PSI Satu-Mare (Prevenire și Stingere Incendii Satu-Mare)

PSI Satu-Mare (Prevenire și Stingere Incendii Satu-Mare)

PSI Satu-Mare stinge incendiile provocate de utilaje
PSI Satu-Mare stinge incendiile provocate de utilaje

PSI Satu-Mare (Prevenire și Stingere Incendii Satu-Mare) atenționează asupra incendiilor provocate de echipamentele de lucru defecte, o problemă serioasă în mediul de muncă.

Echipamentele de stingere a incendiilor utilizate în cazul unui incendiu provocat de un utilaj sau un echipament de muncă defect depind de natura și dimensiunea incendiului.

PSI Satu-Mare (Prevenire și Stingere Incendii Satu-Mare) asigură inspecții ale echipamentelor de lucru

Incendiile provocate de echipamentele de lucru defecte pot cauza daune materiale și pot pune în pericol siguranța angajaților și a altor persoane prezente în zonă.

Pentru a preveni astfel de incendii, specialiștii PSI Satu-Mare au demonstrat că este important:

-să se efectueze în mod regulat inspecții și întreținere preventivă a echipamentelor;

-să se înlocuiască orice piesă sau componentă uzată sau deteriorată și să se înlocuiască echipamentele care nu mai funcționează în siguranță.

Angajații ar trebui să fie instruiți în mod regulat cu privire la modul corect de utilizare și întreținere a echipamentelor, precum și la modul de identificare a potențialelor probleme de siguranță.

În plus, trebuie să existe un plan de evacuare bine stabilit și practicat în caz de incendiu.

Extinctorul este primul echipament PSI folosit pentru stingerea incendiilor

În cazul în care un incendiu izbucnește din cauza unui echipament de lucru defect, este important să se acționeze rapid și să se anunțe imediat serviciile de urgență.

În timp ce așteptați sosirea pompierilor, încercați să stingeți incendiul cu un extinctor de incendiu, dar numai dacă:

-vă simțiți în siguranță să o faceți;

-sunteți instruiți în mod corespunzător pentru utilizarea extinctorului.

Inspecțiile efectuate de PSI Satu-Mare au arătat că utilajele defecte pot provoca incendii cu pierderi de vieți omenești și daune materiale.

În mod similar cu echipamentele de lucru defecte, utilajele care nu sunt utilizate și întreținute corespunzător pot cauza incendii și alte accidente care pun în pericol viețile oamenilor.

Inspecțiile regulate previn accidentele

Este important să se efectueze inspecții și întreținere regulată a utilajelor pentru a preveni astfel de accidente.

  • Utilajele trebuie verificate periodic pentru a identifica orice probleme de siguranță, cum ar fi cabluri deteriorate, scurgeri de combustibil sau uzura excesivă a pieselor.
  • Operatorii ar trebui să fie instruiți în mod regulat în privința modului corect de utilizare a utilajelor și a modului de identificare a potențialelor probleme de siguranță.
  • Trebuie să existe un plan de evacuare bine stabilit pentru a fi aplicat în caz de incendiu sau alte situații de urgență.

Toate persoanele prezente în zonă trebuie să fie instruite în mod regulat în privința planului de evacuare și să știe ce să facă în caz de incendiu sau alte situații de urgență.

Echipamente de stingere a incendiilor cele mai des folosite

Acestea sunt utilizate pentru stingerea incendiilor de dimensiuni mici, cum ar fi incendiile provocate de echipamentele electrice sau mici scurgeri de combustibil.

Experții PSI Satu-Mare vorbesc despre mai multe tipuri de extinctoare de incendiu, fiecare special conceput pentru stingerea unui anumit tip de incendiu.

  • Echipamente de stingere a incendiilor pe bază de apă

Acestea sunt utilizate în special în cazul incendiilor de dimensiuni mai mari, cum ar fi incendiile provocate de utilajele de mari dimensiuni.

Sistemele de stingere cu apă pot fi folosite pentru a reduce intensitatea incendiului, a răci zonele fierbinți și a reduce riscul de propagare a incendiului.

  • Sisteme de stingere a incendiilor care folosesc spumă

Acestea sunt utilizate în special pentru a stinge incendiile de lichide inflamabile, cum ar fi incendiile provocate de combustibili sau alte substanțe chimice.

Spuma poate forma un strat protectiv pe suprafața lichidului inflamabil, reducând astfel evaporarea și, implicit, riscul de a reizbucni flăcări.

  • Sisteme pentru stingerea incendiilor cu pulbere

Acestea sunt utilizate în special pentru a stinge incendiile de combustibili solizi, cum ar fi incendiile provocate de lemn, hârtie sau alte materiale inflamabile.

Pulberea poate stinge rapid incendiile și poate preveni propagarea lor.

Urmați procedurile de siguranță la incendiu!

În cazul în care un incendiu izbucnește ca urmare a unui echipament sau utilaj defect, trebuie să se acționeze rapid și să se anunțe imediat serviciile de urgență.

Indiferent de tipul de echipament de stingere a incendiilor utilizat, este important să se acționeze rapid și să se urmeze procedurile de siguranță adecvate pentru a limita daunele provocate de incendiu.

Inspectorii PSI Satu-Mare au experiență și sunt calificați în lupta cu flăcările. Solicitați colaborarea cu firma noastră pentru mai multă siguranță la locurile de muncă!

Efectuam prevenire si stingere incendii in urmatoarele localitati din Satu-Mare:

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii