii pe bază de ulei

Despre echipamentele cu substanță chimică uscată, recomandările specifică să evitați utilizarea lor în:

 • Flăcările de tigaie (în bucătării)
 • Incendii care se declanșează în spații restrânse
 • Incendii care încep în apropierea echipamentelor electrice cu o tensiune mai mare de 1000 volți.

Deoarece acestea sunt printre cele mai simple substanțe de aprins, este minunat că un anumit stingător poate stinge toate aceste tipuri diferite de flăcări.

Orice informații suplimentare despre aceste tipuri de echipamente de stingere incendii le găsiți accesând pagina oficială de contact a PSI Miercurea Ciuc!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii