PSI Argeș (Prevenire și Stingere Incendii Argeș)

PSI Argeș (Prevenire și Stingere Incendii Argeș)

PSI Argeș (Prevenire și Stingere Incendii Argeș)

PSI Argeș (Prevenire și Stingere Incendii Argeș) oferă informații despre pericolele comune de incendiu la locul de muncă și cum să fie evitate.

În timp ce incendiile la locul de muncă sunt uneori în afara controlului unei organizații, înțelegerea riscului ajută la reducerea probabilității de apariție a unui incendiu.

PSI Argeș vine în ajutorul companiilor

Există unele amenințări universale care se aplică în toate organizațiile, dar trebuie ținut cont și de considerentele specifice ale industriei și ale unității pentru siguranța la incendiu.

Fiecare organizație este vulnerabilă la incendiile la locul de muncă. În funcție de natura muncii, de structurile specifice și de considerentele din industrie, PSI Argeș evaluează potențialele pericole de incendiu și dezvoltă un plan de siguranță la incendiu în consecință.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Potrivit Prevenire și Stingere Incendii Argeș, principalele cauze ale incendiilor industriale și de producție sunt:

  • Echipamentele electrice. Cablajul expus, prizele supraîncărcate și descărcarea statică pot crește riscul de incendiu.

-Trebuie efectuate inspecții de rutină, întreținere și instruirea personalului cu privire la toate pericolele electrice posibile.

  • Echipament de iluminat. Iluminatul instalat necorespunzător și corpurile de iluminat prost plasate prezintă pericole grave de incendiu.

-O vizită regulată a instalației asigură iluminatul funcțional, instalat corespunzător și nu prezintă pericole de incendiu.

  • Material combustibil. Multe materiale, inclusiv praful, coloranții, substanțele chimice și metalele, au potențialul de a fi combustibile.

-Eliminați sursele de aprindere atunci când lucrați cu materiale combustibile și păstrați zonele de depozitare reci și uscate.

  • Lucru la cald. Sudarea, încălzirea și lipirea pot produce scântei care pot provoca incendii.

-Asigurați-vă că personalul este instruit corespunzător, că există supraveghere și că toate materialele sunt depozitate și manipulate corespunzător.

  • Lichide/gaze inflamabile. Incendiile din instalațiile chimice pot fi adesea atribuite gazelor combustibile, cum ar fi combustibilul pentru rachete, acidul acrilic și țițeiul.

-Dacă le aveți la locul de muncă, asigurați-vă că sunt depozitate corespunzător și fără materiale incompatibile, cum ar fi oxidanții.

Primiți ajutor de la RSGE Argeș

Structura coloanei unei clădiri înalte prezintă pericole unice de incendiu pentru orice loc de muncă din interior. Proprietățile de birouri de orice fel necesită măsuri de prevenire a incendiilor.

RSGE Argeș efectuează evaluări amănunțite ale riscurilor, cauzate de probleme electrice, aparate de bucătărie, hârtii și fumat, respectând legislația în materie de prevenire și stingere incendii, Legea nr.307/2006.

  • Problemele electrice. Cablurile expuse sau defecte și prizele supraîncărcate pot duce la incendii electrice.

-Efectuați inspecții de rutină pentru a vă asigura că prizele de alimentare nu sunt supraîncărcate și interziceți sau monitorizați îndeaproape încălzitoarele personale. Inspecțiile regulate ale cablajelor electrice sunt foarte recomandate.

  • Aparatele de bucătărie. Potrivit PSI Argeș, un număr important de incendii la locul de muncă au început într-o bucătărie de birou.

-Asigurați-vă că stingătoarele de incendiu sunt amplasate lângă bucătării și că aparatele sunt pe deplin funcționale.

  • Hârtii. Focul are nevoie de combustibil. Hârtiile libere acționează ca un combustibil și pot provoca un incendiu deja periculos.

-Efectuați controale de rutină pentru a îndepărta sursele ce conțin materiale combustibile.

  • Fumatul. Un muc de țigară stins necorespunzător poate aprinde un incendiu, mai ales în condiții de secetă.

-Asigurați-vă că scrumierele sunt instalate corespunzător în zonele desemnate pentru fumat pentru a reduce pericolele de incendiu.

Servicii oferite de echipa RSGE Argeș

Din păcate, nu există o instalație complet ignifugă. Există pur și simplu prea multe riscuri posibile de protejat împotriva oricărui pericol. De aceea, PSI Argeș vine în ajutorul companiilor cu oferte de întocmire a planurilor de prevenire a incendiilor.

De exemplu, o fabrică de prelucrare a alimentelor va avea echipamente specializate (friteuze și schimbătoare de căldură), care o expun la un risc mai mare de incendiu decât o clinică stomatologică situată într-o clădire mare.

Indiferent de industria sau de aspectul specific al unității în care lucrați, RSGE Argeș efectuează o evaluare aprofundată și regulată a riscurilor pentru a proteja angajații și pentru a vă proteja afacerea de pericolele de incendiu.

PSI Argeș vă protejează afacerea

Dacă orice parte a afacerii dumneavoastră este situată într-o unitate de producție sau industrială, PSI Argeș ia în considerare pericolele semnificative specifice activității la elaborarea planului de siguranță la incendiu.

Indiferent dacă biroul este situat la 20 de etaje sau într-o unitate cu un singur nivel, un incendiu la locul de muncă poate fi periculos, costisitor și dificil de recuperat. Identificați și minimizați pericolele de incendiu la locul de muncă pentru a vă proteja afacerea și a vă proteja oamenii.

Pentru a primi ajutor de specialitate, contactați specialiștii PSI Argeș!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Arges:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii