PSI Brăila (Prevenire și Stingere Incendii Brăila)

PSI Brăila (Prevenire și Stingere Incendii Brăila)

PSI Brăila (Prevenire și Stingere Incendii Brăila).

PSI Brăila (Prevenire și Stingere Incendii Brăila) avertizează că orice substanță care poate arde în condiții normale este considerată inflamabilă. Legislația PSI nu are linii directoare exacte, deoarece fiecare instituție are nevoi diferite de formare a angajaților.

PSI Brăila vine în ajutorul companiilor

Strategia de apărare împotriva incendiilor ține cont de toate sursele de aprindere posibile. Fiecare unitate va avea propria sa colecție particulară de surse probabile de aprindere.

PSI Brăila vine în ajutorul companiilor cu programe de formare a angajaților, iar pregătirea necesară pe care membrii personalului o primesc include cunoștințe despre posibile surse de aprindere. Exemple de surse de aprindere posibile includ următoarele:

  • Sursele de căldură includ toate echipamentele care generează căldură, inclusiv încălzitoarele de spațiu, orificiile de ventilație ale cuptoarelor, cuptoarele și motoarele cu ardere.
  • Flăcări deschise: brichete, cuptoare cu gaz, cuptoare cu gaz și torțe de sudură (zone pentru fumat).
  • Burghiele pentru metal, ferăstraiele pentru lemn care pot tăia materiale care pot include cuie sau șuruburi și ferăstraiele din metal care produc scântei.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

PSI Brăila vorbește despre existența altor multe surse de aprindere. Numai în anumite circumstanțe ele pot fi considerate pericole. Fiecare unitate evaluează toate sursele potențiale de aprindere și ține cont de orice sursă care prezintă un pericol mai mare.

În cele mai multe situații, un bec, de exemplu, nu va genera suficientă căldură pentru a arde ceva, dar dacă există gaze extrem de inflamabile în jur, poate apărea un incendiu. Strategia de prevenire a incendiilor trebuie să includă toate sistemele de stingere a incendiilor.

Majoritatea unităților trebuie să aibă echipamente de stingere a incendiilor, conform Legii nr.307/2006 privind securitatea la incendiu. În magazinul de echipamente SSM al PSI Brăila sunt disponibile diferite opțiuni acceptabile în funcție de tipul de instituție.

Primiți ajutor de la RSGE Brăila

Inspectorii RSGE Brăila recomandă sistemele de sprinklere, necesare în multe locuri. Atunci când este necesar, aceste aspersoare pot folosi apă sau alte fluide sau spume pentru stingerea incendiilor.

Pentru ca aceste sisteme să se activeze automat atunci când este prezent un incendiu, trebuie conectate toate detectoarele de fum sau căldură. Elementul de suprimare folosit și cum va fi utilizat ar trebui să fie inclus în strategia de prevenire a incendiilor.

Angajaților li se poate spune să găsească cel mai apropiat stingător și să încerce să controleze sau să stingă flăcările minore. Acest lucru ar trebui efectuat numai atâta timp cât pot fi în siguranță și păstrează o cale de evacuare în cazul în care incendiul scapă de sub control.

Pentru a reduce pericolul de rănire din cauza incendiului sau a fumului pe care îl produce, PSI Brăila îndeamnă muncitorii să părăsească clădirea cât mai curând posibil dacă nu au o capacitate realistă de a stinge sau de a controla incendiul.

Servicii oferite de echipa RSGE Brăila

Echipa RSGE Brăila atenționează angajatorii în privința locurilor de muncă, obligate de legislația SSM (securitate și sănătate în muncă) să asigure ieșiri de urgență și proceduri pentru utilizarea acestora.

Planul formal de prevenire a incendiilor documentat trebuie să conțină planul de evacuare în caz de urgență, precum și planurile de practică de ieșire la incendiu. Următoarele sunt câteva specificații esențiale pentru ieșirile de urgență:

  • Numărul de ieșiri. De obicei, o unitate ar trebui să aibă cel puțin două ieșiri din fiecare locație. PSI Brăila recomandă utilizarea unor alternative suplimentare în locurile cu populație semnificativă.
  • Ieșiri care se califică. O ieșire trebuie să conducă persoanele în afara clădirii pentru a fi considerată o ieșire de urgență; nu îi poate duce doar într-o altă parte a clădirii.
  • Semnele de identificare a ieșirilor ar trebui să fie iluminate (fie cu baterii, fie cu materiale luminoase) pentru ca oamenii să le poată vedea.
  • Trebuie să existe politici care să împiedice persoanele să obstrucționeze ieșirile de urgență. Ușile, ferestrele și alte puncte de evacuare sunt incluse în acestea.

PSI Brăila vă protejează afacerea

O descriere detaliată a acțiunilor, dacă este descoperit un incendiu în interiorul clădirii, ar trebui inclusă într-o strategie de protecție împotriva incendiilor. Atât vieți, cât și clădirea în sine pot fi salvate prin formarea personalului despre cum să reacționeze.

Tragerea alarmei de incendiu ar trebui să fie acțiunea inițială a angajatului după descoperirea unui incendiu. Acest lucru va avertiza oamenii să fugă din zonă și va informa departamentul local de pompieri să răspundă cât mai curând posibil pentru a ajuta.

PSI Brăila vine cu oferta de organizare a cursurilor de formare și informare pentru aproape toate tipurile de muncitori, în funcție de calificările lor. Inspectorii noștri pot întocmi orice tip de documentație solicitată de organele de control în domeniul SSM/PSI/SU.

Accesați site-ul companiei noastre pentru orice tip de servicii SSM/PSI/SU și primiți și consiliere pe toată durata colaborării!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati