PSI Gheorgheni (Prevenire și Stingere Incendii Gheorgheni)

PSI Gheorgheni (Prevenire și Stingere Incendii Gheorgheni)

PSI Gheorgheni (Prevenire și Stingere Incendii Gheorgheni)
PSI Gheorgheni (Prevenire și Stingere Incendii Gheorgheni)

PSI Gheorgheni (Prevenire și Stingere Incendii Gheorgheni) vă oferă informații despre stingătoarele de incendiu cu spumă, extinctoarele cu dioxid de carbon și stingătoarele de incendiu cu substanțe chimice umede.

De asemenea, este destul de ușor să aflați cum să scăpați de un stingător de incendiu odată ce acesta a fost golit, chiar dacă există diferite tipuri de stingătoare de incendiu.

PSI Gheorgheni vine în ajutorul companiilor

Extinctorul cu spumă este un stingător pe care probabil l-ați mai folosit. Puteți căuta un stingător cu spumă dacă trebuie să stingeți un incendiu, dar nu aveți acces la un stingător chimic uscat sau umed.

Acest tip special de stingător de incendiu își ia numele de la spuma pe care o emite atunci când este utilizat.

Există multe asemănări între stingătoarele cu spumă și stingătoarele cu substanțe chimice uscate și umede.

Ele funcționează bine pentru incendiile din clasa A și B, care implică lichide inflamabile, lemn, hârtie și textile (lucruri care pot lua foc într-o casă, mai degrabă decât într-o clădire industrială sau un laborator).

Aceste tipuri speciale de stingătoare de incendiu folosesc un produs pe bază de concentrat de spumă care formează o barieră subțire între combustibil și oxigen atunci când este pulverizat pe foc.

Conform specialiștilor PSI Gheorgheni, reacția chimică ce menține focul este suprimată de această barieră, deoarece oprește combinarea combustibilului și oxigenului.

Cauze ale incendiilor și măsuri pentru prevenirea lor

Un stingător cu dioxid de carbon este menționat în mai multe instrucțiuni care sunt specifice tipurilor de stingătoare. Se numește și „stingător de incendiu cu agent de curățare”.

În filme, când sunt folosite stingătoare, totul este acoperit cu o pulbere albă care pare să fie aproape greu de curățat, însă stingătoarele cu dioxid de carbon nu au nevoie de multă curățare după utilizare.

Doar câteva tipuri de stingătoare de incendiu vizează numeroase componente de pe diagrama de incendiu, ceea ce face ca acesta să fie unul dintre stingătoarele unice de pe listă, spun experții PSI Gheorgheni.

Un stingător cu dioxid de carbon vizează în primul rând elementul „oxigen”. Pentru a stinge un incendiu, un stingător cu CO2 scoate oxigenul și îl înlocuiește cu dioxid de carbon.

Deoarece dioxidul de carbon este inert în această situație, nici combustibilul, nici căldura nu îl vor face să reacționeze.

Întrucât CO2 este menținut la o temperatură foarte scăzută în interiorul extinctorului, acesta servește și la răcirea elementului de încălzire din scenariul de aprindere atunci când este eliberat.

Primiți ajutor de la RSGE Gheorgheni

Dintre diferitele tipuri de stingătoare de incendiu, stingătoarele chimice umede sunt mai eficiente împotriva incendiilor provocate de gătitul neîndemânatic ce implică o mulțime de grăsimi și uleiuri.

Echipa RSGE vă îndeamnă să utilizați stingătoarele de incendiu chimice umede care sunt mai puțin sub presiune decât alte forme de stingătoare de incendiu pentru aceste situații.

Presiunea acestui stingător de incendiu este insuficientă pentru a împrăștia uleiul care arde în altă parte și a răspândi focul, mai ales când se lucrează cu ulei și grăsimi.

Acest stingător de incendiu vizează două dintre elementele diagramei de incendiu, ca și stingătorul cu CO2, dar folosește o soluție de ceață de potasiu, spre deosebire de transformarea oxigenului în CO2.

Ceața de potasiu din acest stingător caută să scadă temperatura pentru a opri răspândirea focului, deoarece CO2 rece din stingătorul cu CO2 răcește căldura.

Uleiul fierbinte va reacționa apoi cu potasiul din ceață pentru a produce o spumă de săpun care va separa combustibilul de căldură și oxigen.

Servicii oferite de echipa RSGE Gheorgheni

Despre tipul de stingător de incendiu cu spumă, ca multe altele din această listă, specialiștii RSGE vă recomandă să nu le folosiți în jurul echipamentelor electrice sub tensiune.

Stingătoarele cu dioxid de carbon tind să reaprindă incendiul din cauza cantității excesive de oxigen pe care o eliberează, astfel încât un stingător cu CO2 nu ar trebui folosit în:

  • Incendii care implică hârtie
  • Incendii care implică lemne și țesături
  • Incendii care implică gaze inflamabile

Stingătoarele de incendiu chimice umede sunt în mod normal colorate în roșu aprins, cu un marcaj galben pe care scrie „Substanță chimică umedă”. Acestea nu trebuie utilizate în:

  • Lichide inflamabile
  • Gaze inflamabile
  • Echipamente electrice sub tensiune

PSI Gheorgheni vă protejează afacerea

Indiferent de ce, este întotdeauna o idee bună să înțelegeți cum să aruncați corect stingătoarele, indiferent de tipul de stingător pe care îl folosiți.

Echipa PSI Gheorgheni vă ajută să vă protejați afacerea arătându-vă cel mai bun mod de a scăpa de extinctoarele vechi și uzate.

Din fericire, eliminarea stingătoarelor de incendiu este simplă, așa că nu trebuie să vă faceți griji că faceți o greșeală.

Puteți afla dacă departamentul local de pompieri are în vigoare o procedură pentru predarea stingătoarelor parțial utilizate sau goale sau lucrătorii unui centru de eliminare a deșeurilor periculoase vă pot ajuta.

NU ezitați să apelați la serviciile echipei noastre în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor!

Solicita oferta

icon protectia muncii RSGE

Protectia muncii

Servicii complete de protectia muncii (SSM)
vezi
Protectia muncii

Prevenire si stingere incendii

Servicii PSI
vezi
Prevenire si stingere incendii

Evaluarea riscurilor

Analiza de risc la securitate fizica
vezi
Evaluarea riscurilor

Protectia mediului

Consultanta de Mediu
Depunere declaratii de Mediu
vezi
Protectia mediului

Medicina muncii

Consult medical la angajare
Consult medical periodic
vezi
despre medicina muncii

Ultimele noutati