PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj)

PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj)

PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj)

PSI Cluj (Prevenire și Stingere Incendii Cluj) oferă recomandări în urma evaluării riscurilor pentru a face clădirile mai sigure din punct de vedere al incendiilor, examinând posibilele pericole pentru a determina riscul de incendiu.

Ușile de incendiu, prizele supraîncărcate, alarmele de incendiu și fumatul în zonele nepermise sunt motive ale analizei riscurilor în orice clădire.

PSI Cluj vine în ajutorul companiilor

Evaluarea riscului de incendiu este efectuată de inspectorii PSI Cluj în orice companie, iar dacă în structură există de obicei mai puțin de 5 locuitori, aceasta nu trebuie să fie documentată. Deci, nu există întotdeauna o documentație PSI.

Cu toate acestea, recomandăm ca o evaluare a riscului de incendiu să fie întotdeauna în scris, deoarece aceasta simplifică comunicarea rezultatelor și ne asigură că toate recomandările sunt urmate.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Posibile cauze ale incendiilor pot fi considerate ușile de incendiu interioare, menite să oprească un incendiu. O greșeală frecventă este deschiderea lor pentru „aer proaspăt” sau pentru că balamalele cu arc, zăvorul sau alte componente sunt sparte.

Specialiștii PSI Cluj recomandă eliberarea spațiului din jurul fiecărei ieșiri, atât în interior, cât și în exterior, pentru a putea elimina cu ușurință pericolul predominant al incendiului.

O atitudine clară a managerilor în privința respectării regulilor PSI va permite în cele din urmă locuitorilor clădirii să se evacueze cu ușurință în cazul unui incendiu (sau chiar în orice altă urgență).

Această mentalitate ar putea fi stabilită prin utilizarea unui memento săptămânal, a instrucțiunilor de prevenire a incendiilor postate la panoul de anunțuri și a notificărilor obișnuite către întregul personal.

Primiți ajutor de la RSGE Cluj

Echipa RSGE Cluj avertizează asupra prizelor supraîncărcate, acestea fiind unul dintre cele mai frecvente și mai simple pericole de incendiu de evitat.

Incendiile se pot declanșa rapid dacă prea multe aparate sunt conectate la o priză sau la un cablu prelungitor și pot lua amploare rapid. Prizele sunt de obicei situate sub sau pe lângă birouri care folosesc multă hârtie sau bunuri electrice combustibile.

Când nu sunt folosite, inginerii PSI Cluj recomandă deconectarea echipamentelor electrice pentru a nu fi lăsate niciodată să funcționeze singure peste noapte.

Inspectarea regulată a fișelor și a cablurilor electrice este o practică bună. Utilizarea echipamentelor moderne, cum ar fi uscătoare de păr, aspiratoare și cuptoare cu microunde, le poate deteriora ștecherele și cablurile.

Circuitul va „exploda” dacă un dispozitiv electric sau un cablu prelungitor trage prea mult curent ca urmare a unei suprasarcini sau a unei defecțiuni, în cazul defectelor de proiectare.

O caracteristică de siguranță numită siguranță într-un ștecher are scopul de a proteja cablul mai degrabă decât aparatul. Electricitatea este oprită de o siguranță arsă pentru a împiedica supraîncălzirea și aprinderea cablului și a aparatului.

Servicii oferite de echipa RSGE Cluj

Desigur, orice structuri ale clădirilor ar trebui să fie neinflamabile și să respecte orice reguli, astfel încât țigările care nu au fost stinse corespunzător să nu poată să provoace incendii.

Dacă fumatul este permis pe proprietatea dumneavoastră, echipa RSGE Cluj vă oferă consultanță pentru a vă asigura că fumatul este departe de clădirile principale și de orice zone unde ar putea fi păstrate gunoiul sau substanțele chimice.

Pe lângă furnizarea de coșuri de fumat în toate locurile desemnate pentru fumat, este o idee bună să informați și să reamintiți personalului riscurile asociate cu fumatul.

Una dintre măsurile eficiente recomandate de PSI Cluj este afișarea semnelor de siguranță în jurul unității dumneavoastră pentru a sublinia necesitatea unei eliminări adecvate a țigărilor.

PSI Cluj vă protejează afacerea

În urma evaluării riscului de incendiu, specialiștii PSI Cluj au demonstrat că alarmele de incendiu pot menține oamenii și proprietățile în siguranță numai dacă sunt pe deplin funcționale.

Este esențial să fie instalate sisteme de alarmă de incendiu, dar sunt inutile dacă nu funcționează sau bateriile sunt descărcate.

Sistemul dumneavoastră de alarmă de incendiu va funcționa atunci când aveți cea mai mare nevoie de el dacă aveți un program de întreținere și un contract în vigoare.

De aceea, solicitați oferta PSI Cluj de colaborare pentru a vă asigura că ați luat toate măsurile de prevenire și stingere a incendiilor!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Cluj:

Cluj,

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii