PSI Târgu Mureș (Prevenire și Stingere Incendii Târgu Mureș)

PSI Târgu Mureș (Prevenire și Stingere Incendii Târgu Mureș)

PSI Târgu Mureș elaborează masuri de siguranță
PSI Târgu Mureș elaborează masuri de siguranță

PSI Târgu Mureș (Prevenire și Stingere Incendii Târgu Mureș) este firma specializată în elaborarea unor măsuri de precauție pentru a putea minimiza riscul de aprindere al unui incendiu la birouri sau acasă.

Este important să se ia în considerare tipul de incendiu și mediul în care se află înainte de a decide ce echipament de stingere a incendiilor să fie utilizat.

PSI Târgu Mureș (Prevenire și Stingere Incendii Târgu Mureș) efectuează evaluarea riscului de incendiu

Specialiștii PSI Târgu Mureș, în urma evaluărilor riscurilor în diferite societăți, au constatat că există o serie de mijloace care pot deveni surse de aprindere a unui incendiu, dintre care cele mai comune includ:

 • Surse de căldură: acestea pot include flăcări deschise, lumânări, sobe, radiatoare, arzătoare, plite sau alte dispozitive care produc căldură și pot declanșa un incendiu dacă nu sunt gestionate corespunzător.
 • Scântei: acestea pot fi generate de unelte electrice, cum ar fi polizoare, ferăstraie cu lanț, mașini de tuns iarba sau alte instrumente care produc frecare sau abraziune.
 • Produse chimice inflamabile: acestea pot fi găsite în solvenți, lacuri, vopsele, benzină, gaz lichefiat sau alte substanțe care sunt inflamabile.

Produsele chimice inflamabile pot declanșa un incendiu în cazul în care sunt utilizate în mod necorespunzător sau depozitate în mod inadecvat.

 • Instalații electrice defectuoase: aici sunt incluse cabluri electrice defecte, prizele deteriorate, circuitele suprasolicitate sau alte probleme cu echipamentele electrice.

Conform rezultatelor analizei de risc de incendiu efectuată de PSI Târgu Mureș, ele pot declanșa un scurtcircuit sau o descărcare electrică și pot cauza un incendiu.

 • Fumatul: fumatul în zonele în care există materiale inflamabile sau fumătorii care aruncă țigările aprinse în locuri inadecvate pot provoca incendii.

Măsurile de precauție adecvate minimizează riscul de incendiu

Prevenirea incendiilor la birou este importantă pentru a asigura siguranța angajaților, a vizitatorilor și a clădirii în sine.

Este important să se ia măsuri de precauție adecvate pentru a minimiza riscul de incendiu, spun inspectorii PSI Târgu Mureș. Câteva măsuri importante sunt:

-păstrarea materialelor inflamabile într-un loc sigur;

-utilizarea echipamentelor electrice în mod corespunzător;

-evitarea comportamentelor riscante care ar putea declanșa un incendiu.

Respectați măsurile de siguranță pentru prevenirea incendiilor

Iată câteva măsuri de precauție importante, recomandate de specialiștii în stingerea incendiilor din PSI Târgu Mureș, care pot fi luate pentru a preveni aprinderea unui incendiu în birouri sau acasă:

 • Păstrați spațiul de lucru curat și organizat

Păstrați suprafețele de lucru și zonele de depozitare curate și organizate, pentru a minimiza acumularea de materiale inflamabile cum ar fi hârtia și cartonul.

 • Evitați supraîncărcarea prizelor și a echipamentelor

Asigurați-vă că prizele nu sunt supraîncărcate și că echipamentele sunt utilizate în mod corespunzător și în siguranță. Nu conectați prea multe dispozitive la aceeași priză sau la același prelungitor.

 • Verificați instalațiile electrice

Verificați instalațiile electrice din birouri sau de acasă pentru a vă asigura că sunt în bună stare de funcționare și că nu există cabluri deteriorate sau defecte.

 • Nu lăsați dispozitivele electrice nesupravegheate

Nu lăsați dispozitivele electrice nesupravegheate sau în funcțiune în timpul nopții sau în afara programului de lucru.

 • Fumați numai în zonele desemnate

Dacă fumați, faceți-o numai în zonele desemnate și nu aruncați niciodată țigările aprinse într-un coș de gunoi.

 • Verificați și schimbați bateriile detectorilor de fum

Verificați periodic detectorii de fum din birouri și de acasă pentru a vă asigura că sunt funcționale și înlocuiți bateriile acestora la fiecare șase luni.

 • Asigurați-vă că există un plan de evacuare

Asigurați-vă că există un plan de evacuare pentru birou și că toți angajații îl cunosc. Efectuați exerciții periodice de evacuare pentru a vă asigura că toată lumea știe ce trebuie să facă în caz de incendiu.

Folosiți extinctorul pentru stingerea incendiilor în stadiu incipient

Pentru prevenirea eficientă a incendiilor, angajatorii au obligația de a se asigura că angajații sunt instruiți în mod corespunzător în utilizarea echipamentelor de stingere incendii.

Extinctorul este cel mai cunoscut și utilizat dispozitiv portabil pentru stingerea incendiilor care folosește un agent sub presiune pentru stingerea incendiilor.

Contactați inspectorii PSI Târgu Mureș pentru asistență și colaborare în tot ce ține de prevenirea și stingerea incendiilor!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii