PSI Pitești (Prevenire și Stingere Incendii Pitești)

PSI Pitești (Prevenire și Stingere Incendii Pitești)

PSI Pitești (Prevenire și Stingere Incendii Pitești)

PSI Pitești (Prevenire și Stingere Incendii Pitești) a confirmat că fie că este vorba de o construcție nouă sau de o clădire existentă în renovare, șantierele sunt unele dintre cele mai vulnerabile structuri atunci când vine vorba de pericole de incendiu.

PSI Pitești vine în ajutorul companiilor

PSI Pitești vine în ajutorul companiilor cu evaluări ale riscurilor de incendiu pe care fiecare companie ar trebui să le efectueze. Există pericole comune de incendiu la locul de muncă care se aplică în toate industriile și structurile organizaționale.

Numărul de angajați ai unei companii, concentrarea angajaților în cadrul unei structuri, nivelul de pregătire în materie de siguranță, modul în care forța de muncă este dispersată și rata de rotație a angajaților sunt toți factori de luat în considerare în timpul evaluării riscului de incendiu.

Odată ce riscurile de incendiu la locul de muncă au fost identificate, RSGE Pitești elaborează un plan de siguranță la incendiu pe baza constatărilor. Este folosită o listă cuprinzătoare de verificare a siguranței la incendiu pentru a încadra abordarea generală.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

PSI Pitești a efectuat evaluări de risc în diferite companii și menționează următoarele riscuri specifice industriei construcțiilor:

  • Locație neprotejată. Deoarece instalațiile de siguranță sunt proiecte în faza târzie, zonele de construcție sunt adesea fără sisteme de protecție împotriva incendiilor, cum ar fi sprinklere, detectoare de fum și alarme de incendiu, pentru perioade lungi de timp.

-Soluția este să aveți pregătit un plan înainte de incendiu și să instruiți tot personalul.

  • Echipament. Acolo unde există sudare, tăiere și lipire, există potențialul de scântei care ar putea duce la un incendiu dacă nu există proceduri de siguranță adecvate.

-Trebuie stabilite măsuri de precauție suplimentare în timpul tuturor activităților predispuse la incendiu.

  • Vandalism. Șantierele de construcții au adesea măsuri de securitate limitate, ceea ce le face susceptibile la pătrundere, vandalism și incendii intenționate (incendiare).

-Măsurile de protecție, cum ar fi semnalizarea, gardurile și camerele de securitate temporare pot ajuta la descurajarea activităților criminale.

Primiți ajutor de la RSGE Pitești

În lista de verificare înainte de incendiu inclusă în planul de siguranță, RSGE Pitești a inclus evaluarea stării echipamentului de siguranță utilizat de toți lucrătorii. Evaluarea stării echipamentului de siguranță al organizației dumneavoastră este un prim pas esențial în ignifugarea locului de muncă.

Conducerea companiilor trebuie să desemneze o echipă de securitate la incendiu pentru a efectua inspecții de rutină ale echipamentelor și instrumentelor de siguranță ale întregii unități. Această echipă trebuie să se asigure că:

  • Echipamentele de securitate la incendiu sunt inspectate și la zi (stingătoare, alarme de fum, capete de sprinklere, etc.).
  • Sursele de aprindere, cum ar fi cuptoarele, sunt bine întreținute, iar împrejurimile lor sunt libere de orice obiecte inflamabile.
  • Materialele inflamabile sunt îndepărtate atunci când este posibil, inclusiv praful, care se poate acumula în orificiile de ventilație și poate prezenta un pericol de incendiu.

PSI Pitești încurajează investiția într-un sistem de comunicare în masă fiabil pentru a trimite mesaje oamenilor înainte, în timpul și după o urgență de incendiu.

Servicii oferite de echipa RSGE Pitești

Echipa de securitate la incendiu a organizației dumneavoastră este instruită de RSGE Pitești să efectueze o examinare amănunțită a întregii unități, în efortul de a evalua gradul de pregătire pentru incendiu.

Deși fiecare unitate va avea considerații unice (așa cum se menționează în partea de risc a planului de siguranță), PSI Pitești îndrumă echipa de securitate să se asigure că:

-ieșirile de incendiu sunt clar marcate, iluminate și accesibile;

-a fost stabilit un loc de întâlnire sigur pentru personal;

-aleile sunt libere (conform cerințelor codului de construcție);

-planul de evacuare a fost postat într-o locație vizibilă pentru toți angajații.

Cel mai mare atu al unei companii în pregătirea împotriva incendiilor sunt oamenii săi. Din păcate, o echipă nepregătită va intra în panică dacă izbucnește un incendiu. Acest lucru poate duce la încetinirea evacuării, dezinformare și pierderea de vieți.

Echipa de securitate la incendiu trebuie să-și concentreze eforturile pe formarea personalului pentru a minimiza erorile umane și pentru a asigura un răspuns rapid și sigur în caz de urgență.

PSI Pitești vă protejează afacerea

Pentru protejarea afacerilor dumneavoastră, PSI Pitești atribuie rolurile și responsabilitățile echipei de securitate la incendiu. Personalul este instruit corespunzător cu privire la:

-toate componentele planului de evacuare;

-utilizarea tuturor echipamentelor de siguranță la incendiu, a locațiilor stingătoarelor și a căilor de ieșire la incendiu.

Datorită programelor de formare și informare oferite de specialiștii noștri, personalul este mai conștient de ce trebuie și de ce nu trebuie făcut la locul de muncă în timpul unui incendiu.

Solicitați organizarea de cursuri de instruire de către PSI Pitești pentru a avea angajați bine pregătiți în lupta cu posibile incendii!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati