PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj).

PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj)

PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj).

PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj) răspunde la întrebarea comună: Ce este evaluarea riscului de incendiu? Miezul planurilor de siguranță la incendiu ale clădirii dumneavoastră ar trebui să fie o evaluare a riscului de incendiu.

Din păcate, evaluările riscului de incendiu sunt ignorate în mod regulat. Ca urmare, clădirile pot fi expuse în mod necorespunzător la riscul de incendiu, ceea ce ocazional poate duce la decese.

PSI Cluj vine în ajutorul companiilor

Fiecare bloc de apartamente și fiecare spațiu comercial este obligat prin lege să finalizeze o evaluare a riscului de incendiu. Cu toate acestea, nu toată lumea este conștientă de această măsură crucială de siguranță la incendiu.

Complexitatea clădirii are un impact semnificativ asupra numărului de informații incluse în fiecare examinare individuală.

O clădire cu un etaj, cum ar fi un chioșc sau un mic magazin, va necesita mult mai puțină evaluare decât o clădire de birouri majoră sau un bloc de apartamente, de exemplu.

Echipa PSI Cluj vine în ajutorul companiilor cu câteva reguli speciale pentru efectuarea evaluărilor riscului de incendiu. Este necesar să se verifice în mod regulat evaluarea riscului de incendiu. Se recomandă ca în evaluare să fie incluse următoarele:

  • După finalizarea evaluării inițiale, la fiecare 12 luni.
  • O nouă evaluare ar trebui efectuată la fiecare cinci ani.
  • Dacă funcția structurii s-a schimbat semnificativ.
  • Dacă aspectul sau alte aspecte ale structurii clădirii s-au modificat.
  • Dacă numărul locuitorilor a suferit o schimbare semnificativă.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Măsurile de siguranță la incendiu pot fi afectate în mare măsură de modificările aduse amenajării unei clădiri, ale utilizării prevăzute de aceasta sau ale naturii oamenilor.

Prin urmare, dacă vreuna dintre acestea s-a întâmplat, este esențial să întreprindeți o revizuire a evaluării riscului de incendiu. PSI Cluj recomandă ca evaluarea riscului de incendiu să fie făcută în scris dacă există cinci rezidenți obișnuiți sau mai mulți.

Documentația evaluării riscului de incendiu este necesară din punct de vedere legal dacă complexul dumneavoastră de apartamente sau clădirea comercială găzduiește în mod regulat mai mult de patru rezidenți simultan.

Primiți ajutor de la RSGE Cluj

Indiferent de mărimea proprietății, specialiștii RSGE Cluj recomandă să dețineți rezultatele evaluării riscurilor în scris. În câteva circumstanțe suplimentare, veți fi obligat să aveți o evaluare scrisă a riscului de incendiu, în anumite cazuri:

  • Pompierii v-au îndrumat să faceți acest lucru (de exemplu, după o vizită în locație).
  • Dacă este necesară o licență pentru locația dumneavoastră.
  • Este necesar să se documenteze concluziile cheie și acțiunile recomandate.
  • Trebuie produse cele două componente ale unei evaluări a riscului de incendiu, fie că sunt sau nu notate.

Revizuirea reală, care evaluează siguranța la incendiu a instalației în funcție de o serie de criterii, este pe primul loc. Lista cerințelor din a doua secțiune ar trebui urmată dacă construcția trebuie să respecte reglementările de siguranță la incendiu.

Conform PSI Cluj, este esențial să urmați aceste sugestii, deoarece, în cele din urmă, ele sunt ceea ce vă vor menține clădirea în siguranță.

Servicii oferite de echipa RSGE Cluj

Fiecare complex de apartamente și clădire comercială sunt obligate prin lege să aibă servicii care se ocupă de securitatea la incendiu a structurii.

Responsabilitatea serviciului PSI este să se asigure că sunt respectate toate procedurile pertinente de siguranță la incendiu și că sunt luate toate măsurile necesare:

-pentru a preveni declanșarea incendiilor;

-pentru a minimiza potențialul de decese sau răni grave în cazul producerii unui incendiu.

Prin urmare, echipa RSGE Cluj poate fi partea responsabilă care să realizeze o evaluare fiabilă a riscului de incendiu asupra structurii dumneavoastră.

Cu excepția cazului în care un alt membru al echipei este desemnat, proprietarii de afaceri mici sunt adesea responsabili pentru spațiile lor.

În blocurile de apartamente, persoana responsabilă este responsabilă numai pentru spațiile publice, cum ar fi casele scărilor și holurile. Locuitorii sunt responsabili să se asigure că apartamentele lor individuale sunt protejate împotriva incendiilor.

PSI Cluj vă protejează afacerea

PSI Cluj vă protejează afacerea prin efectuarea de evaluări cuprinzătoare ale riscului de incendiu și ia în considerare o varietate de elemente de risc de incendiu.

O persoană „competentă” poate efectua o evaluare a riscului de incendiu în conformitate cu reglementările legale. Nu înseamnă că trebuie să angajezi un evaluator de risc de incendiu certificat.

Totuși, implică faptul că oricine va face evaluarea riscului de incendiu trebuie să evalueze clădirea sau incinta dumneavoastră în lumina fiecăruia dintre aspectele prezentate mai sus.

Fără o evaluare a riscului de incendiu și, mai precis, fără măsurile de siguranță la incendiu necesare, vă puteți confrunta cu urmărirea penală și amenzi usturătoare. Cazurile de neglijență extremă pot duce la o pedeapsă cu închisoarea ca pedeapsă.

De aceea, inspectorii PSI Cluj vin cu o ofertă de colaborare pe care o puteți accesa în pagina noastră de contact!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii