COR ocupatii grupa minora 83

Introdu o ocupatie sau un cod COR in campul de mai jos

83 – Conducatori de vehicule si operatori la instalatii si utilaje mobile
5 grupe minore

Subgrupa majora 83 face parte din
– Subgrupa majora 8 – Operatori la instalatii si masini, asamblori de masini si echipamente

Conducatorii de vehicule si operatorii la instalatiile si utilajele mobile conduc trenurile si autovehiculele sau actioneaza si supravegheaza masinile si echipamentele industriale si agricole ori executa sarcini specifice la bordul navelor si al altor ambarcatiuni de apa.


831 – Mecanici de locomotiva si asimilati
Mecanicii de locomotiva si asimilatii acestora conduc sau asista la conducerea locomotivelor pentru transportul de pasageri si de marfa, isi asuma raspunderea si iau masuri de protectie a trenurilor de marfa in timpul calatoriilor, controleaza circulatia traficului feroviar prin actionarea semnalelor, asigura deplasarea materialului rulant si a trenurilor in statiile de triaj, pregatesc trenurile de tractiune (pentru remorcare) in mine si dirijeaza/controleaza circulatia acestora.

832 – Conducatori autovehicule
Conducatorii de autovehicule conduc motociclete, triciclete cu motor, autoturisme sau microbuze/camionete pentru transportul pasagerilor, materialelor sau marfurilor.

833 – Conducatori de masini de mare tonaj si autobuze
Conducatorii de masini de mare tonaj si autobuze conduc masini de mare tonaj, autocamioane, autobuze sau tramvaie pentru a transporta marfuri, solutii lichide, materiale grele, corespondenta ori pasageri.

834 – Operatori la instalatii si utilaje mobile
Operatorii la instalatiile si utilajele mobile conduc, actioneaza si supravegheaza instalatiile si echipamentele motorizate cu destinatie speciala utilizate pentru curatarea sau pregatirea terenului, excavarea, transportarea si imprastierea de pamant, piatra si materiale similare, ridicarea si mutarea de obiecte grele.

835 – Marinari, navigatori si asimilati
Marinarii, navigatorii si asimilatii acestora efectueaza sarcini specifice la bordul navelor si sarcini similare la bordul altor ambarcatiuni de apa.