PSI Afumați (Prevenire și Stingere Incendii Afumați)

PSI Afumați (Prevenire și Stingere Incendii Afumați)

PSI Afumați (Prevenire și Stingere Incendii Afumați)

PSI Afumați (Prevenire și Stingere Incendii Afumați) întocmește planul de urgență pentru întreprinderile expuse semnificativ riscului de incendiu.

Aceste incidente au potențialul de a dăuna grav sau de a ucide membri ai personalului sau oaspeți, precum și de a deteriora sau distruge complet structuri, mașini sau stocuri de materiale.

PSI Afumați vine în ajutorul companiilor

PSI Afumați se consideră responsabilă pentru respectarea legislației în vederea prevenirii incendiilor din instituții. Personalul nostru poate verifica dacă ați făcut pașii corecți pentru a gestiona riscurile de incendiu în interiorul companiei dumneavoastră.

Pentru a afla cum să recunoașteți și să controlați riscul de incendiu în organizația, trebuie implementate și respectate măsurile de prevenire a incendiilor elaborate de PSI Afumați.

Printre procedurile bune de securitate la incendiu pe care ar trebui să le respectați se numără:

-menținerea ordinii la locul de muncă și a unui grad ridicat de curățenie;

-eliminarea reziduurilor inflamabile, cum ar fi acumulările de praf, în mod regulat;

-păstrarea materialelor combustibile sau lichide și a gazelor inflamabile departe de sursele de aprindere;

-menținerea containerelor închise atunci când nu sunt utilizate și limitarea utilizării lichidelor combustibile.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Un incendiu este un exemplu de urgență care necesită pregătirea lucrătorilor. Ce trebuie făcut în caz de urgență trebuie să fie stipulat clar în planul de urgență. PSI Afumați subliniază îndatoririle și responsabilitățile personalului.

Echipa PSI Afumați elaborează un plan oficial de evacuare. Această metodă specifică trebuie implementată în cazul în care este activată o alarmă de incendiu și cuprinde măsuri precum:

-poziția punctelor de alarmă de incendiu;

-existența stingătoarelor;

-semnalizarea ieșirilor de urgență;

-specificul persoanelor desemnate, inclusiv responsabilitățile acestora.

PSI Afumați recomandă:

  • Este esențial să vă instruiți personalul. Asigurați-vă că sunt la curent cu planul de urgență. Apoi, ar trebui să testați în mod regulat aranjamentele din plan.
  • Practicați un exercițiu de incendiu de cel puțin două ori pe an. Exercițiul va ajuta la asigurarea faptului că strategia este eficientă și că toată lumea poate adera la ea.

Primiți ajutor de la RSGE Afumați

  • Detectarea rapidă a unui incendiu se face datorită sistemelor folosite pentru a activa alarma de incendiu. Când este activat din orice locație, sistemul de avertizare ar trebui să fie auzit în întreaga clădire.

Această metodă oferă timp suficient muncitorilor pentru a părăsi clădirea în siguranță. În plus, RSGE Afumați semnalează că trebuie afișate instrucțiuni clare despre cum să fie utilizat sistemul de avertizare și cum să reacționați la acesta.

  • Toate căile de evacuare trebuie să fie clar marcate, iar instrucțiunile de utilizare a ieșirilor de urgență trebuie să fie vizibile. În plus, trebuie să vă instruiți și să oferiți personalului instrucțiuni despre evacuarea în caz de urgență.

Asigurați-vă că în clădire există suficiente ieșiri și că acestea sunt amplasate în zonele corespunzătoare. Acest lucru vă va permite să vă asigurați că există cel puțin o rută liberă disponibilă în cazul unui incendiu oriunde în clădire.

Mărimea și tipul ieșirilor vor depinde de câte persoane le vor folosi în timpul unei evacuări. Căile de evacuare trebuie să fie bine iluminate și fără obstacole. Pentru a fi sigur de acest lucru, PSI Afumați recomandă inspecțiile zilnice.

Servicii oferite de echipa RSGE Afumați

Orice incendiu necesită oxigen, combustibil și căldură. Pentru a stinge un incendiu, mai multe stingătoare vor elimina una dintre aceste componente.

Tipul de stingător trebuie ales și amplasat atunci când alegeți modul de stingere a incendiilor. Echipa RSGE Afumați vă asigură că acestea sunt adecvate pentru pericolele de incendiu din locație și potrivite pentru tipul de incendiu care s-ar putea dezvolta.

Prezența stingătoarelor trebuie semnalizată prin indicații despre locația lor și trebuie așezate la vedere. Asigurați-vă că lucrătorii pot accesa stingătoarele fără a fi puse în pericol, plasându-le în apropierea pericolelor de incendiu.

Inspectorii PSI Afumați organizează sesiuni de instruire pentru utilizarea stingătoarelor pentru cei care probabil le vor folosi și se asigură că acestea sunt întreținute anual.

PSI Afumați vă protejează afacerea

Pentru a vă proteja afacerea, PSI Afumați vă îndeamnă să luați măsuri pentru a vă asigura că toată lumea de pe proprietatea dumneavoastră poate fi evacuată în siguranță.

Evaluarea riscului de incendiu ar trebui să identifice categoria persoanelor care sunt cele mai expuse pericolului, acordând o atenție deosebită copiilor, bătrânilor și celor cu dizabilități.

Atunci când este necesar, PSI Afumați elaborează planuri personale de evacuare de urgență pentru a vă ajuta să înțelegeți cerințele acestora.

Planurile sunt personalizate pentru fiecare solicitant și oferă explicații detaliate despre procesul de evacuare.

Descoperiți din timp riscurile unui incendiu cu ajutorul specialiștilor PSI Afumați!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii