PSI Alba Iulia (Prevenire și Stingere Incendii Alba Iulia)

PSI Alba Iulia (Prevenire și Stingere Incendii Alba Iulia) 

PSI Alba Iulia (Prevenire și Stingere Incendii Alba Iulia)

PSI Alba Iulia (Prevenire și Stingere Incendii Alba Iulia) elaborează planuri de prevenire a incendiilor în scris, pentru a fi păstrate la locurile de muncă și puse la dispoziția angajaților pentru revizuire. Cu toate acestea, un angajator cu mai puțini angajați poate comunica verbal planul de prevenire a incendiilor angajaților.

PSI Alba Iulia vine în ajutorul companiilor  

Scopul planului de prevenire a incendiilor este acela de a preveni apariția unui incendiu la locul de muncă. Conținutul planului descrie sursele de combustibil (materiale periculoase sau alte materiale) de pe amplasament care ar putea declanșa sau contribui la răspândirea unui incendiu.

PSI Alba Iulia adaugă drept sursă de combatere a incendiilor sistemele de construcție, cum ar fi sistemele fixe de stingere a incendiilor și sistemele de alarmă, existente pentru controlul aprinderii sau răspândirea unui incendiu.

Angajatorii care trebuie să elaboreze un plan de urgență pentru incendiu trebuie să descrie căile de ieșire de urgență și procedurile sigure de urmat. Planul de prevenire a incendiilor trebuie să includă cel puțin:

 • O listă cu toate pericolele majore de incendiu.
 • Procedurile adecvate de manipulare și depozitare a materialelor periculoase, sursele potențiale de aprindere și controlul acestora.
 • Tipul de echipament de protecție împotriva incendiilor necesar pentru a controla fiecare pericol major.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor 

PSI Alba Iulia consideră deșeurile o sursă potențială de incendii. Pentru prevenirea situațiilor de urgență, cauzate de apariția incendiilor, este necesar ca în planul de prevenire să fie incluse câteva măsuri de protecție:

 • Proceduri pentru controlul acumulărilor de deșeuri inflamabile și combustibile.
 • Proceduri de întreținere regulată a dispozitivelor de protecție instalate pe echipamentele producătoare de căldură pentru a preveni aprinderea accidentală a materialelor combustibile.
 • Numele sau titlul postului angajaților responsabili cu întreținerea echipamentelor pentru prevenirea sau controlul surselor de aprindere sau incendii.
 • Numele sau titlul postului angajaților responsabili cu controlul pericolelor surselor de combustibil.

Angajatorul trebuie să informeze angajații, la desemnarea inițială într-un loc de muncă, cu privire la pericolele de incendiu la care sunt expuși și să revizuiască împreună cu fiecare angajat acele părți ale planului de prevenire a incendiilor necesare pentru autoprotecție.

Primiți ajutor de la RSGE Alba Iulia  

RSGE Alba Iulia vine cu soluții pentru cazurile în care asistați la evoluția unui incendiu.  Un plan de prevenire a incendiilor trebuie să intre în detalii despre ce ar trebui făcut dacă se găsește un incendiu în instalație.

Prevenire și Stingere Incendii Alba Iulia organizează cursuri de instruire a angajaților cu privire la modul în care ar trebui să poată salva vieți, precum și instalația în sine. Primul lucru pe care un angajat ar trebui să-l facă atunci când este descoperit un incendiu este să tragă alarma de incendiu.

Acest lucru va alerta oamenii pentru a-și asigura siguranță și va anunța pompierii din zonă să vină în ajutor cât mai repede posibil. Dacă nu au o capacitate rezonabilă de a stinge incendiul, ei ar trebui să părăsească instalația cât mai repede posibil pentru a evita riscul de rănire din cauza incendiului sau a fumului produs.

Deși angajatorii nu sunt obligați să furnizeze stingătoare portabile, dacă angajații sunt așteptați să le folosească, aceștia trebuie să fie instruiți cu privire la principiile generale de utilizare a stingătoarelor de incendiu.

Instruirea de securitate la incendiu oferită de PSI Alba Iulia implică de obicei:

 • Sisteme de alarmă
 • Planuri de evacuare
 • Proceduri de raportare
 • Proceduri de oprire
 • Tipuri de urgențe
 • Extinctoare
 • O înțelegere a pericolelor prezente
 • Răspuns la un incendiu

Servicii oferite de echipa RSGE Alba Iulia   

RSGE Alba Iulia actualizează în permanență cerințe de marcare a podelei de siguranță la incendiu conforme cu Legea nr.307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Indiferent dacă o unitate folosește semne de perete, marcaje de podea sau alte opțiuni de comunicare vizuală, este important să rețineți că este necesar să folosiți un anumit tip de semnalizare. Legislația PSI cere ca angajatorii să facă stingătoarele vizibile și ușor de accesat în orice moment.

PSI Alba Iulia vă pune la dispoziție, prin magazinul SSM/SU, semne de marcare a podelei pentru siguranța la incendiu și comunicarea specifică stingătoarelor de incendiu. Multitudinea de opțiuni pentru indicatoare pentru podea vă ajută să economisi timp, bani și efort dacă alegeți să instalați aceste materiale industriale de marcare a podelei.

PSI Alba Iulia vă protejează afacerea   

Angajatorii pot să apeleze la Prevenire și Stingere Incendii Alba Iulia pentru a revizui părțile planului de prevenire a incendiilor necesare pentru autoprotecția fiecărui angajat. În plus, angajații ar trebui să fie instruiți cu privire la:

 • Proceduri de menaj pentru depozitarea și curățarea materialelor inflamabile și a deșeurilor.
 • Manipularea și ambalarea în siguranță a deșeurilor inflamabile.
 • Proceduri pentru controlul surselor de aprindere la locul de muncă (fumat, ardere, sudare).

Orice afacere poate fi protejată dacă sunt respectate regulile SSM/SU aplicabile locurilor de muncă.

Solicitați oferta PSI Alba Iulia pentru întocmirea documentației referitoare la planul de prevenire a incendiilor!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati