PSI Bistrița (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița)

PSI Bistrița (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița)

PSI Bistrița (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița)

PSI Bistrița (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița) precizează că principalii trei vinovați pentru apariția incendiilor sunt: echipamentele electrice de distribuție/iluminat, echipamentele de încălzire și echipamentele culinare.

Când se produce un incendiu, există două rezultate posibile: angajații pot avea răni grave sau mortale și pot exista și pierderi semnificative de bunuri.

PSI Bistrița vine în ajutorul companiilor

Indiferent de afacere, incendiile sunt o preocupare serioasă pentru PSI Bistrița, deoarece pot apărea oriunde și în orice moment. În funcție de materialele sau echipamentele implicate, anumite incendii necesită utilizarea diferitelor tipuri de lichide sau spume.

Fiecare unitate trebuie să respecte măsurile de prevenire a incendiilor stabilite, să examineze în detaliu pericolele actuale de incendiu, să aibă un plan de urgență detaliat și să aibă cunoștințe complete despre echipamentele de stingere a incendiilor.

PSI Bistrița vă propune măsuri de planificare și instruire, ca să puteți reduce posibilitatea declanșării unui incendiu în clădirea dumneavoastră și să puteți garanta că angajații sunt conștienți de ce trebuie să facă în cazul în care ar avea loc.

Instalațiile folosite trebuie să aibă echipamente pentru detectarea și stingerea incendiilor, precum și să fie incluse în strategia de protecție împotriva incendiilor, conform reglementărilor Legii nr.307/2006, privind protecția împotriva incendiilor.

Echipamentele sunt formate din stingătoare de incendiu, alarme de fum și sisteme de stingere a incendiilor. Sistemele de sprinklere sunt frecvent utilizate pentru a stinge incendiile.

PSI Bistrița consideră că este esențial să ne amintim că sprinklerele automate sunt distincte din punct de vedere tehnic de sistemele de stingere a incendiilor.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Prevenirea incendiilor la locul de muncă este una dintre principalele priorități ale echipei PSI Bistrița. Standardele stabilite de legislația PSI ajută companiile să reducă pericolul de incendiu și garantează siguranța angajaților în cazul unui incendiu.

Necesitatea unei strategii preventive, ieșirile de urgență, instruirea personalului, metodele de stingere a incendiilor și recunoașterea articolelor periculoase sau inflamabile și a surselor de aprindere sunt incluse în planul pentru situații de urgență.

PSI Bistrița vă ajută la întocmirea planului de urgență pentru a avea o strategie de protecție împotriva incendiilor în companiile în care sunt angajate mai multe persoane. O măsură eficientă inclusă în strategia PSI/SU este etichetarea articolelor periculoase.

O metodă uniformă de etichetare pentru transportul articolelor periculoase este utilizarea semnului „diamantul de foc”, care este împărțit în patru porțiuni cu coduri de culoare și acoperă inflamabilitatea, instabilitatea, riscurile pentru sănătate și măsurile suplimentare.

Primiți ajutor de la RSGE Bistrița

Identificarea prezenței pericolelor de incendiu în afacerea companiilor este primul pas în asigurarea siguranței la incendiu. Riscurile electrice, materialele combustibile și materialele inflamabile sunt cele trei categorii principale de pericole care trebuie evaluate.

RSGE Bistrița a efectuat analiza riscurilor în diferite companii, iar rezultatele au arătat că echipamentele de iluminat și distribuție electrică au fost principalele cauze ale producerii de incendii în toate unitățile.

Incendiile sunt cauzate frecvent de probleme electrice, inclusiv:

-cabluri prelungitoare uzate;

-încălzitoare și panouri electrice înfundate;

-circuite supraîncărcate.

Incidentele electrice precum arcul electric sunt, de asemenea, frecvent responsabile pentru declanșarea incendiilor. Întreținerea regulată trebuie efectuată pe dispozitivele electrice, cum ar fi cablurile de alimentare, de electricieni autorizați.

Servicii oferite de echipa RSGE Bistrița

RSGE Bistrița a identificat alte două cauze mai răspândite ale incendiilor la locul de muncă în depozitarea incorectă a materialelor inflamabile sau acumularea de praf combustibil.

Există multe ramuri în industrie unde se manipulează lichide inflamabile, cum ar fi vopselele și solvenții, și există, de asemenea, riscul de apariție a prafului combustibil din produsele alimentare precum cereale, metale și cărbune.

Atât materialele inflamabile, cât și cele combustibile ard, deși o fac la diferite puncte de aprindere. Materialele combustibile au un punct de aprindere ridicat, în timp ce materialele inflamabile au un punct de aprindere scăzut.

La temperaturi scăzute, vaporii de suprafață se pot aprinde. Materialele inflamabile și acumularea de praf combustibil trebuie manipulate și păstrate cu grijă, deoarece ambele sunt dăunătoare.

PSI Bistrița vă protejează afacerea

În funcție de pericolele și activitățile implicate în instalațiile de lucru, poate fi necesară o mai bună pregătire a angajaților. Aceste cerințe suplimentare sunt stabilite de către inspectorii PSI Bistrița, iar angajatorul trebuie să ofere pregătirea necesară.

Pentru a preveni declanșarea incendiilor și pentru a vă asigura că atât viețile, cât și bunurile sunt protejate în cazul izbucnirii unui incendiu, este esențial ca fiecare angajat din organizație să primească o pregătire aprofundată în domeniul siguranței la incendiu.

Solicitați oferta PSI Bistrița de servicii PSI pentru a avea angajați bine instruiți în prevenirea și stingerea incendiilor!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati