PSI Bistrița-Năsăud (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița-Năsăud)

PSI Bistrița-Năsăud (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița-Năsăud)
PSI Bistrița-Năsăud (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița-Năsăud)

PSI Bistrița-Năsăud (Prevenire și Stingere Incendii Bistrița-Năsăud), în cadrul planului de prevenire a incendiilor, descrie secțiunea care trebuie să identifice materialele potențial inflamabile sau combustibile din instalații. Aceste elemente sunt defalcate în funcție de clasificarea riscului.

PSI Bistrița-Năsăud vine în ajutorul companiilor

Elementele găsite de inspectorii PSI Bistrița-Năsăud în fiecare dintre următoarele clasificări de incendiu ar trebui incluse în planul de prevenire a incendiilor:

 • Materiale de clasa A. Clasa A include materiale care nu se vor aprinde singure, dar atunci când sunt expuse la o sursă de căldură suficientă, vor continua să ardă. Exemplele includ hârtie, pânză și lemn.
 • Materiale clasa B. Toate gazele, lichidele, grăsimile și alte materiale similare care pot arde atunci când sunt expuse la flacără, căldură sau alte surse de aprindere.
 • Materiale de clasa C. Materialele de clasa C sunt orice echipamente sau materiale care folosesc energie electrică.

-Curentul electric poate provoca un incendiu foarte repede în cazul în care există daune sau alte defecțiuni. Arcul electric, de exemplu, reprezintă un risc serios pentru materialele din clasa C.

 • Materiale de clasa D. Orice material care este volatil și se poate aprinde rapid este un material de clasă D. Aceasta include sodiu, potasiu, zirconiu și magneziu.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Trebuie remarcat faptul că angajatorii sunt obligați de Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor să își informeze angajații cu privire la orice pericol de incendiu la care ar putea fi expuși în timpul lucrului.

De aceea, planul de prevenire a incendiilor cuprinde măsuri pe care PSI Bistrița-Năsăud le poate implementa la nivelul companiilor. O parte dintre aceste măsuri sunt:

 • Instruirea angajaților despre cum să manipuleze și să depoziteze în mod corespunzător materialele periculoase.
 • Educarea angajaților cu privire la potențialele surse de aprindere și controlul acestora.
 • Comunicarea despre instalarea echipamentelor de protecție împotriva incendiilor pentru a face față fiecărui pericol major.
 • Comunicarea protocolului de evacuare și despre cum să fie utilizat sistemul de notificare de urgență al companiei.
 • Includerea procedurilor pentru controlul acumulării de deșeuri inflamabile și combustibile.
 • Includerea măsurilor de siguranță instalate pe echipamentele care produc căldură pentru a preveni aprinderea accidentală a materialelor combustibile.
 • Elaborarea listei care să conțină numele sau denumirile posturilor agenților interni de securitate la incendiu.

Primiți ajutor de la RSGE Bistrița-Năsăud

Semnele de podea pentru stingătoarele de incendiu sunt considerate măsuri de prevenire a incendiilor. RSGE a remarcat că pentru persoanele care nu vorbesc limba română, trebuie folosite semne de siguranță și în limba pe care aceștia o vorbesc.

În companiile în care există persoane care nu vorbesc română ca limbă maternă, a avea semne de podea bilingve poate fi esențială. Semnele de podea pot fi folosite singure sau împreună cu versiunile în limba muncitorilor de altă naționalitate.

Personalul PSI Bistrița-Năsăud vă asigură că toată lumea poate înțelege unde se află un stingător de incendiu în orice moment, dacă este respectată această regulă. Acest lucru nu se aplică doar semnelor pentru stingătoarele de incendiu!

Semnele bilingve sunt utile pentru orice tip de semne de siguranță. De fapt, conform legislației SSM, toți angajații au dreptul de a ști ce tipuri de pericole sunt în mediul lor de lucru, deci angajatorii trebuie să ofere informații care să fie înțelese de toată lumea.

Odată ce orice tip de marcare a podelei este pus, acesta trebuie întreținut întotdeauna. RSGE Bistrița-Năsăud recomandă păstrarea curățeniei, astfel încât semnele să fie vizibile și ușor de citit pentru toată lumea din zonă.

Servicii oferite de echipa RSGE Bistrița-Năsăud

Echipa RSGE descrie cât de importantă este îndepărtarea vechilor marcaje de podea care direcționează către zone care nu au echipamente pentru stingerea incendiilor.

Folosind raclete de podea, este posibil ca semnele de marcare a podelei să fie îndepărtate rapid.

Îndepărtarea marcajelor vechi este esențială, deoarece existența lor ar putea pune oamenii în pericol. Dacă cineva urmează un semn vechi în căutarea unui stingător de incendiu și acesta nu este acolo, ar putea fi grav rănit.

Acest lucru ar împiedica sau ar întârzia posibilitatea de a stinge un incendiu, ceea ce pune în pericol întreaga instalație. Echipa de întreținere poate folosi echipamente de curățare a podelei direct peste marcajele de podea pentru a le menține curate.

Acest lucru va elimina grăsimea, praful și alte resturi care altfel ar putea împiedica vizibilitatea semnului pentru cei din zonă.

PSI Bistrița-Năsăud vă protejează afacerea

Există multe opțiuni când vine vorba de marcajele de podea pentru stingătoare. Fiecare varietate are un scop unic și, practic, în fiecare caz, iar mai multe tipuri diferite de semne de podea pot fi utilizate împreună.

Analizarea mai multor opțiuni poate ilustra modul în care acestea pot fi utilizate în mod corespunzător într-o unitate tipică.

Inginerii PSI Bistrița-Năsăud vă pun la dispoziție un ghid de marcare a podelei pe care îl puteți folosi pentru a vă orienta în operația de marcare a instalației, fie că este vorba de stingătoare de incendiu sau de marcare a benzii pentru traficul cu stivuitoare.

Firma noastră deține informații complete despre gestionarea incendiilor pe site-ul https://rsge.ro/ în pagina cu resurse de siguranță la incendiu, cât și în pagina cu resurse pentru marcarea podelei.

Pentru a vă ține la curent cu cele mai noi reglementări și standarde ale prevenirii și stingerii incendiilor din industrie, puteți accesa pagina de contact a PSI Bistrița-Năsăud!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Bistrita-Nasaud:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii